Du behöver:
150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst (jag använder torrjäst)
1 dl socker
0,5 tsk salt
14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g smör
2 msk socker
2-3 msk vaniljsocker
Pensling:
Ägg
Pärlsocker
Gör så här:
1. Blanda jästen med lite mjöl.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken i smöret. Det ska vara lite varmare än fingervarmt (ca 37-38 grader).
3. Häll degvätskan över jästen och mjölet och rör om.
4. Tillsätt salt och socker och arbeta till en smidig och hanterlig deg som släpper bunken.
5. Låt degen jäsa ca 40 minuter under bakduk.
6. Blanda ihop fyllningen.
7. Arbeta ut degen på ett mjölat bakbord tills den känns bra. Kavla sedan ut den och bred på fyllningen.
8. Rulla degen och börja forma bullar.
9. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
10. Pensla bullarna med ägg och häll sedan på pärlsocker.
11. Grädda dem mitt ugnen i ca 10 minuter.