Våga ta tillbaka makten över dina tankar
Om du varit med om att någon varit elak mot dig så kanske du vet hur lätt det kan vara att deras ord upprepar sig i ditt huvud. De säger att du är ful 30 gånger, men i ditt huvud hörs det 10.000 gånger för det är lätt att det fastnar där. Vi kommer aldrig komma ifrån att det finns människor som har så pass dålig respekt för både sig själva och andra människor att de måste trycka ned andra, men vi kan lära oss att hantera det. Vi kan lära oss att vända våra tankar så att deras ord inte längre spelar någon roll, för i slutänden är det inte den personens ord om att du är ful du hör, utan det är dina egna för du börjar tycka det och tro det själv.

Genom att ta kontroll över dina känslor och tankar kan du ändra detta och faktiskt vinna över dem. Deras mening är att du ska ge upp och börja må dåligt över dig själv, men varför ska de få den vinsten? De är inte värda den vinsten. Men du däremot är värd att må bra, du är värd att älska dig själv och tycka om dig själv.

När du får en elak kommentar eller vill hantera en gammal elak kommentar kan du försöka tänka så här:
"Personen får tycka att jag är ful, det är personens åsikt. Men det visar bara hur svag denna personen är som måste säga det i hopp om att trycka ned mig. Denna personen mår inte bra, denna personen har problem med något i sitt liv och måste därför projicera sitt mående på mig. Jag tänker i alla fall inte låta mig bli nedtryckt för jag är starkare än så. Jag är stjärnan i mitt eget liv och jag är bra exakt som jag är!"

Dessa tankar hjälper mig och har hjälpt mig väldigt mycket genom mobbningen jag har upplevt. Vi kan inte förändra det förflutna, men vi kan förändra våra tankar och känslor kring det.

#1 - Ann

Så bra skrivet!

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#2 - Maja

Såå bra skrivet!!

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#3 - Netti Starby

Så bra skrivet och det här behövde jag verkligen läsa! Kram

Svar: Tack! :) Kram!
Evah Åberg

#4 - Julia

Såå bra!
sv: Ja verkligen så skönt! kram

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#5 - Polly Svensson

Helt rätt. Det e okey med konstruktiv kritik men ingen har rätt att säga dumma och fula saker. Kram

Svar: Precis! Kram
Evah Åberg

#6 - linah

grymma du! <3

Svar: <3<3
Evah Åberg

#7 - Jessica Högberg

"Ha ha, och du är skitsnygg??" brukar jag tänka med en stor tankebubbla som dom kan läsa;)

Svar: Haha bra där :)
Evah Åberg

#8 - coffeeandcupcake.blogg.se

Bra inlägg :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#9 - Maria-Alexandra

Det är ju inte alltid så lätt att tänka "rätt" men det är en väldigt bra poäng du lyfter fram :)

Svar: Nej, det är jättesvårt och det kan ta tid
Evah Åberg

#10 - Sara Ekman

Bra inlägg

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#11 - annelie

mycket kloka ord :D

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#12 - Martina

Vilket jättefint inlägg!!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#13 - Sofia - fotografier & psykisk ohälsa

Så hemskt med mobbning. Bra inlägg!
sv: tack :D

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#14 - E

Ja man kommer alltid att vara jätteful i nåns ögon och skitsnygg i nån annans så varför bry sig? Alla tycker olika och om nån känner att den måste uttycka för en att den tycker att man är ful är det en svag människa.
Egentligen finns det ingen ful människa.
Alla tycker olika och det gäller allt.

Svar: Precis!
Evah Åberg

#15 - Susanna

vad jag kände igen mig i vad du skrev, jag har absolut inte haft ett lätt liv och just de du skriver stämmer in på mig mer eller mindre har jag vari mobbad under min uppväxt för att jag har varit kraftig och även ful och lockig.. jag har alltid bara svalt det och gått vidare.. sen tog jag ta i vikten och började få bättre självförtroende men i vuxen ålder så finns de som fortfarande vill trycka ner att du ser gamla ut när du gick ner i vikt och när jag fick komplimanger av andra så var det alltid någon tjejkompis som skulle trycka ner mig eller säga något elakt.. jag har blivit så less på det nu och jag vet trots en jobbig barndom med övergrepp och mobbing så har jag världens finaste kille idag och min lilla familj..

Men jag styrs fortfarande över vad andra säger och jag mår fortfarande dåligt idag fast jag vet att inte stämmer.. jag har börjat gjort lite förändringar med att idag klär jag mig hur jag vill.. och även rensat bort alla som har kränkt mig under åren, men jag försöker tänka så här jag har lyckats att tagit tag i mitt liv på många sätt och de retar många och jag vet inte varför.. har alltid varit den snälla Sanna som finns där trots att jag bara får skit tillbaka...

Men vad mycket tankar de kom upp och samtidigt blir jag ledsen att jag har låtit mig behandlas så här en sådan lång tid...

Tack för din blogg kram

Svar: Skönt att det har gått framåt för dig i alla fall. Sånt här kan vara svårt och det tar tid. Kram <3
Evah Åberg

#16 - JoJo

du är så himla bra på att skriva! sjukt bra inlägg, som vanligt :)

sv; tusen tack fina du!! :D

Svar: Tack snälla! :)
Evah Åberg