Jag bor i Grums & kör en citroën, problem?
"Du åker ju runt i ett akvarium."
"Du är ju från Grums, det är illa nog."
"Skäms du inte över din bil?"
"Det var säkert Grumsmänniskor som åkte runt i den slitna bilen."

Detta är meningar jag får höra titt som tätt av människor över min bil och att jag bor i Grums. Jag kör nämligen en citroën xsara picasso och ända sen jag fick den bilen av mamma och pappa 2012 så har jag fått höra vad ful den är, att den är en bil att skämmas över, att det är ett akvarium, att den helt enkelt inte är bra nog. Egentligen ända sen jag fick körkort 2011 så har jag blivit retad för vilken typ av bil jag har för det jag har duger aldrig, till någon.

De senaste 6-7 åren har jag också fått så mycket kritik för att jag bor i just Grums, för enligt andra människor verkar ju bara slödder bo här och jag vet inte om jag bor i samma Grums som många andra pratar om, men tro det eller ej, jag trivs faktiskt rätt bra här. Vi har allt vi behöver och jag upplever inte detta ställe värre än någon annan liten ort. Jag är faktiskt ganska nöjd med att bo i Grums. Jag har en fin lägenhet, med bra grannar, bra hyresvärd. Jag har ett bra jobb med bra arbetsgivare.

 
Men jag blir ändå pikad var och varannan dag för vilken bil jag har och för vart jag bor och ärligt talat börjar jag tröttna ordentligt på detta nu. Om du nu tycker min bil är så ful, ge mig pengar så jag kan köpa en som passar din smak då? Om du nu tycker att Grums är så dåligt så låt mig flytta in hos dig då så är ju allt löst?

Människor tror sig verkligen ha sig rätten att pika andra människors liv hur som helst utan att tänka på att det faktiskt kan såra. Jag skiter egentligen i om folk tycker min bil är ful eller att jag bor i fel ort, men när man blir matad med det gång efter gång år efter år så blir det till slut väldigt tjatigt och jag känner mig bara väldigt frustrerad över detta just nu och jag är väldigt trött på att inget jag har eller är duger för någon. I stort sett varje ny person jag lär känna har något att säga om Grums eller min bil och förstår ni hur tråkigt det är att lära känna nya människor, att så fort de ens tar i hand så kommer kommentaren: "Hmm, en citroën. Skäms du inte?" eller "Jaha, så du är från Grums alltså. Där bor ju bara kriminella!"? De hinner knappt lära känna mig eller ens hälsa på mig innan de tar chansen till att pika mig och jag tror faktiskt inte att jag lärt känna en enda ny person de senaste 3 åren som inte har pikat mig för detta. De som säger såhär, skulle de gå fram och säga: "Fan vilken ful tröja du har på dig. Skäms du inte över den?" till någon de inte känner, för det är exakt samma sak. Det är ju egentligen inte själva bilen och orten som stör mig utan det är att människor tror sig ha rätten att pika andra människor när de inte ens känner dem, även om det nu bara skulle vara skämt från deras sida.

Har du inget snällt att säga så håll tyst, snälla. Det är inga allvarliga saker men att alltid bli pikad gång efter gång av varje ny människa man träffar tar faktiskt på krafterna och även om jag är en stark person så är jag ingen supermänniska. Tänk på vad du säger och låt folk både bo, klä sig och köra vilka bilar de vill.

Jag har en fungerande bil, jag har en bra lägenhet, jag är stolt över det jag har. Jag har så mycket mer än vad många andra har för det finns de som är hemlösa, de som saknar körkort eller bil. Jag har något i mitt liv som många andra inte har, så låt mig vara stolt över det.

#1 - Bambi

Alltså... Jag förstår mig inte på folk. Visst kan jag skratta lite skämtsamt någon gång om jag ser en bil som jag inte tycker är sådär fin - men lite taktkänsla får man ju ändå ha tycker jag. Välja sina tillfällen och kanske inte tjata om såna töntiga saker. Vad spelar det för roll vilken bil du kör? Du har en som tar dig framåt. Vad spelar det för roll vart du bor? De kanske tycker att det bara bor slödder där - men om du trivs så är ju inte det deras problem. Jag blir så förundrad över folks beteende ibland alltså. Jag har också hört en massa om Grums. Jag har sagt samma saker om min hemstad... men aldrig till någon som jag vet trivs där. För det är ju en förolämpning att förolämpa något som någon annan tycker om.

Svar: Precis! Visst kan jag också småskratta lite om jag ser en bil jag tycker är mindre fin, men jag skulle inte säga det till personen som kör den, särskilt inte när det är en helt främmande person.
Evah Åberg

#2 - arasen - ett liv med borderline, ibs och andra barnet på väg

Jag råkar faktiskt tycka att du har en väldigt fin bil.. I flera år har faktiskt just den modellen varit min drömbil.. Så alla ogillar den inte :) Men jag håller med om att folk borde vara tysta när de inte har nåt vettigt att säga..

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#3 - Linnea

Jag är stolt över mig själv. (Kom på art bestämt tänka så när jag läste ditt inlägg) du har nog mer än de som klagar. De förstår inte vad de saknar. Jag gillade bilen 😃 Ids inte skriva om hur mitt liv ser ut. Jag är snygg. Jag är nöjd. Nu ska jag äta...

Svar: Tack :) Skönt att du är nöjd!
Evah Åberg

#4 - Netti Starby

Herregud vilka knäppa människor som klagar sådär hela tiden och det var bra att du skrev ett inlägg om det. Jag tycker att din bil är jättesöt och när jag får körkort ska jag köpa mig en rosa bil och jag kommer inte bry mig om vad andra tycker. Kram på dig

Svar: Tack :) Bra, man ska inte bry sig! Kram!
Evah Åberg

#5 - Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Grums är det stället med ett pappersbruk? Haha har noll koll :-p

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#6 - Yohanna af Skovde

Folk alltså :/ kram på dig!

Svar: Kram!
Evah Åberg

#7 - Martina

Så himla märkligt! Konstigt att folk ska tjata på om såna saker gång på gång. Jättebra skrivet!! :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#8 - Sara Ekman

Men va? Den där bilen är ju hur kul som helst!! :) Människor kan vara så elaka

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#9 - ajlimullersandvik.blogg.se

Så oartigt! Jag brukar försöka låta bli att kommentera folks grejer överhuvudtaget, för det är ju inte min ensak i alla fall.

Svar: Precis!
Evah Åberg

#10 - Polly Svensson

Vad ska man säga, det finns folk till allt. Det spelar nog ingen roll vad man kör för bil eller vart man bor så har folk alltid något att prata om. Vad lägger människor sin tid på egentligen, orka kan jag känna. Jag tycker din bil e fin, du äger iaf en bil. Du e bra som du e och var stolt över den du e. Kram

Svar: Precis! Tack så mycket :) Kram!
Evah Åberg

#11 - Mallan

Men herregud, alltså det är så skrämmande och man blir mörkrädd över hur trångsynta och fördomsfulla människor faktiskt är.

Svar: Ja verkligen...
Evah Åberg

#12 - SKOGSRAAH

Men herregud, att det ska behöva vara så! Snacka om omogna människor. Och jag antar ju att de åtminstone ska "vara" vuxna... Suck.

Svar: Ja precis!
Evah Åberg

#13 - Caroline

Helt sjukt att det ska behöva vara på det sättet!! Jag tycker bilen var söt iaf :D

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#14 - egosworld.blogg.se

Var nog det tokigaste jag läst pá länge :D
vilka trángsynta typer det finns därute egentligen :o) jag har ingen körkort och min första bil fár säkert nán ställa sig bakom och putta pá hahaa , ROCKA DET DU HAR, ursöt bil! !! =)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#15 - Ronja

Blir så frustrerad över hur trångsynta människor kan vara!!?? Dessutom tycker jag ju åtminstone att din bil är fin, älskar färgen. Och det är ju inte meningen att alla andra skall gilla din bil heller, man kan väl hålla tyst om man inte har något snällt att säga, haha. Hoppas du får en bra dag! :)

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#16 - Freja

Att folk seriöst inte har något bättre för sig än att klanka ner på och klaga på vilka bilar folk kör, hur svårt ska det va att sköta sitt eget? Självklart kan man inte tycka att alla bilar är fina och en bil som någon tycker är fin kanske en annan inte alls tycker om, men då behöver man väl inte vara otrevlig mot den andra personen för det. Alla gillar olika saker, så om du gillar din bil ska du få köra den, och om någon annan person nu ogillar den så mycket så kan ju den personen köra en annan bil som den gillar istället och sluta lägga sig i och kommentera andra. Jag tycker iallafall inte att det är något fel på din bil :)

Svar: Håller med dig! :)
Evah Åberg

#17 - Åke

Detta är ju mycket fult att komentera vad man har för bil. Nu tillhör jag den den som inte tycker om Citroën, men det är en helt annan historia. Den som brukar börja åka det bilmärket brukar inte sluta. Farsans kompis som lämnade detta jordelivet i våras åkte aldrig i något annat bilmärke, han blev en bra bit över 80 år... De äldre bilarna var lite komplicerad att skruva med, men det hör inte hit! Du åker en blå cittra - thats it! Du trivs med den, sitter bra och den är din :) Jag skulle kontra med att säga: Den är min egen och med det menar jag inte bankens... Det är en gåva från min snälla mor och far. Trevlig omvårdnad blogg du har! Riktigt trevligt att hitta hit :)

Svar: Jag brukar aldrig svara för jag orkar inte lägga tiden på att diskutera det egentligen :) Tack så mycket! :)
Evah Åberg

#18 - Jessie

Åh, sådana kommentarer kan jag bli riktigt less på! Så jag förstår absolut din reaktion. När jag var yngre skämdes jag över att tala om för nya personer jag träffade att jag bodde i bostadsområdet Holma i Malmö, eftersom det var/är en minivariant av Rosengård, Rinkeby etc. och andra ansåg inte att man dög tillräckligt om man bodde där. Fick alltid elaka blickar och kommentarer när jag berättade var jag bodde. Även en lärare på högstadiet talade om för klassen att vi som bodde i området inte var tillräckligt bra (vi skulle aldrig klara oss på universitet etc).

Jag tycker att din bil är hur fin som helst! Älskar färgen! :-D (vilket kanske mest beror på att jag älskar blått, men ändå!)

Jag känner förvisso inte till Grums, men du har ju inget att skämmas över och du har rätt i det du skriver i inlägget! Kan inte annat än att hålla med dig. Hoppas att du slipper höra fler sådana dumma kommentarer. :-/

Svar: Så sjukt att det ska vara så... Tack så mycket för din kommentar :) Kram!
Evah Åberg