Att vara man och skada sig själv med sex
Vet ni vad jag avskyr? - Att uttala sig kring ämnen man saknar kunskap om.
Vet ni vad jag avskyr mer än okunskap? - Att vägra inse fakta, trots bevis.

Jag diskuterade sex som självskadebeteende med en kille nyligen och han sa att det är ett typiskt tjejproblem, att tjejer är så bra på att söka uppmärksamhet via sex och sin kropp. Jag berättade att det är vanligt bland killar också men han höll inte med så jag tipsade honom att läsa böcker som "14 år och till salu" samt "Skamfläck" där killar och tjejer berättar sina historier om att ha sex som självskadebeteende. Jag länkade också till en sida på internet, för det finns massor av information kring detta.

Hans svar på det hela var att han inte behöver några böcker för att förstå, men att tjejer är lättare att manipulera och att han aldrig pratat med en kille som använt sex som ett självskadebeteende och ser inte ens hur det skulle vara möjligt, för killar gör inte så, killar mår inte dåligt av sex och får inte ångest av sex. Han hade alltså bestämt sig för att hans åsikt var rätt, fast han fick flera bevis på att killar också har dessa svårigheter och det vi inte får glömma är att det är ett stort mörkertal bland killar just för att de inte vågar berätta om sina historier.

 
Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt på att män ska älska sex, de ska vilja ha sex hela tiden och njuta av det varje gång, men verkligheten ser inte ut så. Det finns killar som skadar sig själva med sex, det finns killar som blir utsatta för sexuella övergrepp och detta ska inte inte tystas ned. Detta är något vi måste prata mer om och andra män måste sluta kränka dessa killar och män som faktiskt blir utsatta och ta deras historia på allvar.

Många killar som blir utsatta för övergrepp eller som har sex som självskadebeteende vågar inte prata om det, eftersom det anses vara en "tjejgrej". En man ska ju inte kunna må dåligt av sex. En man ska ju kunna försvara sig, det är så samhället är uppbyggt. 

Bara för att du aldrig träffat en kille som varit med om något sådant här så innebär det inte att det inte existerar. Och vem vet vad den där killen du pratade med idag på Ica egentligen varit med om, men han inte vågar öppna sig på grund av att den synen som du nu besitter existerar. Snälla, öppna ögonen och se dig omkring och lyssna på vad som faktiskt sägs. Var inte så enveten om att ha rätt, för som sagt mörkertalet på både övergrepp och sex som självskadebeteende är stort, både hos killar och tjejer och enda sättet vi kan få dem att våga prata är att inte döma dem och faktiskt tro på dem.

Jag tycker ni ska läsa Eriks historia om att straffa sig själv med sex där han berättar en variant av hur detta kan se ut. Det behöver inte alltid gå till på just sättet han beskriver, för att ha sex som självskadebeteende kan se ut på många olika sätt och enkelt sagt så blir sex ett självskadebeteende när du har sex trots att du inte vill eller för att döva din ångest/ledsamhet. Det finns hjälp att få och livet blir bättre! ♥
#1 - Ann

Alltså fan vad bra du är! Dina texter är grymma gång på gång på gång, verkligen! Blir så arg på såna som den killen du skrev om, vad är det för äcklig syn på människor? :@

Svar: Tack snälla, vad glad jag blir! :)
Evah Åberg

#2 - Ann

Så irriterande med sådana människor. "Jag har aldrig hört talas om det och det passar inte in i min världsbild alltså existerar det inte". Det är sådana människor som gör att världen är som den är.

Svar: Precis, så dålig stil
Evah Åberg

#3 - Polly Svensson

Hahaha okey jag skulle nog vilja säga att det finns nog lika många killar som tjejer som har detta självskadebeteende. Bra inlägg tjejen. Allt väl med dig? Kram

Svar: Tack :) Det är sådär faktiskt, inne i en tuff period. Hur är det med dig? Kram
Evah Åberg

#4 - Ida

Så jävla bra skrivet! När jag var yngre var jag väldigt nära vän med en kille som hade sex som självskadebeteende, det hände väldigt många gånger att han ringde gråtandes i telefonen för att han hade varit med någon tjej av helt fel anledning :(

Svar: Tack snälla! Det är hemskt :/
Evah Åberg

#5 - Jessica Högberg

Finns så många trångsynta människor!

Svar: Ja verkligen!
Evah Åberg

#6 - Lovisa

Åh, jag blir så trött på män som inte kan ta till sig fakta "för att de aldrig varit med om det"!!!

Svar: Samma här, så frustrerande!
Evah Åberg

#7 - Caroline

Skitbra att du tar upp detta!

Jag skulle generellt kalla mig för feminist idag, och absolut början av 1900 talet!
Men idag tycker jag den spårat ut med manshat (generellt)

Jag tycker att mäns psykiska hälsa, är minst lika viktig som kvinnans. Och anser att det är även press på dem att framhäva sin "machohet". Det är inte bara bögar, som behöver prata om känslor och sin psykiska dåliga hälsa. Detta är ju bara ojämställdhet bara där.

Visst det är mest skit kvinnor får! Men Kvinnor får faktiskt visa och prata om sina känslor (vara svaga som visa anser), medans män ska vara macho (vilket anses som starkt)... på gott och ont.

Antagligen har dessa sjuka normer i dagens samhälle, som gjort män till mer "monster", än är och vad de egentligen vill vara... pga idioti macho kultur!

Svar: Tack snälla! :) Men det är ju just det feminismen jobbar för, att få bort matchokulturen då den påverkar alla kön i samhället negativt. Det är ju just matchokultur och normer som är problemet vilket faktiskt feminismen jobbar för att få bort, att alla ska få vara exakt som de är och vara lika mycket värda och kunna prata lika mycket känslor och tas på allvar.
Evah Åberg

#8 - Zyllah

Det är tråkigt att det fortfarande är såhär. Att människor inte kan acceptera fakta bara för att det för dem verkar osannolikt och "konstigt". Bra att du skriver om det. <3

Svar: Verkligen! Tack så mycket :)
Evah Åberg