Läsarintervju #37 - Sofia

 
Hej Sofia! Vem är du och vad gör du om dagarna?
Sofia heter jag, fyller 23 år i år. Jag är utbildad undersköterska och arbetar som vikarie inom LSS där jag är handledare för personer med utvecklingsstörning. På fritiden tycker jag om att umgås med nära och kära, fotografera, resa och mitt mål är just nu att hitta mig själv och att hitta tillfredsställelse i mitt liv och i min hälsa.

Vad handlar din blogg om?
Jag bloggar om mitt liv med fokus på fotografering och psykisk ohälsa. I bloggen pratar jag öppenhjärtligt om mina erfarenheter av att bli utsatt för våldtäkt, sexuellt övergrepp, att leva med bipolär sjukdom, posttraumatisk stress och att medicinera livet ut men även om min vardag, skönhet och hälsa.

När började du blogga?
Jag har idag bloggat i ungefär två år men har tidigare haft andra bloggar som jag lagt ner. Sammanlagt har jag nog bloggat i över 5 år men min nuvarande blogg är två år gammal.

Vad fick dig att börja blogga?
Jag började faktiskt blogga på Lunarstorm när jag var runt fjorton år (i år blir jag 23). Jag har alltid skrivit dagbok och tyckte att det vore roligt att dela med mig av mitt liv till andra också, så på den vägen är det.

Vad får dig på bättre humör en dålig dag?
Kramar och närhet av min familj, hund och pojkvän. Små överraskningar i form av  t.ex en bäddad säng, en chokladkaka eller att få små komplimanger. Jag mår också bättre av att få vara kreativ, fotografera, pussla eller liknande.

Vad är det roligaste med att blogga?
All positiv respons man får! Och när personer delar med sig av sina egna händelser och erfarenheter av psykisk ohälsa. Vi hjälper varandra och ger stöd trots att vi aldrig har träffats. Det är fint.

Glass eller godis?
Godis, helt klart! Är en riktig godisråtta, hehe.

Har du någon förebild?
Nej, inte riktigt. Jag ser upp till olika saker hos olika människor. När det gäller fotografering ser jag upp till en, när det gäller psykisk ohälsa och att dela med sig av sina storys är det en annan. Det är små saker i varje människa jag ser upp till helt enkelt :)

Tack för alla fina och bra svar! :) Ni hittar hennes blogg här.


#1 - Skogsraah

Intressant att läsa!

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#2 - linah

kul!

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#3 - Linda HolEriks

Vad kul med lite läsar frågor.
Ja vi fick ett ryck inatt och bakade på!

Svar: Vad kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#4 - Sara Ekman

Så söt hund :)

Svar: Ja :D
Evah Åberg

#5 - Jesse

Väldigt intressant att läsa och hunden är ju bara för söt :)

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg