Feminister generaliserar
"Jag hatar feminister för att de drar alla män över en och samma kam. De generaliserar och tycker att alla män är likadana. Fyfan för feminister!"

Du hatar alltså att feminister generaliserar och tycker att alla män är likadana, men det är alltså helt okej för dig att generalisera alla feminister och tycka att de är likadana?

Människor med sunt förnuft förstår att alla män inte är våldtäktsmän. Människor med sunt förnuft förstår att det inte är alla män som lägger handen på en kvinna. Människor med sunt förnuft förstår också att det inte är alla feminister som generaliserar och drar alla män över en kam. Jag är feminist och jag är mycket väl medveten om att det är en väldigt liten del av männen som faktiskt skulle lägga hand på en kvinna, för om jag inte insåg det så skulle jag ju varken våga umgås med min pappa, ha en pojkvän eller träffa släkt/vänner. Om jag inte insåg det så skulle jag ju isolera mig från män helt.

När jag skriver mina texter så är inte min mening att oskyldiga män ska ta åt sig, för varför skulle de egentligen ta åt sig av en text som är riktad till våldtäktsmän? Om du vet med dig att du aldrig skulle kunna lägga hand på en kvinna så behöver du inte ta åt dig för texten är inte riktad till dig. Om du vet med dig att du försvarar en kvinna om du ser att någon utsätter henne mot hennes vilja så behöver du inte ta åt dig för texten är inte riktad till dig. Det finns extremister i alla grupper, men bara för att det finns det så behöver man inte döma ut alla. Lika lite som den där feministen har rätt att döma alla män som hemska odjur, lika lite har du rätt att döma feminister som manshatande svin, för så är inte fallet. Alla män är inte hemska odjur och alla feminister är inte manshatande svin.

#1 - Polly Svensson

Precis. Fattar vad du menar. Kram

Svar: Vad skönt att du gör det! Kram
Evah Åberg

#2 - evelinaeleonora.blogg.se

Jag tycker det är synd att kvinnor som vill ha ett mer jämställt samhälle drabbas så jäkla hårt. Jag är säker på om det skulle vara en man som skrev texter om feminism så skulle han inte alls få samma kritik som vi får. Det är rätt sjukt...........

Svar: Jag har sett män som får hat för att de skriver texter om feminism, dock inte att de förtjänar att bli våldtagna, men att de inte är stolta över sitt kön, är gay, borde bli nedslagna osv så det verkar som att om man försvarar en kvinnas rättigheter oavsett kön så får man skit för det.
Evah Åberg

#3 - Tage

Jättebra skrivet! Om man som man tar åt sig av dina texter och känner igen sig, ska man ta sig en tankeställare. Då har man ju gjort något fel och förtjänar kritiken. Om man däremot inte känner igen sig och vet att man som man inte beter sig sådär illa, ja då är det ju bara att inte bry sig? Jag förstår inte problemet som män har med det här. Som du säger, du riktar dig ju till svinen.

Svar: Tack så mycket! Skönt att någon håller med.
Evah Åberg

#4 - sommarblom.blogg.se

Håller helt klart med dig!

Svar: Vad bra :)
Evah Åberg

#5 - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

"Du hatar alltså att feminister generaliserar och tycker att alla män är likadana, men det är alltså helt okej för dig att generalisera alla feminister och tycka att de är likadana?"

Jag älskar den meningen!

Svar: Kul att höra :)
Evah Åberg

#6 - evelinaeleonora.blogg.se

Absolut. Så är det ju men i större utsträckning drabbas ju kvinnor mest.. så är det ju men självklart jag håller med dig. :)

Svar: Ja, att det mestadels är kvinnor som drabbas sätter jag mig inte emot. Det jag sätter mig emot är dubbelmoralen att hata feminister för att de drar alla män över en kam, när den som säger just den meningen själva drar alla feminister över en kam.
Evah Åberg

#7 - Sara Ekman

Bra skrivet!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#8 - evelinaeleonora.blogg.se

Nej jag förstår vad du menar. Jag uttryckte mig nog konstigt.. hehe hoppas du förstod vad jag menade i alla fall :)

Svar: Okej, då vet jag :)
Evah Åberg