Att dras till respektlösa män
Jag har på senare tid insett att jag har dragits till killar som inte har någon respekt för kvinnor. Jag har omedvetet valt en kille som inte behandlar kvinnor bra och jag har faktiskt inte något bra svar på varför.

De killar jag har träffat har inte varit bad boys rakt av. De har tvärtom haft det väldigt ordnat med saker och de har haft långa relationer både innan mig och med mig, men ändå har de haft väldigt dålig respekt för kvinnor och jag tror att det ligger så djupt rotat i vårt samhälle, att man ska kränka kvinnor att människor knappt lägger märke till det för det är en sådan vardag och att detta faktiskt är helt vanliga killar, med helt vanliga jobb, hus, båt, bil som är omtyckta av många gör inte att man tänker på det lika lätt. Senaste killen jag träffade kunde säga saker till mig som: "Vad är det för en nolla jag har träffat egentligen? Jag borde nog välja bort dig och träffa någon annan. Fast sex är du ju i och för sig bra på." när jag inte förstod något om hans knopar till båten och även om det var sagt på ett skämtsamt sätt så är det inte okej att säga en sådan sak och redan där borde jag ha valt att gå min väg, men det gjorde jag inte för det är så inrotat i oss att vi ska finna oss i att män säger sådana saker till oss, för det är ju "bara på skämt" och det värsta är att dessa skämten kom flera gånger, trots att han visste att det sårade mig.

Jag har träffat killar som har pressat en kudde över mitt huvud under tiden vi har haft sex. Jag har träffat killar som blivit sura när de inte fått sex för de anser att de har rätten till det och till min kropp. Jag har träffat killar som bestämt vilken typ av underkläder jag ska ha, för att de gillar det. Jag har blivit kallad för slyna "på skämt". Jag har träffat killar som gjort mig ledsen och orolig och sen har de klagat på att jag är ledsen och orolig och sagt att det blir tjatigt, när det är de som gett mig den känslan.

 
Vad är det som gör att män tror att de har rätten att kränka oss kvinnor oavsett om det är så kallade skämt och vad är det som gör att vi kvinnor finner oss i det och tänker att det är okej, fast vi blir ledsna? För hur kul är det egentligen att höra att man ska bytas ut för att man inte kan knyta en knop? Hur kul är det egentligen att höra att det enda man är bra på är sex och hur kul är det egentligen att träffa en man som blir sur och arg om han inte får sex? Hur kul är det att träffa en man som så fort man ser på sport och det går dåligt skriker att de spelar som små kärringar?

Jag hatar att jag varit så naiv och funnit mig i sådana här saker.
Jag hatar att vi kvinnor stannar kvar hos de männen som sårar oss och gör oss illa.
Jag hatar att få skulden när jag blir ledsen för att en man har gjort mig ledsen för att jag då blir jobbig och tjatig.
Jag hatar att det är så djupt inrotat i mänskligheten att kvinnor är sämre, att om en man spelar dålig fotboll så är han en kärring.
Jag hatar alla de gånger jag gråtit mig till sömns för att en kille sårat mig.
Jag hatar alla gånger en man gjort mig illa på ett eller annat sätt och sedan fått mig att tro att det är mitt eget fel.

#1 - Anna

Herregud så jävla bra skrivet! Du är grym!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#2 - Tanja

oh ! du har nyss sattit ord på det jag inte själv kunnat sätta ord på!

Svar: Vad kul att höra :)
Evah Åberg

#3 - Lovisa

Ja, jag blir ofta förvånad över att "vanliga killar" kan vara så respektlösa. Det har kommit till den punkten att jag blir förvånad över att jag blir förvånad, för det finns så många...

Svar: Exakt!
Evah Åberg

#4 - Lilith - livet efter Borderline

Jag har haft förmågan att i stort sett bara falla för bad boys. Vet inte varför. En kille har jag träffat i mitt liv som inte varit det, var istället otrogen. Nu för första gången har jag träffat en kille som faktiskt största delen av tiden behandlar mig som en drottning och gör allt för mig.

Svar: Vad skönt att du har träffat en bra kille nu!
Evah Åberg

#5 - Rickard

Det är för många människor där ute som helt av är sinnesrubbade och den där killen ingår i dom, finns skämt sedan finns det "skämt" och tyvärr ingår inte hans bland något av dom utan det är en ren förnedring. Visst jag kan skämta om det mesta och det viktigaste man lärt sig är att man måste läsa av personen samt tänka på vad det är för slags skämt.
Det finns en mycket bättre partner där ute till dig och alla andra bra tjejer där ute. Tror på dig! Du är awesome :D

Svar: Tack vännen <3
Evah Åberg

#6 - Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Usch vilka idioter du träffat! Har också såna där i bagaget (från lång tid tillbaka), kommer aldrig tåla en sån sak igen.

Svar: Det är hemskt...
Evah Åberg

#7 - Frida

Väldigt bra inlägg :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#8 - Jessica Högberg

Men nu vet du bättre och sprider kunskapen på ett fint sätt💙

Svar: Jag hoppas det i alla fall <3
Evah Åberg

#9 - Tilda Barkselius

Fy vad bra du skriver men oj vad ledsen jag blir av att läsa detta. Du verkar vara en så otroligt fantastisk person, du förtjänar så oändligt mycket bättre än de där skithögarna och jag är så tacksam över att du insett detta. Skickar tonvis av kärlek till dig!!

Svar: Tack snälla, vad fint skrivet <3
Evah Åberg

#10 - Sandie

Tjejer behöver lära sig att inte vara duktig flicka och stå upp för sig själv men framför allt måste vi uppfostra männen till att de faktiskt inte får bete sig hur som helst, säga nedvärderande saker och att ta ett nej. Modigt att du delar med dig.

Svar: Exakt! Tack så mycket!
Evah Åberg

#11 - FrökenTV, bloggen om tv och film

så bra inlägg och tyvärr stämmer det.

Svar: Tack!
Evah Åberg

#12 - Mathias

bra inlägg Evah ^^ så sant så tyvärr lever vi i ett rätt rubbat samhälle .. jag håller med den sista som kommenterar det är många som är sinnesrubbade och det finns skämt och så finns det skämt för en person kanske det är på skoj ett skämt men det är inte säkert den som man riktar det emot eller som det handlar om tycker att det är så roligt

Svar: Tack så mycket!
Evah Åberg

#13 - Amanda

Håller med, och dessutom så finns det mkt psykologiskt som har med det attt göra, att de använder speciella strategier typ verkar vara världens gentlemän i början och sen så e dom idioter efter några år...

Svar: Ja jag antar det
Evah Åberg

#14 - ♀ Sara Ben's ♀

Men usch på exemplet du gav om den senaste snubben. Blää.

Vad bra iaf att du kommit till insikt om detta. Då kan du använda det till nästa gång!<3 Hoppas nästa kille är asbra!

Svar: Ja jag hoppas det i alla fall <3
Evah Åberg

#15 - MADDISENJ.SE

Usch ja det är trist att det finns så mycket idioter i vårt samhälle.

Svar: Ja verkligen :/
Evah Åberg

#16 - Maria-Alexandra

Superbra skrivet! Kram

Svar: Tack snälla! Kram
Evah Åberg

#17 - Sara

Det här är verkligen så hemskt, att man liksom vänjer sig vid att det är så här. Bra att du lyfter upp de här viktiga inläggen. :) Kram

Svar: Ja verkligen! Kram
Evah Åberg

#18 - Caroline

Vilka jädra svin du har varit med :(
Hoppas du slipper fler sådana!

Tyvärr, så är detta här allt för vanligt med! Bra inlägg för övrigt!

Svar: Det hoppas jag med. Tack!
Evah Åberg

#19 - Sandra

Fy vad hemska saker du varit med om. Har precis gått ifrån en sådan kille som du beskriver. Riktig gentleman i början. Han både drog mig i håret, nöp och knuffade mig men det var ju förstås mitt fel enligt han. Trots allt han gjort vill han vara vänner och vägrar lämna mig ifred.
Varningstecken fanns där men tyvärr är man för naiv och godtrogen. Vågar inte på ett nytt förhållande igen.

Svar: Usch vad jobbigt. Skönt att du tagit dig därifrån nu <3
Evah Åberg