Sexistiska kommentarer för att du är tjej
 
 

Detta är ett fåtal av de kommentarer jag får några gånger i veckan av män och jag vet att jag inte är ensam om det. Detta är extremt vanligt och bara idag har jag hittills blockerat 3 stycken killar som varit oförskämda. Hur kommer det sig att så många killar och män tror att detta är okej? Hur kommer det sig att de tror att det är så här tjejer vill att de ska börja skriva i andra meddelandet?

Självklart finns det tjejer som gillar sådana här meddelanden, men vore det inte bättre att först ta reda på vad det är för typ av tjej du skriver till innan du vräker ur dig massor av sexistiska saker? Alla tjejer vill inte prata sex, bröst och snoppar. Alla tjejer vill inte visa sig eller se dina dickpics. Var vänlig att respektera det!

Varför tror många killar att vi som utövar pole dance fitness gör det för att attrahera män och ha shower för dem? Jag tränar detta för att jag älskar det. Det är en rolig träningsform som ger otroligt bra träning. Jag tränar det inte för att män ska bli intresserade eller för att ha uppvisning för dem. Varför tror så många killar att vi tjejer enbart finns och gör saker för deras skull, för att attrahera dem?

Ledsen att behöva säga det, men vi gör faktiskt saker för oss själva. Världen kretsar inte runt er, för vi är stjärnorna i våra egna liv. Det är dags att det blir en ändring för hur många män och killar beter sig där ute, för även om det är så kallade troll som vill provocera så är det inte okej. Ni måste börja behandla tjejer med respekt för vi är inga leksaker som ställer upp på allt. Vi har egen vilja, en egen talan och den talan tänker jag stå upp för. Bara för att man är tjej så ska man inte behöva stå ut med sådana här kommentarer.

(Nej, detta gäller så klart inte alla killar. Uppför du dig inte på detta vis så behöver du inte ta åt dig!)
#1 - Ann

Herregud att sånt här ens händer och så ofta... :O

Svar: Ja verkligen :/
Evah Åberg

#2 - Sofia - fotografier & psykisk ohälsa

Så äckliga människor det finns! Tror inte folk förstår hur mycket skit man får höra och stå ut med bara för att man råkade födas utan kuk mellan benen -.-
sv: det var det också hehe :)

Svar: Precis!
Evah Åberg

#3 - Ellie

Word! Många killar behöver en hyfskurs helt klart!
Bra att du står upp och belyser detta. Sen har jag även märkt att ju lättare killen har för att få tjejer ju grovare är dem i språket. Usch! Bra inlägg! 😊

Svar: Håller med dig! Tack :)
Evah Åberg

#4 - Maja

Så bra skrivet!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#5 - Martina

Det är så himla sjukt att människor kan får för sig att skriva sånt där till andra, tråkigt att det inte diskuteras mer och att folk inte får lära sig att det inte är okej.

Svar: Eller hur!
Evah Åberg

#6 - linah

åh.. har fått såna frågor....

Svar: Det suger :/
Evah Åberg

#7 - Jesse

Det är vidrigt, ingen kille har den rätten att behandla en tjej som en leksak, vissa killar tror att bara för att denna är desperat så ges rätten till att skiva vad som helst till vilken tjej som helst, verkligen inte okej.

Svar: Precis!
Evah Åberg

#8 - Eva Guillén - Makeup Your Mind Eco Magazine

Gud. Ja. Jag känner igen det så väl. Det är många killar som tror de är guds gåva till kvinnan, och anser att de har rätt, till vad de inte har rätt till.

Och har skrivit i tidigare bloggar, om "de sexuella trackasseriernas natur". Det handlar ofta om att gå vidare, till något man själv inte tillåtit.

Om en kille frågar mig: Kan jag fixa och dona med dina dreads, och lägger märke, till hur jag helt plötsligt blir lurad, att klä av mig för massage, tex, så inser jag med min kroppsmedvetenhet, "att något är fel", men då jag gav tillåtelse, och tillträde, till att pilla på mina dreads, det betyder inte samma sak som att pilla på hela mig.

Många killar gör så. I princip är det kivnnor som bestämmer, de kan bestämma över sina egna kroppar, men många gånger blir detta utnyttjat.

Jag har följt din blogg, länge söta du. Ibland glömmer jag att tjecka upp dig, men såg dig hos en väninnas kommentarsrad.

Du vet. Det finns väldigt många bloggar om det ena med det andra, och det finns många stora bloggar, som egentligen har väldigt lite substans.

Vet med mig att jag har sett dig blogga, länge, om saker som är riktigt viktiga. Det finns mindre bloggar, som har mycket mer kapacitet, än små bloggar, som ofta, har mer värde.

Jag tycker din blogg, skapar värde, i mitt liv. iaf

De andra får skita på sig! Killar som känner sex, före att lära känna dig, är inte män, män av kaliber.

De män som ser ditt värde, som kvinna, är få som man får leta med i en höstack. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 Bittert men sant. Sluta hålla på med såna muppar. Vidrigt ju. <3 Ta istället hand om dig, utforska din kvinnlighet, utan krav på sexuella prestationer. Det är INTE OK.

Gör naglarna fina, lägg en fotkräm/fotimpackning. Må väl och ät gott, och strunta i dessa idioter. :D

Luve you! :D /evis

Svar: Tack för dina fina ord, de värmer verkligen :) Dock är ju detta främmande män som kommenterar på mina olika sociala medier, så det är ju inte så att jag "håller på med dem" och inte tar hand om mig själv. Jag blockerar dem när de skriver så här.
Evah Åberg

#9 - Mathilda Schöfl

Så viktigt och bra att du tar upp det här ämnet <3

Svar: Tack <3
Evah Åberg

#10 - Amanda Jona [SPONTAN]

Blir så ledsen när jag läser sånt här, vidrigt att behöva utstå!

Svar: Exakt!
Evah Åberg

#11 - Julia

Så hemskt!
sv: Ja verkligen så skönt! kram

Svar: Ja verkligen...
Evah Åberg

#12 - Sara Ekman

Sådana jävla äckel det finns!!

Svar: Ja verkligen...
Evah Åberg

#13 - Sofia

Så jäkla sjukt sånt där alltså! :(

Svar: Ja verkligen :/
Evah Åberg

#14 - Sigrid

Usch, sådana kommentarer är så vidriga!

Svar: Ja verkligen :/
Evah Åberg

#15 - MADDISENJ.SE

Det är så sjukt så jag blir äcklad!

Svar: Eller hur!
Evah Åberg

#16 - S.J

Som kille så skäms man ju för alla andra som inte har nåt vett i skallen... ber om ursäkt å alla andras vägnar

Svar: Ja det är hemskt hur vissa beter sig...
Evah Åberg

#17 - johnnyCage

wow! är det bara tjejer som skriver här? är jag enda killen ? iallafall.. ja dessa kommentarer är sjukt & det är INTE ok..

Svar: Nej, det är inte bara tjejer. I detta inlägget är du tredje killen som har kommenterat som du kan se här ovanför. :)
Evah Åberg