Läsarintervju #28 - Tilde

 
Hej Tilde! Berätta lite om dig själv, vem är du?
Jag kallas björkis av mina vänner och därav mitt bloggnamn. Jag når snart den omtalade åldern tjugo. Jag bor på Södermalm i Stockholm och pluggar och när jag inte gör det så jobbar jag.

Du brinner för feminism, hur kommer det sig att du blev så intresserad av just detta ämne?
Jag har nog alltid vart det men jag har blivit medveten om det de senaste tre-två åren. Ju mer sexism och sexualisering jag har sett och blivit utsatt för så har jag öppnat ögonen för hur stora problemen faktiskt är. Jag började googla och youtubea feminism och insåg vilken orättvisa många kvinnor får stå ut med bara för att de är kvinnor, och inte bara kvinnor utan trans och queer också. Orättvisor både socialt, politiskt och ekonomiskt sett, jag kan inte acceptera eller stå för det och naturliga är för mig då att kämpa för en jämställt samhälle.

Varför tror du att så många idag skäms för att kalla sig för feminister?
Jag tror att det grundar sig i att man vet inte vad det innebär att vara feminist och när man väl pratar om det så görs det med en negativ klang. Jag tror också att det handlar om att många är rädda för det hat som kommer när man säger “hej, hallå, jag är feminist”

Hur kommer det sig att du startade en blogg?
 Hela poängen med min blogg grundar sig i feminism. Jag insåg att alldeles för få i min omgivning vet vad feminism är så jag började instagramma mina åsikter men kände att jag ville uttrycka mig på en annan mediaplattform som var mer gjord för just texter.

Vad har du för drömmar och mål i livet?
 Jag vill plugga ett par år för att sedan jobba för människor i utsatta situationer. Drömmen är FN: s kvinnoorgan. Innan vill jag jättegärna göra GMU också!

Vad gillar du att läsa i bloggar?
Jag älskar åsikter!!
 
Har du något favoritcitat?
“I am no bird, no net ensnares me: I am a free human being with an independent will.” Det var Charlotte Brontë som skrev det i sin bok Jane Eyre.

Berätta något som många inte vet om dig?
Jag älskar actionfilmer!! Speciellt militärfilmer eller liknande med starka kvinnor i huvudrollen som G.I. Jane, Kill Bill, När lammen tystnar osv. Kanske inte otippat men faktiskt inte många som vet.

Tack för att du ville vara med i en intervju! :) Ni hittar hennes blogg här.