Gnäll inte, det finns de som har det värre
"Sitt inte och gnäll, det finns många som har det värre än du. Du har ju inte upplevt någonting!"

Hur ofta ser/hör man inte sådana här kommentarer runt om i världen? Jag har själv fått höra dessa kommentarer titt som tätt för man får ju inte må dåligt över det man mår dåligt över. Förmodligen finns det en lag som säger att allt som inte är cancer är småsaker. 

Enligt mig är dessa kommentarer som att säga: "Var inte glad för det finns många som är gladare än du. Du har inget att vara glad för!" eller "Starta inte det där mattföretaget för det finns andra som är mycket bättre än ditt!"

Det kommer alltid finnas någon som har det värre. Det kommer alltid finnas någon som har det bättre. Det kommer alltid finnas någon som har mer pengar eller kommer få mer pengar, men det innebär inte att vi inte har rätten att känna, tycka och göra. Om du har en dålig dag så får du ha det oavsett om det finns de som har cancer eller är fattiga i Afrika. Om du är glad och har en bra dag så får du ha det även om det finns de som är gladare. 

Om man ska resonera som dessa människor så måste man ju bli helt nollställd i sina känslor, för om man mår bra så får man inte visa det för det finns de som har det dåligt. Mår man dåligt får man inte visa det heller för det finns de som har det dåligt. Vi har all rätt att känna det vi känner och det finns inget som varken är för stort eller för litet. Ingen ska begränsa dig i vad du känner. Var glad och lycklig om du känner dig det. Var ledsen om du känner dig det och ta vara på rättigheterna du har att känna.

#1 - Amanda CL

usch avskyr såna kommentarer från andra. Jag menar man hörbara upplevt sitt eget så för en själv är det kanske en av de värsta sakerna som kan hända mig, även fast andra kan råka ut för värre saker. Både man själv och andra måste försöka att inte jämföra alls!

bra inlägg!

sv: håller me är nöjd med blogg.se men ville testa nåt nytt ett tag :)

Svar: Exakt!
Evah Åberg

#2 - Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Avskyr sånt där, alltså folk som inte kan respektera att man mår dåligt i perioder. Bra inlägg!

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#3 - Nina Frogner

Ja, hur många gånger har man inte hört att det finns de som har det värre..? Var inte ledsen, det finns de som har VERKLIGA saker att vara ledsen över... Det har jag hört många ggr! Är jag ledsen, vill jag vara ledsen. Är jag förbannad vill jag vara förbannad!

Kvittar vem som har det värst! Det är inte det det handlar om. Det gäller att landa i känslan!
Kram

Svar: Exakt! Kram
Evah Åberg

#4 - Christer Holm

Det du skriver är något som jag själv möter ganska ofta och även kommentaren så är det för de flesta.

Jag brukar då svara att så är det säker för de flesta men ta det gånger 20 så får de uppleva hur mina dippar är eller hur min ångest är. Psykisk ohälsa är något som borde få mer uppmärksamhet än vad det får.


Svar: Exakt!
Evah Åberg

#5 - Sandra

Sjukt att det finns så människor som kläcker ur sig såna räliga saker! Fy fan för såna personer. Man har all rätt att må dåligt, kvittar vad det än är. Borde inte finna någon jävla "skala" om vem som får må dåligt och vem som inte får må dåligt.

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#6 - Sandra

Sjukt att det finns så människor som kläcker ur sig såna räliga saker! Fy fan för såna personer. Man har all rätt att må dåligt, kvittar vad det än är. Borde inte finna någon jävla "skala" om vem som får må dåligt och vem som inte får må dåligt.

#7 - miche - livsstil och bloggdesign

Har mailat dig ang en grej .. :/

KRam.

Svar: Har svarat! Kram
Evah Åberg

#8 - Amanda Forsman

Riktigt bra skrivet! :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#9 - Boel

GRYYYMT INLÄGG!
Sååå sant skrivet! Du är bäst!

Svar: Åh tack! :)
Evah Åberg

#10 - Linn Strömberg

Såå sant!
En sådan kommentar kan få en människa att tro att hens problem inte är tillräckligt stora att prata om vilket kan leda till massa dåliga saker. Blir så upprörd när jag hör folk säga så till någon som öppnar upp sig.

Svar: Exakt!
Evah Åberg

#11 - linah

åh stör mig såå mycket på folk som säger så!

Svar: Samma här!
Evah Åberg

#12 - Lana

Skämta inte den komentaren är så elakt egentligen. I mej e det så hårt inpräntad så när jag är i mina svackor så mår jag ännu sämre för att mina "problem' e så fjuttiga jämfört med nån annan. Men börjat inse mer nu att fastän man ligger som en pöl på marken finns det andra som har sämre. Fastän jag känner mej lyckligast i världen finns det nån lyckligare.

Svar: Dina problem är inte fjuttiga! Det är ingen tävlan om vem som har det värst eller bäst. Man har rätt att känna det man känner.
Evah Åberg

#13 - annelie

himla bra tankar..det ska jag tänka på..

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#14 - Lis Mari

Så bra skrivet! Jag har faktiskt aldrig råkat ut för att någon sagt så till mig dock, men jag antar att det är rätt vanligt baserat på dina kommentarer här i inlägget. Himla elakt faktiskt, man kan ju inte leva sitt liv i relation till andra okända liv hela tiden.

Svar: Skönt att du sluppit det!
Evah Åberg

#15 - Polly Svensson

Jo tack det e allt för vanligt och ska man tänka så så underskuffar man sina egna känslor. Alla har rätten till att känna precis hur dem vill, och att hela tiden jämföra sig med andra är inte okey, för vem är man då själv? Bra skirvet. Kram

Svar: Precis! Tack :)
Evah Åberg

#16 - JoJo

åh jag hatar när folk säger: gnäll inte, det finns dom som har det värre.
ja, det finns alltid folk som kommer ha det värre, men vem har rätt att bestämma över mina känslor? det man själv är med om är kanske man tycker är riktigt jobbigt, trots att andra kanske har det värre än en själv.

sv; tack, vad glad jag blir att du gillar mina bilder :)

Svar: Exakt!
Evah Åberg

#17 - Pauline Hurtig

så himla bra! hatar när folk säger så

Svar: Tack!
Evah Åberg

#18 - Jessie

Bra inlägg! Håller helt och hållet med dig. Jag kan också bli irriterad på folk som säger att ens psykiska ohälsa är i-landsproblem. Punkt. Så bara för att vi bor i ett i-land, får vi inte må dåligt, bara för att det finns u-länder? Skitsnack.

Svar: Exakt!
Evah Åberg