Livsvisdomar från två 25-åringar

Hej Evahs läsare! Här kommer ett gästinlägg från Ulf Johansson igen, och hans vän Lisa Sjölander!

Det finaste du kan bygga grundar sig på omtanke. För då har du möjlighet att göra något som betyder något för de du bryr dig om allra mest.

Försök ta vara på den tid du har här i livet och gör det bästa av ditt liv. För du vet aldrig hur lång din tid blir med andra människor. Ta dem inte för givna utan försök göra det bästa av din tid med de du bryr dig om och som bryr sig om dig tillbaka.

Om jag skulle räkna upp de värdefullaste stunderna i mitt liv så är det när jag har visat kärlek och gett glädje till någon jag älskat. När jag har älskat någon och personen har älskat mig tillbaka. När jag har fått den personen att känna sig lycklig och älskad.

Jag tror att det viktigaste i livet är att ta vara på den lilla tid man har tillsammans. För de möjligheterna kan försvinna och livet är alltid en begränsad tid. Livet är kort. Men varje dag har du möjligheten att göra det bästa du kan av din dag och varje dag har du möjligheten att visa att du bryr dig om någon.

 

Lisa: 
Vad gör dig lycklig? De flesta har en önskan om att vara lycklig men vet inte hur de ska göra. En del väntar på att någon annan ska göra något eller ge dom något som kommer göra dom lyckliga, som pengar, ett roligare jobb eller en resa. Frågan är om du vet vad lycka är för dig? Om du inte vet hur en lycklig vardag för dig skulle se ut, så blir det svårt att veta vilken väg du ska gå för att nå dit. 

Det bästa med lycka är att det är en känsla. Och våra känslor kan vi faktiskt påverka med våra tankar. Testa till exempel att blunda och tänk på en person du verkligen älskar och uppskattar för hur hen är, visst blir det en mysig, varm, glad känsla inombords? Likadant kan du göra med känslan av lycka. Den här insikten förändrade mitt liv, då jag länge trodde att alla andra och allt som händer styr mina känslor och min närvaro/frånvaro av lycka per automatik, men så behöver det inte vara. Givetvis kommer saker som sker påverka våra känslor, men många av våra vardagliga känslor kan vi faktiskt göra bättre med lite övning och uppmärksamhet på våra tankemönster. 

Om du alltid gör saker utifrån vänlighet, kärlek eller omtanke lovar jag att du kommer förbättra ditt vardagsmående på många sätt. Du stärker din trygghet i dig själv när du vet att allt du gör är baserat på omtanke, för du vet att du kommer inte vara elak vilket gör att du slipper dåligt samvete, minskar oro, har ryggen fri och får känna en tillfredsställande känsla av att ha gjort något fint för någon annan. Var så omtänksam och kärleksfull du kan mot alla i din omgivning, oavsett om det är din familj eller personalen på din närbutik, jag lovar att du kommer få fantastisk respons av de flesta. De flesta gillar människor som känns trygga och vänliga, och det är precis det du kommer utstråla när du gör handlingar baserade på kärlek och saker som känns rätt för dig. 

Så nu är det dags att ta fram ett papper och penna, och skriv ner en fet rubrik och sedan 5 punkter med saker som får dig att må riktigt bra inombords! Fundera ordentligt och personligt för just dig. Det kan vara allt ifrån att sitta med en kopp te på kvällen, att prata med någon du bryr dig om, egentid med en bra bok, fantastiska samtal med vänner eller vad som helst. Du måste ta reda på vad som gör Dig lycklig, och vad som får dig att må lite extra bra. Försök sedan skapa en ny rutin att varje dag lägga in något i listan. Det ger dig förutom en bra känsla, även en trygghet i att du faktiskt bryr dig om din hälsa, och den energin du får utav detta kommer göra att du kan sprida ännu mer kärlek och omtanke till din omgivning. 

Du är viktig, glöm inte bort att ge dig själv kärlek för du är fantastisk, och du har en fantastisk kropp som gör massor av saker i detta nu som håller dig vid liv och som du inte ens behöver tänka på. Det finns mycket att vara lycklig över.


Sluta skylla på offren


Denna kommentaren fick jag på min debattartikel angående min historia kring sexuella övergrepp och detta får mig verkligen att fundera hur vissa människor. I min artikel beskriver jag min historia och det räcker alltså inte med att jag gråter, blöder från mitt underliv, ligger stel som en pinne och visar med mitt kroppsspråk att jag inte vill, jag ska alltså bita mig i tungan så jag blöder också, för jag lider ju inte tillräckligt som det är, utan jag måste ju börja blöda på fler ställen.

Om inte ens det jag gjorde räckte, varför skulle det räcka med att bita sig i tungan så jag blöder? Skulle killen som våldförde sig på mig helt plöstligt börja tänka: "SHIT, hon blöder i tungan, nu slutar jag!!!" när han inte ens brydde sig om att jag grät eller blödde i mitt underliv? Han såg att jag grät, han såg att jag blödde i mitt underliv, men han fortsatte ändå, så varför skulle han sluta för lite blod i min tunga? Men enligt personen här ovanför skulle alltså allting vara löst om jag bara bitit mig i tungan.

Året är 2016 och vi skyller fortfarande på offren. De var fel klädda, de var för fulla, de gav fel signaler eller så gjorde de inte tillräckligt för att säga nej. När tusan ska människor inse att det ALDRIG är offrets fel? Att en människa ALDRIG har rätten att ta på någon annans kropp mot personens vilja om inte personen visat eller sagt tydligt att personen vill att någon ska röra? Jag låtsades inte ge samtycke till någonting, för jag sa aldrig ja till att han skulle ta på mig. Jag sa aldrig ja till att han skulle tränga in i mig. Jag bara grät och det borde väl vara tydligt nog att man inte vill? Om man inte sagt eller visat tydligt att man vill så är det ett NEJ. Ett NEJ kan aldrig bli ett ja och har du inte fått ett tydligt ja endera med ord eller med gester från min sida så har du fan inte rätt att göra något med mig heller.

När jag ser sådana här kommentarer som här ovanför så blir jag faktiskt riktigt rädd för hur många våldtäktsmän det faktiskt finns där ute. Bilden av en våldtäktsman som vi har i Sverige år 2016 är den där mannen som slår ned en tjej på stan och våldtar henne brutalt, men den bilden är inte sann. En våldtäktsman är någon som gör något mot en annan människas vilja, som inte är uppmärksam, som inte lyssnar eller ser den andra personen. Oavsett om det är en nära relation, en främmande, skrik och våld eller ett övergrepp i det tysta. En våldtäktsman är någon som sätter sina egna behov framför andras och som fullkomligt skiter i att vara uppmärksam på ljud, kroppsspråk, ansiktsuttryck.

Debattartikel hos nyheter24
 
Mitt inlägg om samlag utan samtycke blev väldigt uppskattat och i torsdags delade blogg.se mitt inlägg och idag delade även nyheter24 det. Hittills har jag fått väldigt bra respons på det och det känns jättekul att så många uppskattar det. Jag tycker själv detta är ett väldigt viktigt ämne och jag tror att många som blir utsatta inte ens förstår att de blivit utsatta och jag tror att många av dem som utsätter inte ens förstår att de utsätter. Därför måste vi se till att öka förståelsen kring detta och få människor att förstå att det inte är okej att ta på någon om personen inte gett tillåtelse till det. Din kropp är bara din kropp och det är bara du som kan styra över den. 

Vi måste sprida kunskap att man ska kunna sova tillsammans utan att det ska innebära sex. Att man ska kunna kramas och till och med börja ha sex men ha all rätt i världen att avbryta om det känns fel eller gör ont. Vi har ingen skyldighet att ge någon sex, inte ens när vi har påbörjat för vi har alltid rätt att säga nej.

Direktlänk till blogg.se
Direktlänk till nyheter24

Ett samlag utan samtycke är våldtäkt

Tänk dig in i situationen att du sover med en person du dejtar. Personen börjar plötsligt ta på dig, på intima ställen där du inte vill att personen ska ta. Du kanske tänker att om det händer så skulle du säga nej, ta bort personens hand eller gå därifrån, men vad händer när det inte är så enkelt?

Tänk dig att personen plötsligt har sin hand innanför dina trosor och börjar känna sig fram, men du är så rädd att du inte kan säga nej. Det enda som sker är att din kropp blir stel, dina tårar rinner ned för dina kinder och du är så rädd att du skakar. Inombords skriker du: "SLUTA JAG VILL INTE!!!" men munnen får inte fram ett ord på grund av rädsla. Du blir paralyserad, du vet inte vad du ska göra och paniken blir bara värre när du märker att personen inte slutar. Till slut har personen penetrerat dig, personen är inne i dig och du vill bara spy av rädsla, av skam och av hur äcklad du är. Tusen tankar går genom ditt huvud, men munnen kan inte forma orden, du bara gråter. De där minutrarna känns som timmar. Du blöder från ditt underliv, du har blåmärken på brösten. Personen frågar till sist om den ska sluta och du lyckas till slut nicka till svar och du inser att personen faktiskt redan är nöjd och klar. Personen har fått sin orgasm och lägger sig ned bredvid dig och somnar. Kvar ligger du med ett blödande underliv och tårar som rinner. Tankarna snurrar om hur äcklig du är, att detta är ditt eget fel, att du borde vetat bättre än att sova med någon du inte känner fullt ut, att du förmodligen gett fel signaler, att du kanske flörtade för mycket eller hade fel kläder på dig.

 
Det är så lätt att säga att en våldtäkt enbart går ut på sparkar, slag, hot och skrik, men sanningen ser inte alltid ut så. Du kan aldrig veta hur du reagerar i en sådan här situation förrän du väl är där och därför kan du heller inte döma de som blir paralyserade. Jag vet, för jag talar av egen erfarenhet. Historien här ovanför är min historia, detta hände mig 2009. En bra och uppmärksam person märker om den andra inte vill. Den märker det på kroppsspråk, den märker det på ljud och är man osäker kan man alltid fråga för att vara helt säker.

Sex är ingen rättighet. Jag är inte skyldig att ge dig något för att vi sover tillsammans. Däremot är du som sover med mig skyldig att vara säker på om jag vill ligga med dig innan du gör något med mig. Du har ingen rätt att ta på min kropp om inte jag gett samtycke till det. Du har ingen rätt förvänta dig eller tro dig ha rätt till sex med mig om inte jag visat/sagt tydligt att jag vill ha det. En våldtäkt eller ett sexuellt övergrepp är när du som gärningsman rör mig utan min tillåtelse och fortsätter ändå fast att du inte får något gensvar från min sida. Det behöver inte vara hot, våld eller skrik med i bilden, men om inte jag har givit dig min tillåtelse att röra mig och du inte är uppmärksam nog på mina ljud, på mitt kroppsspråk så är det ett övergrepp. Är jag kåt och vill ligga med dig då kommer du märka det om du bryr dig tillräckligt mycket

Du som varit ute för ett övergrepp ska veta att det aldrig är ditt fel. Du ska aldrig ta på dig skulden och du ska inte känna dig äcklig. Det är enbart gärningsmannen som har gjort fel. Var inte rädd för att anmäla, det är enbart du som kan avgöra när det är ett övergrepp. Det är inte ditt fel, det är enbart du som har rätten till din kropp. Vi är många som sitter i samma situation och vi kämpar tillsammans. ♥
Pole dance choreographyJag fick inspiration till en koreografi från Josefin på Karlstadpoledancing, så jag kan inte ta äran åt mig för allt men delar av dansen har jag satt ihop själv. :) Jag är nybörjare på detta med att göra koreografier och dansa då jag tycker det är lite jobbigt att faktiskt göra en hel koreografi och inte bara trick och detta är faktiskt första gången jag försöker mig på denna koreografin, så döm inte för hårt. Jag valde att göra en enkel koreografi utan svåra trick för att jag ska våga komma någonstans med min träning. :)

Offentliga personer och näthat

"Du är ju en offentlig person, då får du finna dig i att människor säger elaka saker!"

Detta är en mening som sägs och skrivs väldigt ofta och jag har tagit upp detta ämnet tidigare men det tåls att fortsätta pratas om. Vad räknas egentligen som en offentlig person? Är det om man har 50, 500 eller 5000 följare på instagram? Jag menar, de flesta människor är väl offentliga idag om de äger sociala medier?

Har du en facebook går det enkelt att bara söka upp dig där. Har du en öppen instagram så är det lätt att hitta dig och börja följa dig så vad räknas egentligen som en offentlig person? Är det lika okej att Lisa med 50 följare på instagram får näthat som Elsa med 5000 följare? Vart ska vi dra gränsen för när det är okej att bli näthatad?

Alla människor som har sociala medier har valt att ha sociala medier och finnas på internet, men ingen av dem har valt att bli utsatta för näthat, oavsett om man har 50 eller 5000 följare. Näthat är aldrig okej, oavsett hur lite eller hur många följare man har och vi måste börja ta internet på allvar. Det är riktiga människor bakom datorskärmen som kan må dåligt av det du skriver. Vill du verkligen vara orsaken till att någon gråter sig till sömns på kvällarna? Om vi inte tar tag i detta och börjar ta det på allvar så ökar även risken att just DU eller DINA NÄRA blir utsatta för näthat, är det lika okej för dig som när du utsätter andra? Det ska vara nolltolerans mot näthat och ingen ska behöva bli utsatt, oavsett om vi har många följare eller inte.


Läsarintervju #59 - Lisa


 
Hej Lisa! Berätta lite om dig själv.
Mitt namn är Lisa men jag kallas för det mesta för Dainty. 
Jag är en 25årig tjej från Göteborg som bor med min dotter (varannan vecka) och min katt Micho. 
Just nu håller jag på att plugga upp gymnasiet och på fritiden håller jag på med musik, lär mig att producera och sen blir det en del streetrace och bilevents när tiden finns.

Varför började du blogga?
Jag började blogga för att människor var så trötta på all drama i olika trådar på en hemsida som heter garaget.org. 
Det var i Januari 2009 som jag började blogga efter att ha skrivit i word ett tag.

Vem riktar sig din blogg till?
Min blogg riktar sig till de flesta tror jag för jag skriver otroligt blandat om alla möjliga olika ämnen och händelser. Grunden är ju mitt liv men ibland trillar det in inlägg om annat också.

Hur har livet ändrat sig sen du fick barn?

Oj, livet har blivit kämpigare men bättre sen jag fick barn. Hade jag inte fått min dotter så hade jag nog fortfarande varit en förvirrad tonåring utan mål i livet, nu är jag en förvirrad mamma istället med några mål framför mig. Dottern har verkligen fått mig att växa som människa och hon har lärt mig otroligt mycket om livet trots sin låga ålder. 

Har du någon favoritmat?
Oj, mat är svårt faktiskt. Jag har antagligen uns/bulimi så mat e ah... jobbigt till och från men på rak arm skulle jag nog säga att fläskfilé africana med ris är poppis hos mig. Det är inte ofta jag lagar rätten själv men den beställs ofta när jag är ute haha. 

Ser du upp till någon just nu?
Jag vet inte, kanske... har inte funderat på om jag ser upp till någon. Borde man göra det? 

Film eller serier?
Filmer! Men serier är också bra om man bara slösurfar hemma en vardag.  Men filmer är ett beroende, jag älskar att köpa filmer både till mig och dottern. 

Känner du dig säker i dig själv?
Både ja och nej, till och från. För det mesta är jag säker i mig själv men osäker på alla runt om vilket gör att jag börjar tvivla på mig själv också. Men för det mesta tycker jag att jag är ganska så kickass och fab.

Tack för att du ville delta i en intervju. :) Ni hittar hennes blogg här.

 
 

Veckans kroppsinspiration #26


Min bästa shoulder mount


Igår var jag iväg och tränade på studion och trots mensvärk och huvudvärk fick jag till min bästa shoulder mount hittills. :) Övningen går ut på att man står med ryggen mot stången och lyfter sig med axlarna. Jag har ju lite problem med mina axlar så blir verkligen superglad när jag ser att det går framåt och att mina axlar verkligen klarar detta. Fick beröm av mina kurskamrater också att det var en jättefin shoulder mount med fina fötter (alltså pointade och inte flexade, vilket min tränare hatar ;P).

Även om jag ibland tappar tålamodet och tycker att ingenting går framåt på min träning så går det ju i alla fall bättre och bättre. Jag gör framsteg och det ser jag på varje bild, även om det tar tid ibland. Jag måste bara lära mig att dte är okej att det tar tid och att jag inte alltid har samma förutsättningar som alla andra och därför ska jag heller inte jämföra mig med dem.

Läsarintervju #58 - Emma


Hej Emma! Berätta lite om dig själv, vem är du?
Jag heter Emma Tällberg och bor i en liten byhåla kallad Malung.
Bloggar på bloggen www.emmatallberg.blogg.se och finns även på instagram vid namn emmataallberg!
Jag är 14 år (15 den första augusti) och går just nu i skolan, och som extra jobb har jag bloggen

Vad får man se i din blogg?
I min blogg får man se ett brett utbud av inlägg.
Allt mellan min hårhistoria (från grönt till ljusbrunt) till mina panikångestattacker.

Varför började du att blogga?
Jag började blogga då jag ibland gjorde gästinlägg på min väns blogg, samt för att kunna skriva av mig när jag mår dåligt. Men nu har det blivit någonting mycket mer.
 
Vad är viktigast att tänka på innan man publicerar ett inlägg enligt dig?
Jag vill säga att rubriken bör vara lockande, och skulle det stå fel i rubriken skulle hela inlägget bli förstört enligt mig.

Känner du dig säker i dig själv?

Oj vilken fråga! Både bloggmässigt och personligt lär jag säga nej, men jobbar verkligen på det. Och det är ju någonting som tar tid! :-)
 
Vad gör du för att bli på bättre humör en dålig dag?
När jag är på dåligt humör så pratar jag eller träffar någon jag tycker om! Unnar även mig lite jordgubbar osv.
Om jag inte har någon att träffa så sätter jag på musik och skriver med roligt folk. ;-))

Vad gillar du att läsa om i bloggar?
Älskar att läsa olika tags och personliga inlägg.

Godis eller glass?
Glass!!

Tack och bock för alla svar :) Ni hittar hennes blogg här.


Att tillåta sig själv att må dåligt

Jag som lider av ångest har insett att man måste tillåta sig själv att ibland må dåligt. 
I ett sådant här samhälle är det lätt att man sätter höga krav på sig själv. Man vill vara bäst på allt, man vill vara den snyggaste, man vill hinna med allt.

Trots att vi är på år 2016 så är det fortfarande tabu att må psykiskt dåligt. För man måste ju idag må bra och vara lycklig. Man måste ju vara så lyckad idag och både hinna med att jobba heltid, ha ett välstädat hem, en vältränad kropp, ett fantastiskt sexliv, väluppfostrade barn, samtidigt som man hinner med att roa sig hela tiden och det får inte finnas en gnutta svartsjuka i förhållandet, för då är man för osäker och kontrollerande. Man ska helt enkelt vara den där självsäkra och perfekta personen som aldrig mår dåligt, vilket inte är sanningen.

Alla människor mår ibland dåligt. Alla människor är ibland osäkra på sig själva. Alla människor har dagar där det inte går bra på jobbet. Alla relationer går upp och ner och det är okej! Vi måste få tillåta oss själva att ibland må dåligt och bara vilja strunta i allt. Vi måste få sätta oss ned och gråta för att vi tycker livet suger för stunden. Vi behöver inte vara så jäkla lyckade och bra hela tiden, vi är bara människor. Stänger vi inne vår smärta så blir den till slut bara värre och växer sig större och större. Vissa dagar är det faktiskt okej att bara vilja dra täcket över huvudet, för ingen människa är stark hela tiden. 

Du är bra ändå, även när du har dina downs och det kan ingen ta ifrån dig. Dina känslor är dina och de har du rätt att känna, oavsett om det är glädje eller sorg.


Läsartips - relationer #6


Idag är det Isabell som delar med sig av sina bästa tips för en lyckad relation. :) Tack så mycket för att du ville dela med dig!

"Mina bästa tips är nog att lyssna på varandra och att kunna prata om allt! Även att göra lite roligare saker ibland, så det inte vara blir en grå vardag liksom. Uppskatta varandra! 

Man måste kunna prata och lyssna, från båda håll. Sedan tror jag att det är viktigt att "få upp gnistan" lite då och då, annars blir man lätt som ett gammalt gift par! <3"


Vill du också skriva dina tankar/tips om relationer och få en länk? Kommentera då inlägget jag länkar här nedanför så får du också synas med dina tips. :) Direktlänk till inlägget.

Jag bor i Grums & kör en citroën, problem?

"Du åker ju runt i ett akvarium."
"Du är ju från Grums, det är illa nog."
"Skäms du inte över din bil?"
"Det var säkert Grumsmänniskor som åkte runt i den slitna bilen."

Detta är meningar jag får höra titt som tätt av människor över min bil och att jag bor i Grums. Jag kör nämligen en citroën xsara picasso och ända sen jag fick den bilen av mamma och pappa 2012 så har jag fått höra vad ful den är, att den är en bil att skämmas över, att det är ett akvarium, att den helt enkelt inte är bra nog. Egentligen ända sen jag fick körkort 2011 så har jag blivit retad för vilken typ av bil jag har för det jag har duger aldrig, till någon.

De senaste 6-7 åren har jag också fått så mycket kritik för att jag bor i just Grums, för enligt andra människor verkar ju bara slödder bo här och jag vet inte om jag bor i samma Grums som många andra pratar om, men tro det eller ej, jag trivs faktiskt rätt bra här. Vi har allt vi behöver och jag upplever inte detta ställe värre än någon annan liten ort. Jag är faktiskt ganska nöjd med att bo i Grums. Jag har en fin lägenhet, med bra grannar, bra hyresvärd. Jag har ett bra jobb med bra arbetsgivare.

 
Men jag blir ändå pikad var och varannan dag för vilken bil jag har och för vart jag bor och ärligt talat börjar jag tröttna ordentligt på detta nu. Om du nu tycker min bil är så ful, ge mig pengar så jag kan köpa en som passar din smak då? Om du nu tycker att Grums är så dåligt så låt mig flytta in hos dig då så är ju allt löst?

Människor tror sig verkligen ha sig rätten att pika andra människors liv hur som helst utan att tänka på att det faktiskt kan såra. Jag skiter egentligen i om folk tycker min bil är ful eller att jag bor i fel ort, men när man blir matad med det gång efter gång år efter år så blir det till slut väldigt tjatigt och jag känner mig bara väldigt frustrerad över detta just nu och jag är väldigt trött på att inget jag har eller är duger för någon. I stort sett varje ny person jag lär känna har något att säga om Grums eller min bil och förstår ni hur tråkigt det är att lära känna nya människor, att så fort de ens tar i hand så kommer kommentaren: "Hmm, en citroën. Skäms du inte?" eller "Jaha, så du är från Grums alltså. Där bor ju bara kriminella!"? De hinner knappt lära känna mig eller ens hälsa på mig innan de tar chansen till att pika mig och jag tror faktiskt inte att jag lärt känna en enda ny person de senaste 3 åren som inte har pikat mig för detta. De som säger såhär, skulle de gå fram och säga: "Fan vilken ful tröja du har på dig. Skäms du inte över den?" till någon de inte känner, för det är exakt samma sak. Det är ju egentligen inte själva bilen och orten som stör mig utan det är att människor tror sig ha rätten att pika andra människor när de inte ens känner dem, även om det nu bara skulle vara skämt från deras sida.

Har du inget snällt att säga så håll tyst, snälla. Det är inga allvarliga saker men att alltid bli pikad gång efter gång av varje ny människa man träffar tar faktiskt på krafterna och även om jag är en stark person så är jag ingen supermänniska. Tänk på vad du säger och låt folk både bo, klä sig och köra vilka bilar de vill.

Jag har en fungerande bil, jag har en bra lägenhet, jag är stolt över det jag har. Jag har så mycket mer än vad många andra har för det finns de som är hemlösa, de som saknar körkort eller bil. Jag har något i mitt liv som många andra inte har, så låt mig vara stolt över det.


Ditt värde sitter inte i ditt ytrre

Nu är sommaren här och just nu sitter många människor inomhus och mår dåligt över sina kroppar. De mår dåligt över att de inte ser ut som "idealet". Att deras magar korvar sig lite. Att deras bröst är för små. Att deras lår går ihop eller att de inte har tillräckligt synliga magrutor. Människor döljer sina kroppar i stora kläder trots att det är 30 grader varmt ute, just för att de mår så dåligt över sig själva.

Varför är utsidan år 2016 så himla viktig? Varför förknippar vi ett vackert yttre med välmående, lycka och framgång? Varför skulle en människa med en kropp som passar in i idealet vara mer värdefull än en större person? Ditt värde sitter inte i ditt utseende. Ditt värde sitter inte i din kroppstorlek. Ditt värde sitter på din insida, hur du är som person. Ett vackert yttre som passar in i idealet innebär inte automatiskt lycka och framgång och jag kan lova dig att även om du hade en plattare mage så skulle du hitta något annat att klaga på gällande din kropp. Jag vet för jag har själv varit där. När man är i en sådan period så letar man fel. Man söker igenom sin kropp för att hitta något att störa sig på för att trycka ned sig själv och det är inte okej.

Du är en värdefull person oavsett om du väger 30 kg eller 130 kg. Du är en värdefull och bra person oavsett om du har bröst i storlek A eller storlek H. Du är tillräcklig oavsett om du är lång eller kort. Ta vara på sommarvärmen och sluta noja över ditt utseende för det finns så mycket annat att fokusera på. Du är vacker exakt som du är, låt inte något ideal ta det ifrån dig. Låt inte någon få ta ifrån dig din rätt till lycka!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...