Läsarintervju #38 - Stina

 
Hej Stina! Berätta lite om dig själv, vem är du?
Jag är en 18årig tjej som älskar att testa på nya saker, resa och upptäcka nya platser samt inspirera andra till att kämpa för sina drömmar och tro på sig själva. Om jag skulle beskriva mig själv med 3 ord skulle jag säga att jag är positiv, envis och ansvarsfull. Jag står för mina åsikter och vad andra tycker påverkar inte mig speciellt mycket. Jag har alltid gått min egen väg trots alla andras åsikter, vilket har hängt kvar sedan jag var mycket liten. Vilket delvis även förklarar min envishet. Har jag en åsikt, så står jag för den och ger mig inte i första taget.

Vad får man se i din blogg?
I min blogg delar jag med mig av mycket texter, eftersom jag älskar att skriva, där jag oftast skriver om lite djupare ämnen som tex självförtroende eller svåra situationer i livet. Mitt mål med bloggen är att inspirera och motivera andra dels till att följa sina drömmar men också till en roligare vardag. Detta blandas med mode-och skönhetsrelaterande inlägg vilket är något som ligger väldigt varmt om hjärtat.

När och varför började du blogga?
Min första blogg startade jag när jag var runt 11 år. Då var det faktiskt i princip ingen annan som bloggade på min skola eller som jag kände osv. Det var endast jag och en annan kompis som startade varsinn blogg för att testa. Jag som alltid har tyckt att det har varit roligt att skriva fastnade såklart direkt för det. Sedan har jag haft några bloggar emellan det. Min nuvarande blogg har jag drivit sedan januari 2015 och innan det hade jag haft ett uppehåll med bloggandet ganska länge. Anledningen till att jag startade min nuvarande blogg var att jag saknade bloggandet och att ha någonstans att skriva av mig och att jag älskar att inspirera andra. Jag tycker helt enkelt att blogga är sjukt roligt!

Vad tycker du är viktigt att tänka på innan man publicerar ett inlägg?
Innan man publicerar ett inlägg tycker jag det är viktigt att tänka på att man har stavat korrekt, jag hatar att läsa bloggar som innehåller en massa stavfel. Det är även viktigt att man har minst en bild till inlägget, vilket ger inlägget mer "liv" samt att använda en intresseväckande rubrik för att locka in läsare. Se dock upp med att "lura in" dina läsare genom att använda en rubrik som inte alls passar in på inlägget bara för att få läsare. Det får dig att frastå som opålitlig.

 
Känner du dig säker i dig själv?
Jag skulle påstå att jag har bra självkänsla. Jag gillar mig själv och de egenskaper jag bär på. Jag kan inte heller påstå att jag har några riktigt stora komplex över någonting på min kropp. Sedan finns det såklart vissa delar jag är mindre nöjd med än andra. Men jag har lärt mig att acceptera mig själv och jag måste faktiskt erkänna att jag är riktigt nöjd. Men bra självkänsla kommer inte bara sådär, det måste man jobba för att få. Jag hade inte alls lika bra självkänsla när jag var mindre, men förstod att det var något som jag var tvungen att jobba på för att verkligen ta mig dit jag vill.
När det gäller mitt självförtroende så är det bra, men där finns det fortfarande lite att jobba på, vilket jag gör varje dag.

Vad är dina bästa tips för att bli säker i sig själv?
För att bli säker i sig själv är mina bästa tips att hur läskigt det än låter, utsätta sig för de saker som skrämmer dig. När du gjort det tillräckligt många gånger kommer du inte tycka att det är läskigt längre och det kommer resultera i bättre självförtroende. 
Ett annat tips som jag tycker är bra är att skriva ner allt som du är nöjd med hos dig själv och saker du har åstadkommit och sluta jämföra dig med andra. 
Ännu ett bra sätt är att sätta upp mål och kämpa för dem. Sedan när du har uppnått dem så belönar du dig med något som du sedan tidigare har bestämt vad det ska vara. 

Har du någon förebild?
Jag har ingen specifik förebild, tyvärr. Jag inspireras av en massa människor hela tiden. Det kan handla om bloggare, instagramkonton, entreprenörer, folk på stan osv. En annan stor inspirationskälla är tumblr, weheartit och pinterest. 

Vad gör dig på bättre humör en dålig dag?
Har man en dålig dag är det många som påstår att det är svårt att få den att vända. Vilket jag kan hålla med om till en viss del. Det är väldigt svårt, men det är inte omöjligt. Man kan ju alltid kämpa för att den inte ska bli ännu sämre och endast göra saker som man faktiskt mår bra och blir glad av. Jag gillar att träna för att få ut all min irritation. Och oftast hjälper det faktiskt väldigt bra. Jag brukar känna mig som en helt ny människa efter att jag har tränat, vilket är så skönt. Jag brukar även unna mig själv saker som tex baka något gott, köpa en tidning och bara ligga i sängen och läsa, kolla en massa youtubevideos eller att ringa en vän/min pojkvän brukar alltid göra mig på lite bättre humör.

Tack för alla bra svar! :) Ni hittar hennes blogg här.


#1 - Skogsraah

Så roligt att läsa dessa :)

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#2 - Amanda

Åh vad kul, hennes blogg brukar jag läsa! :)

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#3 - CAMILLAESI

Så kul att läsa :-)

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#4 - polly

Kul läsning. Vettig tjeja =). Kram

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#5 - linah

hennes blogg är bra! <3

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#6 - Julia

Så fin du är!
sv: Åh tack vad glad jag blir! kram

Svar: Visst är hon :)
Evah Åberg

#7 - MADDISENJ.SE

Kul att läsa.

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#8 - Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Vilken kul ide :D. Blir nästan lite sugen på att testa detta :).

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#9 - Tilda Barkselius

Kul att läsa :)

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#10 - Amanda CL

tycker om hennes blogg :)

sv: väldigt jobbigt :/ Framförallt när jag inte har någon ro till att vila när jag väl är vaken heller :/

Svar: Vad kul :)
Evah Åberg

#11 - Frida

Vilken bra ide med läsarintervjuer :)

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#12 - Nimo

Vad kul!

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#13 - Tuva Björnwall

Kul att läsa! :)

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#14 - Sofia

Jätte bra intervju, ska kolla in hennes blogg! :)

Svar: Gör det :)
Evah Åberg