Att förvänta sig något tillbaka
"När man säger god morgon till någon är det därför att man verkligen vill säga det, inte därför att man förväntar sig något tillbaka"

Jag läste detta citatet för några dagar sen och det fick mig att fundera lite. Jag håller absolut med om att man ska säga något för att man vill säga det, men är det verkligen så fel att förvänta sig något tillbaka? Det beror såklart på vilken situation det gäller och man ska ju inte enbart göra saker för att få saker tillbaka, men jag tror heller inte att man enbart ska göra saker utan att förvänta sig något tillbaka. Om man gör det så tror jag att det är lätt att man blir "dumsnäll", att man bara ger och ger av sig själv och finner sig i att folk bara trampar på en. 

Jag tror att vi alla behöver förvänta oss lite tillbaka ibland för att visa att vi också behöver den där uppskattningen. Får man ingen uppskattning för det man gör så orkar man ju inte fortsätta till slut, för det tar ju på krafterna att bara ge men inget få. Jag tror att det gäller att hitta en bra gräns mellan att göra saker för att man vill och även ibland förvänta sig något tillbaka och även att kräva att få något tillbaka. Behandlar du mig inte rätt och bra så åker du ifrån mitt liv, lite den attityden så man inte bara finner sig att bara ge till andra. Självklart säger jag godmorgon till dig för att jag vill, men jag kan också behöva få det där ordet tillbaka.

Vad är dina tankar angående det här?

 

#1 - Johanna Utterberg

Håller med dig, man ska ge och ta, alltså förvänta sig att få tillbaka. Uppskattning är viktigt i alla typer av relationer!

Svar: Precis!
Evah Åberg

#2 - Tilda Barkselius

Det här inlägget slog mig lite för hårt. Är en sådan person som går runt och gör saker för andra, men får sällan något tillbaka. Himla svårt att veta när man bör sluta och om man ska det. Tål att tänka på det du skrev!

Svar: Känner igen det där!
Evah Åberg

#3 - Jesse

Man måste ge för att kunna ta.

För det är lite som du skriver att får man inget tillbaka så ger man till slut upp, alla behöver vi bekräftelse på olika sätt, att bara säga hej på morgonen kan göra den personens dag lite bättre :)

Svar: Precis! :)
Evah Åberg

#4 - snyggafilippa.blogg.se

åh såå bra skrivet!

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#5 - Linn Strömberg

Håller med! Enligt mig så handlar det lite om att inse sitt egna värde och förstå att jag också förtjänar att någon bryr sig eller hur man ska säga. Tror nog du förstår hur jag menar.

Svar: Precis!
Evah Åberg