Mitt nej betyder inte övertala mig
♦ 24 fall av sexuellt ofredande på festivalen Putte i parken.
♦ 4 anmälningar om våldtäkt och ett 10-tal anmälningar av sexuellt ofredande på Bråvalla-festivalen.

Vi är på år 2016, över halva detta året har redan försvunnit och vi står fortfarande på samma punkt, där tjejer och kvinnor inte kan röra sig fritt utan att bli antastade. En festival ska vara rolig att gå på, men idag vågar inte tjejer gå dit för de är rädda för att någon ska ta på dem mot deras vilja.

 
Vi är på år 2016 och så fort det skrivs om att en man utsatt en kvinna för sexuella övergrepp så blir det direkt synd om männen och diskussionen går från gärningsmannen, offret och händelsen till att diskutera kränkta mäns känslor och åsikter, för det är ju så otroligt synd om dessa män som tar åt sig och tror att allt handlar om dem. Det är ju till och med mer synd om dem än vad det är om tjejen som blev våldtagen, för det är väl en liten skitsak till skillnad mot att få höra sanningen, att 98% av alla anmälda sexualbrott görs av män? För det får man ju absolut inte säga, om man inte skriver med stora bokstäver: INTE ALLA MÄN! för gör man inte det, då hatar man män och vill se dem brinna i helvetet.

Vi är på år 2016 och fortfarande försvaras sexuella övergrepp, för när det väl kommer till kritan så är det väldigt som inser att all beröring mot någons vilja är ett sexuellt övergrepp. Alla hatar sexuella övergrepp, men ingen gör något för att förändra. Ingen vill se vad som egentligen sker, för det blundas för och gärningsmannen försvaras på olika sätt.

"Hon var för full, hon skulle tagit det lugnt med alkoholen."
"Hon hade ju kjol, vad trodde hon?"
"Men hallå, hon kan ju inte stå där och dansa heller, då måste hon ju förstå att män blir upphetsade."
"Det är ingen våldtäkt så länge det inte är en penins som penetrerar henne."
"En kvinnans nej är inte alltid ett nej!"
"Men han trodde ju att hon ville."

Det finns hur många bortförklaringar som helst som skyddar gärningsmannen och när ni skyddar gärningsmännen så förminskar och hånar ni offret. Ni förminskar och hånar era systrar, mödrar, flickvänner, döttrar, för en dag kan det hända någon av dem. Ni är så upptagna med att hata på feminister att ni glömmer det viktiga. Ni är så upptagna med att tro att en kvinnas kropp är till för allmänheten, att ni glömmer verkligheten. En kvinnas kropp är bara hennes och bara hon har rätten till den. Hon bestämmer själv vem som får röra henne. Har en kvinna inte gett sitt medgivande till dig, då är det ett nej och ett nej betyder inte övertala mig. Ett nej är alltid ett nej.

Eftersom så många män blir kränkta av dessa diskussioner, vart är ni när något sådant här inträffar eftersom ni nu är så bra och aldrig skulle göra en kvinna illa? För alla män på Bråvalla kan ju inte varit våldtäktsmän, så varför stoppade ingen det hela? Eftersom ni andra nu är så bra, varför hjälper ni inte offren? Varför försvarar ni gärningsmännen och låter dem fortsätta om ni nu är sådana reko och bra män?

Jag hatar inte män.
Jag hatar den våldtäktskultur som finns och jag hatar våldtäktsmän.
Jag hatar när människor försvarar gärningsmännen och kränker offren.
Jag hatar när människor blundar för vad som händer och bara låter det fortgå.
Jag hatar ursäkter och tron att en kvinnas kropp finns för att behaga en man.
Jag hatar att jag fortfarande, år 2016 inte vågar gå ut på en festival ensam.
Jag hatar att jag som kvinna och som offer för sexuella övergrepp fortfarande får skulden.
Jag hatar att jag som offer får kommentarer som: "Om man väljer att bada med krokodiler och blir biten, vem är det då som är dum?"
Jag hatar att jag som kvinna inte kan lita på att männen faktiskt försvarar mig och skyddar mig om något skulle hända.
Jag hatar att mina erfarenheter och min rädsla förminskas.
Jag hatar att jag som kvinna fortfarande inte anses ha rätten till min egen kropp.
Jag hatar att alltid behöva skriva INTE ALLA MÄN för att män som aldrig våldfört sig på någon inte ska ta åt sig.

 
#1 - Netti Starby

Så himla bra skrivet av dig och hoppas att det här inlägget sprids! Kram

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#2 - Mathias

synd vi lever i ett så outvecklakt konservativt könsstyrt patriarkat samhålle .. -.- i långa loppet har vi inte kommit nånstans emot jämlikhet jämnställdhet alls ..

ur samhälles och lagens synvinkel så är det

status klass kön etnicitet fördomar okunskap vardagsrasism som styr alla är inte lika inför lagen
en del klarar sig undan för att det ljugs och för att fel personer helt saknar förståelse insikt kunskap och väljer att blunda för eller se emellan fingrarna och dra åt svångremmen åt andra hållet onödigt hårt

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#3 - Tilda Barkselius

Det är så jävla sjukt hur samhället ser ut och hur våldtäktskulturen ser ut. Blir livrädd för att växa upp!

Svar: Samma här!
Evah Åberg

#4 - Frida

Bra inlägg :)
Blev så himla arg när jag läste om alla våldtäkter och tafsande på de olika festivalerna. Vad är det som händer i vårt samhälle? Har vi verkligen inte kommit längre än så här? Istället för att det minskat känns det som om det ökat. Varför har respekten för kvinnor försämrats så mycket? Det är så sjukt alltihopa !

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#5 - Josefina

Så jäkla bra skrivet!!! Hoppas det når ut till hela Sverige!

Jag hatar också att vissa män inte förstår att man inte bara kan gå fram till en tjej och vara sjukt närgången. Men jag tror att på just festival när alla människor står i en stor jävla klump på varandra att det är svårt både för omgivningen och för tjejen det drabbar att förstå vad som händer tyvärr... Har själv varit med om händer på fel ställen när jag stått längst fram vid scenen på festival men aldrig tänkt att det är sexuellt ofredande utan bara tänkt att folk runt omkring helt enkelt inte fått plats.

Försvarar absolut inte våldtäkt eller sexuellt ofredande MEN tyvärr finns det säkert fler som är lika blåögda som jag var när jag var yngre som helt enkelt inte fattar situationen utan tror att det bara är för trångt om plats... Har verkligen ändrat mitt synsätt sen jag var i 17 och var på festival och kände händer från en främmande man på helt fel ställen. Jag fattade inte då varför jag mådde så dåligt över händelsen men allt eftersom åren går (är 25 nu) så blir det ju mer och mer uppenbart VAD som kunde ha hänt om inte min kompis tagit mig i handen och dragit mig därifrån!

Svar: Tack snälla!
Evah Åberg

#6 - Caroline

Är fruktansvärt trött på samhället!

Borde det inte finnas någonstans där man kan skriva upp på lista. Då man vill att Sverige har HÖGRE STRAFF på våldtäkt?
För att bara hoppas på att politikerna ser och gör något bara sådär är ju omöjligt.

Sedan borde även de som är under 18. Kanske tom 15-18, (vet det även finns yngre också) Men borde vara fängelsestraff på 1-2 månader eller något, kombinerat med läxor för dessa.
Jag hör själv att det låter extremt, men något måste man göra för att få folk att ens reagerar.

Tycker folk bara ser detta som ett hemskt brott. För att sedan därefter bara blunda för skiten, än att göra skillnad på saken!

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#7 - mallan

Vilket klokt ovh välskrivet inlägg, ett nej är alltid ett nej! :)

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#8 - Lovisa

Jag kan skriva under på allt! Lilla Berlins bild är så klockren också, tyvärr.

Svar: Ja verkligen!
Evah Åberg

#9 - Polly Svensson

Så kommer det nog tyvärr alltid att vara. Som sagt det är inte okey att någon tafsar på en, är man inte med på det så är man inte. Bra inlägg som alltid. Kramis

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#10 - ⭐️Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ⭐️

Man blir bara så arg 😡

Svar: Ja verkligen :(
Evah Åberg

#11 - Martina

Kan inte med ord beskriva hur bra detta inlägget är! Håller med dig så mycket att jag inte vet vart jag ska ta vägen!!

Svar: Tack snälla <3
Evah Åberg

#12 - linah

älskar detta! <3

Svar: Tack <3
Evah Åberg

#13 - Pauline Hurtig

jättebra skrivet, så hemskt

Svar: Tack <3
Evah Åberg

#14 - Sara Ekman

mycket bra och viktigt inlägg!

Svar: Tack <3
Evah Åberg

#15 - Micke

Bra skrivet du tjejen

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#16 - Jessica Högberg

Tyvärr har du rätt.

Svar: Ja :/
Evah Åberg

#17 - Polly Svensson

Det e helt sjukt att man som tjej inte kan vara säker. Det e absolut inte okey att någon tar sig friheten att ta på en eller påtvinga sig något. Det e sjukt och det händer hela tiden och ofta i tysthet. Jag kan aldrig sluta undra vad man får ut av att påtvinga sig sex. Bra inlägg tjejen. Kram

Svar: Exakt! Tack så mycket!
Evah Åberg

#18 - Emma Engström - Skönhetsbloggare hos Beautyboulevard

Skulle jag skriva vad jag tycker om detta skulle det ta hela dagen! Jag kan säga att jag är glad över att jag var sjuk under hela PIP-helgen så att jag inte kunde bli med. Jag är dock lite skräckslagen att just mina kompisar jag skulle ha varit med dit blev tafsade på vid två kvällar och på grund av det mår de inte alls bra just nu. De anmälde det såklart men kommer en anmälan hjälpa,(just i detta fall), männens beteende? Tycker det var ett väldigt bra inlägg och det du skriver är väldigt sant, jag hatar INTE alla män och det borde man inse utan att behöva skriva ut det hela tiden!

Svar: Så fruktansvärt :(
Evah Åberg

#19 - Sara

Så så rätt och ett otroligt viktigt inlägg ! Tack för att du skriver de här viktiga inläggen <3 Kram

Svar: Tack snälla <3
Evah Åberg

#20 - ♀ Sara Ben's ♀

Väldigt bra inlägg Evah! Som alltid. Skönt att se att du är tillbaka nu med dina kloka ord! Din blogg behövs och jag hoppas du vet om det. Jag önskar verkligen du fick mer publicitet.

Svar: Tack snälla för dina fina ord!
Evah Åberg

#21 - MADDISENJ.SE

Jag blir så jävla trött på alla idioter som inte kan bete sig. Det är vidrigt att man inte ska kunna få vara sig själv och ha roligt utan att någon ska förstöra för en!!

Svar: Exakt!
Evah Åberg

#22 - Zyllah

Väldigt bra skrivet. Jag blir också så trött på människor som tror att allt handlar om dem. Det är jätte sorgligt att vi ens behöver prata om att ett nej är ett nej. Hur svårt kan det vara att förstå som ALLA använder dagligen?

Svar: Tack så mycket!
Evah Åberg

#23 - Sara

Så otroligt bra inlägg! Jag håller med om allt och hoppas bara att attityderna gentemot "offer" och "förövare" kommer förändras snart. Det är verkligen fruktansvärt hur mycket samhället anstränger sig för att oskyldigförklara gärningsmannen medan offret egentligen inte alls är ett offer eftersom hon gjorde det och det och det och därför bad om det..:/

Svar: Jag håller med dig! Tack :)
Evah Åberg

#24 - Natalie Honkonen

Dina inlägg är ALLTID genomtänkta och så otroligt bra skrivna! Älskar det! Kramar

Svar: Tack snälla, vad glad jag blir :)
Evah Åberg

#25 - FrökenTV, bloggen om tv och film

såå bra inlägg, viktigt!

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#26 - JoJo

så himla bra och viktigt inlägg!!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#27 - Boel

Grymt inlägg! Så himla viktigt!

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#28 - Tilda

Sjukt bra och viktigt inlägg!!!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg