Recept: Vaniljbullar

 
Ca 50 stycken

Du behöver: 
150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst (jag använder torrjäst)
1 dl socker
0,5 tsk salt
14-15 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g smör
2 msk socker
2-3 msk vaniljsocker

Pensling:
Ägg
Pärlsocker

Gör så här:
1. Blanda jästen med lite mjöl.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken i smöret. Det ska vara lite varmare än fingervarmt (ca 37-38 grader).
3. Häll degvätskan över jästen och mjölet och rör om.
4. Tillsätt salt och socker och arbeta till en smidig och hanterlig deg som släpper bunken.
5. Låt degen jäsa ca 40 minuter under bakduk.
6. Blanda ihop fyllningen.
7. Arbeta ut degen på ett mjölat bakbord tills den känns bra. Kavla sedan ut den och bred på fyllningen.
8. Rulla degen och börja forma bullar.
9. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. 
10. Pensla bullarna med ägg och häll sedan på pärlsocker.
11. Grädda dem mitt ugnen i ca 10 minuter.
#1 - snie.blogg.se

Men åhh va gott. Svårt o göra goda med glutenfritt mjöl!

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#2 - S.J

Mmm, looks good... men om man har i lite mandelmassa också ? ;)

Svar: Det kan man väl ha om man gillar det :)
Evah Åberg

#3 - Pauline Hurtig

muuums!

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#4 - annelie

sååå himla smarrigt :D

Svar: Ja :D
Evah Åberg

#5 - MADDISENJ.SE

Mums vad gott!

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#6 - Lis Mari

Men oooh så himla tjusiga de blev :D Bra gjort!

Svar: Tack :D
Evah Åberg

#7 - ISABELLA

Åh vaniljbullar är så gott! :)

Svar: Ja :D
Evah Åberg

#8 - Sara Ekman

Mums! :)

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#9 - sandra

åh gott :D

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#10 - Malin

Sv: Ja, verkligen! :)

Gott! :)

Svar: Ja :)
Evah Åberg