Filmtipset #10

 

I centrum för historien står den unga, lovande konståkerskan Katja och hennes 12-åriga lillasyster Stella. Den populära Katja får all uppmärksamhet av omgivningen, medan Stella kämpar på mer i bakgrunden med sin mindre lyckade skridskoträning och med sin hemliga förälskelse i Katjas vuxne, utländske tränare. Efterhand förstår Stella att allt inte står rätt till med hennes syster, då hon beter sig märkligt och utvecklar ätstörningar, något bara hon verkar märka och får svårt att kommunicera till föräldrarna, vilket leder till svåra val och sätter syskonskapet på prov. Min lilla syster är en film om drömmar som gått fel, syskonrivalitet och hur brutalt det kan vara att växa upp som ung tjej idag.



Jag älskade denna filmen och tycker den är otroligt lärorik! Den visar hur det är att vara sjuk, men den visar också hur det är att vara anhörig till någon som är sjuk. Filmen visar hur viktig relationerna mellan nära och kära faktiskt är och att man med lite stöd kan må bättre. Det är många tjejer som växer upp och utvecklar en ätstörning. Detta är en film som jag tycker att föräldrar ska se med sina barn och diskutera, för det är ett otroligt viktigt ämne.

#1 - Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Ska försöka se den när tillfälle ges :).

Svar: Gör det :)
Evah Åberg

#2 - Johanna Utterberg

Den måste jag se! :)

Svar: Gör det :)
Evah Åberg

#3 - Sandra'

har hört att denna ska vara bra :) ska med se den!!

Svar: Gör det :)
Evah Åberg

#4 - Tisa

Den är jättebra! kändes väldigt realistisk och det går att känna igen sig. Och jag förvånades över Amys prestation, vilken skådespelartalang! precis som du skriver så var det bra att se hur de anhöriga påverkades, allra främst hennes lillasyster.

Svar: Eller hur!
Evah Åberg

#5 - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Den filmen är bra!

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#6 - evelinaeleonora.blogg.se

Kul att Amy Diamond är med. :)

Svar: Ja :)
Evah Åberg