Läsarintervju #47 - Frida


 
Hej Frida! Berätta lite om dig själv, vem är du?
Jag heter Frida och jag fyller 22 år i sommar. Jag bor fortfarande hemma med min familj i Nykvarn utanför Stockholm. Jag är utbildad frisör men vill inte jobba som det. Jag jobbar just nu som vikarie på en förskola men ska utbilda mig till makeup artist. På fritiden gymmar jag och träffar mina vänner.  
 
Tre av dina bästa egenskaper?
Jag är hjälpsam, lätt att umgås med och jag bjuder alltid på mig själv.

Känner du dig säker i dig själv?
Jag är nog  självsäker för det mesta trots att jag blev mobbad i skolan, kanske just därför jag är det. Men vissa dagar finns det såklart tvivel inom mig, det beror lite på dagsformen.

Vad får man se i din blogg?
Allt möjligt egentligen, mode, outfits, träning, inredning, personliga saker, nattliv, djur. Jag älskar djur och mår väldigt dåligt av hur de blir behandlade av människor så jag försöker få med information om det lite då och då.

Hur länge har du bloggat?
Denna omgång har jag bloggat ett år ungefär men bloggade lite för några år sedan men sedan hade jag uppehåll på ca tre år. 

Har du någon förebild?
Systrarna Kardashian. De är så otroligt drivna, önskar jag var det. Sedan tycker jag att de ser så otroligt bra ut.


Vad har du för drömmar och mål?
Mina drömmar och mål är att bli en framgångsrik makeup artist och tjäna mycket pengar. Det viktigaste är dock att jag får jobba med något som jag brinner för. 


Vad gör du när du har en dålig dag?
När jag har en dålig dag så shoppar jag eller tränar det gör mig genast gladare.

Tack för att du ville ställa upp! :) Ni hittar hennes blogg här.Läsartips - relationer #3


Idag är det Josefin som delar med sig av sina tankar om relationer. Tack så jättemycket för dina fina tips och för att du ville dela med dig! :)

" *Var ärlig 
*Prata! Om det är något man undrar/funderar över så är det lika bra att ta upp det direkt! 
*Egentid, man behöver sakna varandra. Det är superviktigt :) "


Vill du också skriva dina tankar/tips om relationer och få en länk? Kommentera då inlägget jag länkar här nedanför så får du också synas med dina tips. :) Direktlänk till inlägget.

Min älskade Nalle, vi glömmer dig aldrig!


Idag har varit en av de värsta dagarna någonsin i mitt liv. Som jag skrev för någon dag sen har min hund varit sjuk. Det började i höstas med att han fick problem med njurarna och problem med sitt kissande. Sen blev det bättre med medicin och han mådde mycket bättre under jul, men förra veckan blev det sämre igen. De senaste dagarna har han inte alls mått bra och jag har sovit vid hans korg på golvet för att hålla honom sällskap. Jag struntar i hur jag ser ut på den bilden, för det år vår sista bild tillsammans och den är från idag när jag låg hos honom på golvet.

Vi förstod att han led av epilepsi och vi fick också reda på idag att han hade en tumör i analen. Hans blodvärden och levervärde var dåliga, sänkan var för hög och ingenting såg bra ut. Han skulle förmodligen inte klara en operation så vi fick ta det hemska beslutet att låta honom somna in, för gott.

Jag har aldrig gråtit så mycket som idag. Jag var med honom hela vägen nu, han fick somna in i mina armar och jag vet att detta var det rätta beslutet. Han förtjänar att må bra och vi ska inte heller behöva oroa oss hela tiden. Men det var det värsta jag någonsin har gjort... 

Han var en del av mitt liv i 12 år... Jag var 13 när han kom till min familj och han var 13 veckor. I hela hans liv har han varit en del av vår familj och det finns inget som kan ersätta honom. Han var min bästa vän, min trygghet, min ängel. Vi har haft så mycket roligt tillsammans, vi har upplevt så mycket ihop. Han har tröstat mig när jag varit ledsen. Han är det finaste jag har haft. Jag går hela tiden och kollar på hans filt och i hans korg... Jag väntar bara på att han ska komma och ge mig en puss och säga att smärtan går över. Jag vill bara krama om honom en sista gång.... Jag är i alla fall glad över att jag fick vara med honom in i det sista, att han fick känna att vi bryr oss och älskar honom. Att han somnade in i närheten av sin familj.Vi tände ljus för honom förut och vi la även en ostbåge bredvid då han älskade ostbågar.

Du är en ovärderlig vän Nalle, ingen kommer någonsin kunna ta din plats. Du kommer alltid vara en del av vår familj och vi kommer aldrig att glömma dig. Vi ses i nangijala! ♥

Veckans kroppsinspiration #23


 

Hejsan ångesten!

Det var ett tag sen som jag bara satte mig och skrev rakt från hjärtat till er och pratade om min ångest, så det tänkte jag göra lite nu. Jag har mått otroligt mycket bättre de två senaste månaderna, ärligt talat så har jag knappt haft ångest alls. Det känns nästan lite konstigt att inte ha ångest längre... Jag känner mig allmänt gladare, starkare och mer positiv. Jag känner mig för första gången stabil på väldigt länge, jag har faktiskt inte känt så här på flera år. Men det innebär ju inte att jag aldrig har dåliga dagar, för självklart har jag det, där det ibland finns lite ångest och där saker bara känns fel, men det är inte alls på samma sätt som innan.

Igår och idag har det dock varit lite sämre dagar. Jag har oroat mig för saker, jag har känt mig nere och trött. Det har till och med pipit extremt mycket i mina öron på grund av oro och trötthet. Dessa två dagar har jag funderat mycket gällande relationer och så vidare. Jag har funderat på vad som är rätt och fel, vad man ska kolla efter och hur man ser om någon är äkta. Jag har haft mycket funderingar på hur man lär känna någon. Sen mår min hund dåligt igen och det tar enormt mycket på krafterna såklart.

Så dessa två dagarna har inte varit så bra, för mycket tankar och jag har känt mig väldigt uttråkad på saker och ting. Oavsett om jag nu har några sämre dagar så är jag ändå så himla stolt över mig själv. Jag har tagit mig så mycket högre upp nu och jag är så värd att må bra. Dessa dagar som kommer titt som tätt, där saker känns fel tillhör ju livet och det kan vi ju inte ändra på, därför är jag glad över att jag nu har mer positiva dagar än negativa.

Hur mår du idag?

 
Kommer ni ihåg min utmaning jag la upp i lördags om att publicera osminkade bilder? :) Här får ni en till! Om ni har missat det inlägget kan ni läsa det här och delta ni också! Direktlänk till inlägget.

Måndagstipset #24


 
Idag vill jag tipsa er om en färskpizza som är vegetarisk. Jag köpte denna på Ica i kyldisken och jag tycker den är helt okej. Inte äcklig, men heller inte supergod då jag inte är överförtjust i pesto. Men för er som gillar att äta vegetariskt och som gillar pesto tror jag verkligen att detta är något ni skulle gilla. :) Själva pizzan var frasig och god, men peston var ingen höjdare. Men alltid värt att prova och som sagt, den var helt okej så jag tycker absolut att du ska ge den en chans! :)

Jag älskar er

Idag vill jag ägna ett inlägg åt min fantastiska familj.
Jag har två underbara föräldrar, tre fantastiska systrar, en hund som är världens bästa och en svåger som är enormt trevlig. Ni har stöttat mig genom all min ångest, dag som natt. Ni har hjälpt mig att flytta. Ni har fått mig att skratta och vi har så roligt tillsammans. Vi är ett team och ni är de som får mig att orka ta mig igenom allt.

Den senaste tiden har jag mått så mycket bättre. Jag mår faktiskt bättre än vad jag har gjort på flera år och det är mycket tack vare er. Ni är verkligen fantastiska och jag vill bara tacka er för att ni finns där och stöttar mig genom allt. När jag har velat ge upp bloggen har ni peppat mig att fortsätta och det har lönat sig nu när jag har skrivit kontrakt med blogg.se. Jag vet att ni stöttar mig genom allt och att ni är stolta över mig och den känslan är underbar. Jag älskar er mest av allt! ♥ Mamma: Vi pratar verkligen om allt mellan himmel och jord och jag är så glad över att vi har en sådan bra relation att vi kan vara så pass öppna med varandra. Du får mig oftast på rätt tankar och hjälper mig ofta när jag har ångest och svårt att ta beslut. Det är guldvärt för mig. ♥ 

Pappa: Jag är väldigt glad över att vi har fått en bättre relation och att vi idag kan prata om allt. Du hjälper mig med mycket av det praktiska som att lära mig byta proppar, rengöra avlopp och så vidare. Jag är glad över att du alltid finns där för mig och alltid ställer upp. Det betyder mycket för mig. Sen kommer du ofta med roliga kommentarer som jag kan skriva om på facebook också haha. ♥ 

Carola: Du säger så mycket roliga och tokiga saker så du får mig att skratta väldigt ofta. Jag är glad över att du hjälper mig så mycket med bloggen, du delar och kommenterar ofta. Det betyder mycket för mig att du engagerar dig och vill sprida mina budskap. Jag är glad över att ha dig i mitt liv. ♥ 

Anna: Vi träffas inte så ofta längre och jag saknar dig, men jag är glad för din skull. Jag är glad över att du hjälper mig så mycket med tankar och att du delar mina inlägg osv, det betyder mycket för mig. Du har hjälpt mig en del i flytten nu fast du har så mycket med ditt eget och det betyder verkligen mycket. ♥ 

Sofie: Det finns ingen människa jag beundrar så mycket som dig. Du är så stark som klarar dig igenom allt du går igenom. Du gör hela vår familj starkare och det är mycket tack vare dig som vi orkar så mycket som vi gör. Du ställer alltid upp och sprider glädje omkring dig. ♥ 

Nalle: Min älskade lilla hund, du har funnits i mitt liv i 12 år nu och jag kan knappt fatta det själv. Du är en fantastisk liten prick som fortfarande är lika sprallig och glad. Du är den bästa hund man kan ha. ♥ 

Tobias: Vi har inte känt varandra så länge, men jag är glad att du gör Anna lycklig och att du har blivit en del av vår familj. Jag hoppas att vi får fler år tillsammans och att du och Anna kommer fortsätta att leva tillsammans. :) ♥ 


Läsarintervju #46 - Ida T

 

Hej Ida! Berätta lite om dig själv.
Jag heter Ida, är 21 år. Pluggar just nu matte 3b och jobbar extra i hemtjänsten. På fritiden åker jag snowboard, är aktiv i Svenska lottakåren, är med vänner och med min pojkvän.

Vad får man se i din blogg?
Jag lägger upp mycket bilder, t.ex på kläder jag köpt, sen jag var i alperna, bilder jag har fotat osv. Jag lägger även upp lite musik och om min vardag. Sen ska jag mest troligt bli mer personlig i bloggen, tänkte börja blogga om min LKG och skriva om psykisk ohälsa!

Vad är det roligaste med att blogga?
Att få visa upp sina bilder och få respons. Men även få höra läsares åsikter om saker jag har bloggat om.

Vad är det viktigaste att tänka på innan man publicerar ett inlägg?
Att tänka om det är något man verkligen vill publicera så andra kan läsa.

Vad gör du för att bli på bättre humör en dålig dag?
Jag lyssnar på musik eller umgås med kompisar eller min pojkvän. Snowboardåkning och skoterkörning brukar också fungera.

Har du någon favoritfilm?
Nej, men favoritserier! Älskar One tree hill och Vampire diariers.

Glass eller godis?
Godis, hehe!

Har du någon förebild?
Ja, jag har några stycken som t.ex en kille jag känner. Så genomgod, begåvad och modig kille!

Tack för att du ville delta i en intervju. :) Ni hittar hennes blogg här.

 

Du kan mer än vad du tror

När jag tittar på mina pole dance-bilder så tänker jag: "Är det där verkligen jag?!" 
Det känns sjukt att jag gör sådana saker nu för tiden, att jag faktiskt klarar av att göra dessa tricken. För några år sen trodde jag aldrig att jag skulle hålla på med pole dance och lyckas lyfta mig själv som jag gör idag på stången. För några år sen tvekade jag enormt mycket på mig själv och hade varken styrkan i psyket eller det fysiska, men jag börjar komma längre och längre och idag gör jag saker jag inte trodde var möjligt.

Det går framåt för varje träning som går och jag sätter nya trick och gör dem bättre och bättre. Jag har blivit utsedd till kursens hjälte eller stjärna ett flertal gånger av min studio och jag trivs så bra därborta. För några år sen gillade jag inte ens att träna, men nu älskar jag det. Jag går ned i split och spagat, något jag heller aldrig trodde att jag skulle kunna göra. 

Jag är ett levande bevis på att så länge man kämpar så klarar man mer än vad man tror. Jag vägrar att ge upp för jag kan så mycket mer än så. Snälla, säg att du inte heller ger upp. Du kan nå dina drömmar och mål snabbare än vad du tror om du kämpar för det. Jag vet hur svårt det är och ibland vill man bara skita i allt och det är okej att ta en paus, men ge inte upp något du älskar för att du eller någon annan tvekar på dig. En dag är du där du vill vara. ♥


Veckans utmaning #2


 
Jag hoppas att förra veckans utmaning gick bra och att ni var många som skrev fina kommentarer till minst 10 personer! :) Denna veckan tänkte jag att vi ska visa en äkta sida av oss själva.

På sociala medier och i media ser vi ofta fina, fixade människor med det där perfekta håret, de perfekta ögonbrynen, den perfekta sminkningen. De ser inte ut att ha några påsar under ögonen eller en enda finne, men det är ju inte verkligheten. Vi ser inte perfekta ut, vi har lite små kallade "skavanker", men det innebär inte att vi är dåliga eller mindre snygga för det. Det innebär bara att vi är mänskliga och naturliga.

På denna bilden är jag helt osminkad, på väg till träningen och har inte tvättat håret på ca 5 dagar. Så denna veckans utmaning går ut på att vi ska gå osminkade så mycket som möjligt och lägga upp minst en bild på våra sociala medier när vi är osminkade för att visa vår riktiga och naturliga sida.

Människor och särskilt unga ska inte behöva sitta och jämföra sig med ett ideal som inte ens finns,
där människor bara sminkar dit en fasad. Vi måste våga visa oss själva, hur vi ser ut på riktigt och därför hoppas jag att ni är med mig i denna utmaning! Tillsammans gör vi världen bättre och lite mer självsäker! :) ♥

Dagens pepplåt #9
Jag älskar denna låten och att jag just delar denna videon (som är en scen ur Liv & Maddie) är för att jag tycker denna videon sprider ett bra budskap. Vi tjejer behöver inte anpassa oss efter vad killar gillar eller tycker. Vi behöver inte anpassa oss efter vad någon tycker om vårt utseende, för det viktigaste är att vi själva trivs. Det finns en längre version av låten på youtube och spotify, men just denna videon älskar jag! :)

De finaste följarna <3


 
När jag läser igenom era kommentarer blir jag alldeles varm inombords och vet knappt vad jag ska skriva. Ni peppar och motiverar mig otroligt mycket ska ni veta. Jag är en starkare person mycket ta vare er, för vi har kämpat otroligt mycket tillsammans här inne. Varje gång jag har varit nere så har ni gett mig styrka och kraft och ni får mig verkligen till att orka fortsätta. Jag är otroligt tacksam för att ni finns i mitt liv och läser, kommenterar och delar så bra som ni gör! :) Vi är ett team här inne och tillsammans kämpar vi för att nå psykisk hälsa och ett bättre samhälle.

Tusen tack till alla mina fina läsare, jag älskar er verkligen och ni gör min dag! Puss och kram. ♥Varför läser du min blogg?

Jag vet ju ganska lite om er läsare egentligen så därför skulle jag vilja fråga er några frågor för att få mer grepp om vilka ni är och varför ni läser min blogg osv. Vore väldigt kul att se vilken åldersgrupp som läser mest, vilket kön, hur ni hittade hit m.m så jag hoppas ni vill svara på mina frågor, skulle vara superkul och det skulle betyda jättemycket för mig om ni ville svara på dessa frågor! :)

♥ Hur gammal är du?
♥ Vart bor du?
♥ Vilket kön har du, om du känner att du tillhör något kön?
♥ Hur hittade du min blogg?
♥ Hur länge har du följt mig?
♥ Varför följer du mig?
♥ Vilken sorts inlägg gillar du bäst?


Våga ta steget till att göra en förändring

Att våga ta steget till en förändring är så viktigt.
Det kan vara jättesvårt med förändringar för vissa människor, men många gånger är det det som behövs för att man ska komma vidare och börja må bättre. Livet kan verkligen vara skit rent ut sagt och för att det ska bli bättre måste man oftast börja någonstans och förändra något i sitt liv. Vi som lider av psykisk ohälsa kan tycka att det är jättejobbigt och det är det. Förändringar kan vara skit i början, men det är fortfarande ett viktigt steg.

På ungefär en månad så har jag förändrat mitt liv jättemycket. Jag har skaffat mig min egna lägenhet som jag är så nöjd över. Det känns jättebra att jag har tagit detta steget och jag känner mig redan mycket starkare och mer självsäker. Jag har även blivit ambassadör för Supermanprojektet, vilket är jättekul då både de och jag jobbar för att sprida kunskap och positivitet. Sen har jag ju även blivit avtalsbloggare för blogg.se och bloggen är nu alltså en del av mitt jobb (har ju ett till jobb). Nu är jag skribent på riktigt och det känns så himla bra. 

En förändring börjar oftast med en dröm. Det är just mina drömmar som tar mig framåt och som gör att jag vågar genomför dessa förändringar. Jag vet vad jag vill med mitt liv och jag ska ta mig dit. Nu är jag på god väg och saker har verkligen börjat gå framåt.

Våga drömma. Våga ta steget till att göra en förändring. En dag kommer dina drömmar att bli sanna, men du måste jobba för det. Sluta aldrig kämpa, sluta aldrig hoppas och sluta aldrig tro. Allt börjar med en dröm och en förändring.Direktlänk till armbandet

Läsarintervju #45 - Veronica


 
Hej Veronica! Berätta lite om dig själv, vem är du?
Jag heter Veronica och jag är 22 år kommer från skåne.
Jag är en väldigt ödmjuk person och har lätt för att prata med nya människor och skaffa nya kontakter.
Jag har stort intresse för fotografi, inredning, djur och skönhet och smink.
Jag lever med IBS och panikångest sen 4 år tillbaka och tar varje dag som den kommer. :)

Vad skulle du säga är din bästa och din sämsta egenskap?
Min bästa egenskap måste jag säga är att jag är en väldigt bra lyssnare och tar tid att visa att jag bryr mig om folk jag gillar.
Min dåliga egenskap är att jag har väldigt svårt att släppa in nya människor i mitt liv då jag har svårt för att lita på någon.

Vad gör dig på bättre humör en dålig dag?
Det som får mig på bättre humör är absolut min mamma. Hon är min solsken i mitt liv. :)

Vad får man se i din blogg?
I min blogg får man se mycket av vad jag älskar, mycket djurbilder, inredning och skönhet & smink men även andra viktigare saker som hur det är att leva med IBS och panikångest. :)

Hur länge har du bloggat?
Oj, jag har bloggat rätt länge. Jag har bloggat sen 2008 och sen 2012 har jag bloggat på min nuvarande blogg (http://acinorev.blogg.se).

Samlar du på något?
Där är 3 saker som jag samlar på just nu och det är skor, väskor och parfymer. :)

Vad är ditt bästa tips för att bli tryggare i sig själv?
Att man aldrig ska tvivla på sig själv och att man är bra som den man är. Vi alla är olika men vi alla är fantastiska. :)

Tror du på Gud?
Nej det gör jag inte.

Tack för att du ville delta i en intervju. :) Ni hittar hennes blogg här.

 

5 saker jag mår bra av

 
Att få andra att må bra. - Jag älskar att hjälpa andra och få andra att bli glada och därför driver jag även en sådan här blogg.

Att få kommentarer från följare. - Jag får dagligen så fina kommentarer från er följare och det gör verkligen min dag. Ni skriver ofta hur mycket jag hjälper er, hur ni älskar mina texter osv och jag blir så varm i hjärtat av det!

Att skriva. - Jag älskar att skriva och det är verkligen en terapi för mig. Det går nästan inte en enda dag utan att jag skriver något och jag älskar när min inspiration bara flödar!

Att lyssna på musik. - Musik är verkligen en drog för mig. Musiken hjälper mig otroligt mycket och jag blir på så bra humör när jag lyssnar på peppande musik.

Att skriva fina kommentarer. - Hur glad blir man inte av att peppa någon annan? Jag älskar att få skriva en fin kommentar till en bloggare eller youtuber exempelvis för jag vet hur mycket det kan peppa och det får mig att må bra!

Vad mår du bra av? :)

En dag med Elin och Rebecca


I söndags hade jag en underbar dag på stan med mina tjejer Elin och Rebecca. Vi gick till kebabhouse och jag åt en god pizza med skinka, banan och curry. Sen gick vi runt lite på stan, skrattade mycket och pratade. Jag har inte träffat Rebecca på jättelänge så det var kul att ses igen. Det kändes nästan som när vi gick i skolan och flippade ur så som bara vi kunde. :) Det behövs verkligen sådana här dagar där man bara skrattar och vågar släppa loss lite. Det känns verkligen som en ny Evah har kommit. En bättre version som är både mognare och gladare igen. Jag är så glad över att jag har dessa två människor i mitt liv för vi har så kul när vi ses alla tre. :) En helt underbar dag helt enkelt!

Jag är en ruff diamond!

 
För ett tag sen kontaktade blogg.se och ville att jag skulle bli en del av deras team som kallas för Ruff diamonds. Jag har skrivit på kontraktet och är snart därför en del av deras team, vilket innebär att jag är avtalsbloggare för blogg.se. :) Bloggen är alltså en del av mitt jobb nu och det känns otroligt bra. Nu äntligen börjar det hända saker och mitt skrivande går verkligen framåt för varje dag som går.

Det senaste har jag fått mina texter publicerade hos nyheter 24 och aftonbladet. Dejtingsidor har skrivit om mina inlägg om dåliga relationer och nu är bloggen även mitt jobb, på riktigt. Jag känner mig så otroligt glad och gladare än vad jag har gjort på länge! :) Nu är det jag som ska briljera och jag tänker ta vara på denna chansen. Jag ska lyckas med mitt skrivande och snart är jag där. Ska bli riktigt kul att jobba för blogg.se och vara en del av deras team! :) Så nu är jag äntligen skribent på riktigt!

Veckans kroppsinspiration #22


 

Måndagstipset #23


 
Idag vill jag tipsa er om denna drycken, den är så otroligt god! Jag har länge gillat vitaminwell, men just denna var speciell faktiskt och detta är helt klart en av mina nya favoriter. Jag köpte min dricka på Maximat i Charlottenberg men de bör finnas på andra mataffärer också. Om ni inte har provat denna så tycker jag absolut att ni ska göra det! :)

#FuckidealLåter underbara Felicia stå för orden här för allt hon säger stämmer så jävla bra! Ta dig tid, lyssna på videon, reflektera över det och tänk om du faktiskt vill leva i ett sådant samhälle där vissa människor stöts ut? Där vissa människor inte duger som de är? Där vissa människor inte får vara sig själva? Om inte så måste vi göra en ändring och det NU!

Läsarintervju #44 - Simone


Hej Simone! Vem är du och vad gör du om dagarna?
Simone heter jag, är väl en helt vanlig tjej, ingen som direkt sticker ut eller så. På dagarna pluggar jag och
kombinerar det med jobb.

Hur länge har du bloggat och varför började du blogga?
Jag började blogga 2008 när det blev populärt att börja blogga, då ville jag skaffa en blogg som alla andra för att testa på och sen blev jag fast.

Vad är det roligaste med att blogga?
Eftersom jag driver en fotoblogg så är det jätteroligt att få respons på bilderna jag lägger ut, folk tycker dem är fina osv, samt att det är roligt att "dokumentera" ens liv så man kan gå och kolla tillbaka om några år hur livet såg ut idag typ.

Skulle vi vilja få en riktigt stor blogg?
Ja absolut! tyvärr är det svårt att sticka ut i mängden i dagens bloggvärld, men det hade varit kul att ha en stor blogg

Om du vill bli på bättre humör, vilken film/serie skulle du då se?
Scrubs är alltid ett säkert kort, Family Guy också eftersom det är så sjukt haha

Känner du dig trygg i dig själv?
Ja det skulle jag väl vilja påstå

Följer du några bloggar?
Nä inte direkt, läser lite olika beroende på vad jag ramlar över för intressant

Vad är ditt bästa tips för att bli säker i sig själv?
Skit i vad alla andra tycker, var dig själv och kör ditt eget race

Tack för alla fina och bra svar! :) Ni hittar hennes blogg här.

 

Att se sin del i en konflikt

Det är så lätt att hitta fel hos andra människor och det är nog många som klagar ut hos vänner om saker ens partner gör fel på, men vi glömmer ofta att analysera oss själva vad vi själva gör fel på. Ingen är ju perfekt och vi alla gör fel ibland och det gäller att lära känna sig själv. I vissa situationer kanske det inte är din partner som gör fel, utan det blir större i ditt huvud och du börjar tänka orättvist om personen istället och ser vad den personen behöver ta tag i. När man lär känna sig själv och ser vad man vill, behöver och gör så blir både relationen till sig själv och relationen till andra bättre. Vad kan man då göra för att lära känna sig själv? - Till att börja med kan man svara på några frågor och försöka se sin egen del i det hela.

Fortsätt meningen:
♦ Jag mår som bäst när jag...
♦ Jag blir arg när...
♦ Jag har svårt att hantera...
♦ När jag möter en motgång...
♦ Min starkaste egenskap är...
♦ Min svagaste egenskap är...
♦ Jag behöver träna på att...
♦ Jag har svårt för att...
♦ Jag vill...


Veckans utmaning #1


Jag tänkte börja med en ny idé här i bloggen och det är att jag varje vecka kommer publicera en utmaning här på bloggen som jag vill att vi alla ska delta i. Vi kan alla göra något fint för en annan människa och att bry sig om andra och hjälpa andra är bland det finaste man kan göra. 

Denna veckans utmaning blir att skriva en fin kommentar till minst 10 personer. Det kan vara på sms, på chatten på facebook, i kommentarsfältet på någons blogg eller någon annanstans. Det viktigaste är att vi hjälps åt att sprida mer kärlek i samhället. Ni får gärna berätta i kommentarsfältet hur det gick för er och vad ni tyckte om denna idé. Hoppas ni vill delta, för vi behöver mer kärlek i vårt samhälle. Nu kör vi! :) ♥

3 sätt att boosta dig själv

 
Skriv ned fina kommentarer/meddelanden du får. - Jag brukar spara de finaste meddelanden och kommentarer jag får både från er läsare men också främmande killar exempelvis som berättar hur vacker jag är. Detta brukar jag läsa ofta för att boosta mig själv. Det är viktigt att komma ihåg de människor som faktiskt gillar en och det man gör. Fokusera på dem och fokusera på att det finns människor som tycker du är den vackraste som finns.

Skriv ned/ta bilder när du gjort något bra. - När det gäller min träning exempelvis så är det ju svårt att se ett trick om jag inte tar bild på det. Att hänga upp och ned och lyckas se sig själv i spegeln kan vara svårt, så att då ta bild och spara så man ser vad man kan är otroligt bra. Har du exempelvis fått MVG på ett prov, ta kort på det och titta på det när självförtroendet sviker så du ser att du faktiskt kan.

Gör saker du är bra på. - Ibland fokuserar man för mycket på det man inte kan och då behöver man få briljera lite med sin kunskap och sina skickligheter i andra saker så försök att regelbundet göra saker du gillar och är bra på. Är du exempelvis bra på fotboll så försök spela det ofta och boosta dig själv med att du är bra på det. Det kanske gick dåligt på en redovisning i skolan/på jobbet, men då kan du peppa dig själv med lite fotboll istället. Vi behöver peppa oss med saker som vi faktiskt kan.


Läsartips - relationer #2

 
Idag är det Jennifer som vill dela med sig av sin historia. Hon delar med sig av sin historia om hur hon träffade sin man, väldigt kul att läsa tycker jag. :)

"Jag träffa min rätte via en dejtingsajt, han och jag prata i över ett halvår som kompisar mest. Ju mer tiden gick och ju mer vi lärde känna varann så bjöd han ut mig på middag och bio det var på Valborg 2014, sen efter det så börja vi umgås varje dag, och den 3 Maj 2014 så bestämde vi att vi var ihop, sen vart jag med barn ganska snabbt där efter och vi behöll bebisen, en liten tjej vart det. Men under graviditeten så hann vi förlova oss den 3/6-14, och vi gifte oss när jag var i vecka 28+2 den 28/11-14 och sen den 26/2-15 så föddes våran lilla prinsessa. Så idag så är vi fortfarande lika förälskade i varann som vi var när vi var ute på våran första dejt, snart så firar vi även 2 år som ett par."Vill du också skriva dina tankar/tips om relationer och få en länk? Kommentera då inlägget jag länkar här nedanför så får du också synas med dina tips. :) Direktlänk till inlägget.

We are the winners, we are all the best

Om man är en offentlig person på internet kan det hända att man får uppleva näthat. 
Många bloggare och youtubers får uppleva näthat dagligen och man kan se i många bloggares kommentarsfält helt onödiga kommentarer som egentligen inte borde skrivas. 

Det många haters verkar tro är att det är de som är vinnare, att de har vunnit över dem de näthatar. Men sanningen är att det är de som får näthat som är vinnare. De som fortsätter med det de älskar trots att de får hat. De som fortsätter vara starka och inte tar åt sig av vad någon okänd människa tycker. De som följer sin dröm och fortsätter kämpa, det är de som är starka och det är de som är vinnare. Fattar du vad coolt det faktiskt är att exempelvis Kissie, Blondinbella och Jockiboi fortsätter med det de älskar fast de får så många hatkommentarer varje dag? DET är starka människor. Det är människor som inte låter någon sätta sig på dem och det är så det ska vara. Vi är för värdefulla för att låta oss bli nedtryckta. Vi är för bra för det.

Jag älskar att skriva, jag älskar min blogg och jag ger inte upp det jag brinner för. Hatkommentarer är ingenting som rör mig i ryggen idag för jag är så pass trygg i mig själv och mitt skrivande. Jag vet vad jag är bra på, jag vet vad jag kan och jag vet att jag är värdefull. Jag behöver inte alla människors bekräftelse. Jag behöver inte vara omtyckt av alla.

Om du upplever hat oavsett om det är på nätet, i skolan/jobbet eller någon annanstans så ska du tänka på vad bra du är. Du är stark som fortsätter kämpa och går till jobbet/skolan varje dag. Du är stark som klarar av detta och inte låter dig hindras. Du är en vinnare, du är en kämpe och du är bäst, låt ingen få dig att tro annat!


Läsarintervju #43 - Eva


Hej Eva! Berätta lite om dig själv.
Jag heter Eva Guillén, och jag är en tjej som ville bli akademiker, men kom att bli en konstnär. När jag dock bestämde mig, för att vara den jag är, som konstnär, blev mitt liv, lättare utan strävan  och försöka om och om igen. Jag kommer ursprungligen från Nicaragua, och har familj i El Salvador. Jag studerar Interakiv Design hos Malmö Högskola, och förbereder mig inför studier inom silversmide, som är en konstform som attraherar mig nu, med silverdesign!

Vad får man se i din blogg?
I min blogg får man se, massor med tips, på Fair Trade produkter, då Fair Trade, för mig som är politiskt åt vänster, ger ett svar på, vänsterns allmäna brist på ekonomiska hållbara alternativ. Man får också läsa om Makeup och särdeles om Zao Makeup, som är en ecosertifierat märke, från Frankrike, som bara är så himla grym, med sina vackra träaskar och refillsystem! Jag skriver mycket om silversmidet också just nu.  Och även om mode, som är Fair Trade, tex från  Kuyichi.com och Astrid Goes Organic, och andra eko bloggar/webbshoppar! Och söker även efter fler samarbeten!

Varför började du blogga?
Jag började blogga ca 2005 och insåg, att det var ett bra sätt, att sätta ord på känslor. Och kan gå tillbaka till samlat material, och läsa om hur jag mådde då. På senare tid, har jag även nyanserat mitt bloggande, då jag varit "arg" eller "ledsen" på etablicemanget, och samhällsnormer, som egentligen inte står skrivna i sten, att det måste vara så, men som jag gått från, och har en mer som sagt, nyanserad ton, vilket upphöjde mitt bloggande, och har även börjat tjäna lite pengar på det, för jag tycker att blogga är superroligt! Hade man det som yrke, så skulle jag bara blogga.
 
Vad är din största dröm just nu?
Mitt största dröm just nu, är med silversmidet, och silverdesignen, och ta mina design poäng, på Malmö Högskola, och kanske gå konstfack inom silversmide, men behöver ett års arbetslivserfarenhet för att gå gesäll elev hos någon. Och drömmer intensivt, om att äga så mycket pengar så att jag kan köppa Fair Trade Silver, som ingen slavat för, samt, att jag vill köpa och skapa med silver som inte 4 åringar vaskat fram (referens: Filmen Blood Diamond med Di Caprio), som kom för mig att bli en viktig film, i mitt liv, då jag drömmer om att skapa med silver, och har redan funnit andra konstnärer, att te mig till, och gemensamt skapa vackra kollektioner. Just nu skapar jag en blomma i silversmidet, och går kvällskurser, så att säga för att gå till en uppvärmingsfas, av mitt Silver Design skapande!

Vad är dina tre bästa tips för att må bra i sig själv?
Bästa tips: Free Your Mind. And The Rest Will Follow. Meditation och Mindfullness, att ha vänliga intentioner till sig själv, att inte låta andra få en att tro att man inte får vara framgångsrik, att lära sig, som Picasso sade: Lär dig samhällsnormerna, som en professionell, och bryt mot de, som en artist! Tro på dig själv, öka och boosta ditt eget självförtroende. Tillåt aldrig någon trampa på en. Bli inte arg, men nyansera dig själv, och njut av att vara i nuet.

Hur länge har du bloggat?
Jag har bloggat sedan 2004-2005 cirkus1 :D

Följer du några bloggar?
Jag följer mest www.juliasvennson.se blogg. Andra bloggar blir intressanta, med mera innehåll. Många små bloggar, har mera "kött på benen" än väldigt stora bloggar, vilket blir intressant också att möta, vanliga människor, eller möta och möta, men nätverka, iaf! :D

Har du något favoritcitat?
I Luve You. Av Madonna, lol

Tack och bock för alla svar! :) Ni hittar hennes blogg här.


Ett bra träningspass

 

Igår hade jag ett jättebra träningspass på studion trots mensvärk och huvudvärk. Det gjorde jätteont i huvudet när jag hängde upp och ned, men jag kämpade på och gav mig inte. Äntligen fick jag till en bild på en butterfly med twisted grip! :)

Är så stolt över att jag kämpar på fast det är jobbigt. Hade det varit för något år sen hade jag gett upp efter typ två försök, men det gör jag inte idag. Självklart lyssnar jag på min kropp och vet när jag ska stoppa men ibland behöver man utmana sig själv också så man fortsätter kämpa trots att det tar emot lite. :) Jag har utvecklats så enormt mycket de senaste 2-3 åren på mycket här i livet och jag är så glad över det!

Att ha en bra självbild

Att ha en bra självbild är väldigt viktigt. Vi har alla olika styrkor och olika svagheter och det kommer vi aldrig komma ifrån. Det är bra att veta vad man är bra på för att kunna boosta sig själv, men det är också bra att veta vad man är lite sämre på för att kunna jobba på det, men också för att kunna acceptera att man inte är perfekt. Ingen är perfekt, men det innebär inte att vi är dåliga som personer. Det kan hjälpa en i många situationer att faktiskt se hur man själv är. Att inte bara se svart eller vitt utan faktiskt se alla färger runt om också. Att ha en bra självbild ökar också chansen att man kan ta konstruktiv kritik och lära sig något nytt av det, för vi alla har saker vi måste bättra på.


Några av mina styrkor:
♥ Jag är en kämpe och jag ger mig inte i första taget.
♥ Jag är omtänksam och är bra på att lyssna och ge råd.
♥ Jag har lätt att sätta mig in i andras situationer.
♥ Jag är bra på att skriva.

Några av mina svagheter:
♠ Jag har ibland lite för dåligt tålamod.
♠ Jag kan oroa mig för mycket och överanalysera.
♠ Jag kan ibland bry mig för mycket om andra, så det blir för jobbigt för mig själv.
♠ Jag kan vara för noggrann när jag gör något och vilja att saker ska vara "perfekta".

Vad är dina styrkor och svagheter? :)


Mycket att göra


Oj, vad mycket jag har haft att göra det senaste! Igår var mamma, jag, pappa och två av mina systrar, Sofie och Anna iväg till Charlottenberg en snabbsväng. Det blev bara helt apropå för jag skulle köpa ett par gardiner jag hade hittat där och sen fikade vi också. Det var en väldigt trevlig dag med många skratt, dock kom vi hem ganska sent så blev sängen i stort sett direkt vi kom hem.

Jag börjar nu få i ordning i lägenheten mer och mer och idag fick jag även igång internet där borta. Fått dit alla möbler nu och lite av mina kläder. Jag känner att jag inte vill stressa iväg allting, för eftersom jag inte behöver tänka på att flytta ut fort härifrån så tar jag det lite lugnt så jag slipper stressa ihjäl mig. Ni kommer såklart få se hur det ser ut när jag är klar med allt. :) Mamma, pappa, Sofie och min andra syster Carola var och hjälpte mig lite idag så jag fick upp taklampor. Så nu börjar det bli jättefint där uppe. Grannen kom även och hälsade på en sväng, känner ju henne sen innan så det blir kul att få en granne man känner väl. :)

Uppdateringen kanske inte blir superbra just nu då jag är lite stressad och inte har så mycket inspiration, så ni vet. Men vi hörs när vi hörs och jag hoppas ni mår superbra! :) Jag är lite småförkyld fortfarande, men börjar bli bättre i alla fall.

Dagens pepplåt #8Måndagstipset #22


 
Som många av er redan vet älskar jag youtube och följer många där slaviskt. Nu har jag faktiskt hittat några nya favoriter och det är Jockiboi och Jonna. Jag har inte vetat så mycket om dem men efter att ha sett ett enda klipp blev jag helt fast i båda deras kanaler. Jag kan verkligen inte sluta kolla och jag önskar att Jonna och Jocke kunde adoptera mig haha. Jag kan bli deras Batman nr 2. Jag älskar verkligen dessa människor och de verkar vara så härliga personer så vill ni se roliga pranks eller andra videos på Jonnas kanal så tycker jag att ni ska kolla in dessa två. :)

Jockiboi Tv
Jonnas kanal

3 tecken på dålig självkänsla

 ♠ Du vågar inte ta plats. - Många som lider av dålig självkänsla vågar inte ta plats. De kanske sitter tysta i klassrummet och inte vågar räcka upp handen eller vågar inte säga vad de tycker när de får en fråga. De är rädda för att bli ifrågasatta och är rädda för att människor ska tycka de är konstiga.

♠ Du känner dig rädd för att vara i en relation. - Det spelar ingen roll vilken relation det gäller, men du kan vara rädd för att ge dig in i en relation på grund av att du tror att du inte duger. Därför kanske du väljer att avstå och håller dig mer "känslokall". Du vågar inte riktigt släppa människor in på livet.

♠ Du avfärdar komplimanger. - Får du en komplimang så brukar du oftast avfärda den istället för att bli glad och lycklig över den. Du tycker inte att du förtjänar den och därför avfärdar du den genom att inte bli glad. Du kanske är rädd för att personen driver med dig eftersom du själv anser att det inte stämmer.

Läsarintervju #42 - Sara 
Hej Sara! Berätta lite om dig själv.
Jag heter Sara, är 25 år gammal och bor på Åland. Jag är utbildad djurskötare och hortonom och arbetar med trädgårdsarbete. Jag älskar att läsa, vara ute och promenera och pyssla om mina växter. Jag är också feminist och vegan, vilket jag tycker att alla borde vara.

Vad får man se i din blogg?
I min blogg (sarabacksbacka.blogg.se) får man se lite allt möjligt. Jag visar bilder jag har fotograferat, jag skriver om djurrätt och veganism och dessutom en hel del om min vardag med både tips och tankar om allt möjligt.

Hur kommer det sig att du började blogga?
Jag började blogga för att jag hade ett stort fotointresse och ville ha någonstans att visa upp mina bilder. Jag har dessutom alltid tyckt om att skriva. Bloggen blev en bra plattform för det tyckte jag.

Du gillar at fotografera, vad är ditt bästa tips för att få till en bra bild?
Svår fråga, det beror mycket på vad för typs bild man fotograferar. Men överlag med både människor och saker så är det bra att placera dem i skuggan, eller i alla fall i så jämnt och mjukt ljus som möjligt. Molniga dagar kan man ibland ta de bästa bilderna!

Vilken bild är du mest nöjd med?
Ännu en svår fråga! Jag är nöjd med många av mina bilder, men samtidigt utvecklas man ju och ens stil ändras hela tiden. De här tre bilderna tror jag i alla fall att är favoriterna från 2015:

 
Hur gammal var du när du började intressera dig för foton?
Jag minns inte riktigt. Jag fick min första digitalkamera när jag gick ut grundskolan, men innan dess hade jag fotograferat i ganska många år med kamera med film i. Min systemkamera har jag haft i ungefär fem år. Min pappa har själv alltid varit fotointresserad, så på det sättet växte jag upp med det och han uppmuntrade det alltid.

Vad är ditt bästa tips för att börja må bra i sig själv? 
Att stå upp för den du är och vad du tycker. Inte falla för grupptryck och göra saker som innerst inne inte känns bra, utan inse att man är bra som man är. Alla kommer aldrig tycka om dig, men är du dig själv så kommer rätt människor tycka om dig.

Har du något favoritcitat?
Ett av mina favoritcitat just nu är: ”You will never influence the world by being just like it.”. De senaste åren har jag mer och mer hittat mig själv, och vad jag egentligen står för. Till exempel utnyttjar och dödar vi människor djur i onödan varje sekund, men nu vägrar jag uppmuntra det, därför har jag valt att bli vegan (jag gör i alla fall mitt bästa) och dessutom försöker jag sprida kunskap om ämnet på min blogg. Citatet ger mig styrka att fortsätta kämpa även om det känns som att hela samhället är emot en.

Tack för alla fina och bra svar! :) Ni hittar hennes blogg här.


Recept: Amerikanska plättar


 
Ca 15 st

Du behöver:
1 ägg
2 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
½ tsk salt
2 msk margarin

Gör så här:
1. Vispa samman ägget och filmjölken.
2. Blanda i mjöl, bakpulver, socker och salt.
3. Smält matfettet och vispa ner det i smeten. Den ska vara tjock.
4. Hetta upp en plättlagg eller en liten stekpanna och smörj den första laggen.
5. Klicka ut rikligt med smet i hålen. Grädda tjocka plättar på svag värme.

Läsartips - relationer #1


Idag är det Malin som delar med sig av sina tankar om relationer. :) Tack för dina tips, jättekul att du ville dela med dig av dina tankar och tips!

"Det viktigaste är att man inte tar varandra för givet,visa varandra uppskattning och glöm inte bort att berätta hur mycket personen betyder för dej, varför personen får dej att må bra och säg vad du uppskattar hos personen - För vem blir inte glad av att höra det. :) 

Alltid finnas där för varandra och vara en bra lyssnare - Bra kommunikation är A och 0 i en relation."Vill du också skriva dina tankar/tips om relationer och få en länk? Kommentera då inlägget jag länkar här nedanför så får du också synas med dina tips. :) Direktlänk till inlägget.

Du är inte din sjukdom

När man mår dåligt vare sig det är psykiskt och fysiskt så måste man inse att det inte är fel på en som människa. Man är fortfarande lika mycket värd, man är fortfarande en människa som har all rätt i världen att må bra och leva livet. 

Du är inte din sjukdom eller ditt tillstånd, du är en människa som har en sjukdom. Det är faktiskt en stor skillnad. Samma gäller även människor som mig som exempelvis lider av ångest och oro på grund av hemska händelser i livet. Jag är inte min oro eller min ångest, jag är en människa som har oro och ångest i kroppen. 

Du har fortfarande rätt att bli lika bra bemött som alla andra människor har. Du har fortfarande rätt att bli tagen på allvar och njuta av ett varmt bad exempelvis. Du har fortfarande rätt få kärlek av nära och kära. Du har fortfarande rätt att få hjälp av samhället och bli sedd som en individ. Du är en värdefull människa som förtjänar allt gott som kan hända dig. Be inte om ursäkt för att du finns, be inte om ursäkt för att du blev sjuk. Du är fortfarande en människa med tankar, känslor, vilja och behov, tänk på det!


Omvända roller på arbetsplatsenEn film om hur det kan se ut på mansdominerade arbetsplatser, fast i denna filmen är det omvända roller. Kvinnorna styr och killarna är undergivna. Är det lika okej att behandlas så här när det är omvända roller? 

Och till er som säger att det inte ser ut så här, att det bara är överdrivet och påhittat. Bara för att du aldrig har upplevt detta så innebär det inte att det inte existerar. Oavsett om det "bara" är en arbetsplats det skulle gå till så här på så är det en för mycket. Detta är något som faktiskt existerar på vissa arbetsplatser och inte bara där, utan även ute i samhället. 

Veckans kroppsinspiration #21

 

 
 
Bildkälla

Läsarintervju #41 - Monster GirlHej! Berätta lite om dig själv.
Jag kallar mig för Monster Girl fyller tjugo år till sommaren vilket är en bedrift i sig. Tänk att jag redan har levt i tjugo hela år. Jag ser mig själv som en mångsysslare med många järn i elden. Då jag skriver, målar, snickrar, fotar och pratar om psykisk ohälsa.

Vad får man se i din blogg?
Väldigt många bilder på mig. (haha) Nej men det är allt ifrån recensioner, vloggar, noveller och djupa bekännelser. Jag försöker att blanda yta med djup. Så det blir lite lättare att ta till sig de där tunga som jag ibland pratar om. Jag är väldigt ärlig på min blogg och ser mina läsare som en del av min familj. Det speglas i sättet som jag skriver på. Då jag vågar blotta mina brister och berättar om jobbiga saker. Så som ätstörningar, ångest attacker och olika typer av övergrepp. 

Det bästa och sämsta med att blogga?
Det bästa är nog stödet från mina läsare. Deras kommentarer gör mig så himla glad. Dem får dåliga dagar att bli lite bättre och bra dagar att bli magiska. 

Men ibland kan jag bli stressad av att ha en blogg. Då jag måste hela tiden komma på något nytt att skriva om. Och Jag är en perfektionist. Jag har väldigt höga krav på mig själv. Det händer att jag sitter i två timmar och pysslar med ett blogginlägg. För det ska bli så bra som möjligt. Jag kan leta i timmar efter rätt bilder men jag gör ju det. Just för att jag älskar min blogg.

När fick du din diagnos borderline?
För ett halvår sedan. Jag har dock haft ADHD i sex år och ångest i sju år. Utöver det så har jag också varit deprimerad i olika perioder under mitt liv.

Har livet förändrat sig sen du fick den? Har du fått bättre hjälp osv?
Tack vare min diagnos kunde jag äntligen svara på frågan som jag ställt mig själv i fem år. ”Vad är det för fel på mig?” Jag trodde ju att jag höll på att tappa vettet och att de snart var dags för tvångströjan. Men så var det ju inte. Jag hade bara en Dissociativ identitetsstörning och en emotionell personlighetsstörning som går att behandla med terapi och medicinering. 

Idag har jag rätt till boendestöd tre gånger i veckan.  Vi jobbar med det praktiska i mitt liv. Som att åka buss, handla och städa. Tack vara boendestödet har min sociala fobi blivit mindre märkbar. Jag går till en psykolog en gång i veckan och hon är fantastisk. Utan henne hade jag tappat greppet om verkligheten. Vi går igenom dåtid, nutid och planerar en rimlig framtid. Jag går också hos en fysioterapeut som jobbar med kroppen och att hantera ångest. 

Jag har rätten till aktivitetsersättning för mitt psyke inte fungerar normalt. Jag har också fått ett bolltäcke som hjälper mig att slappna av när jag ska sova. Utöver det jag redan nämnt tar jag också tabletter. En för ADHDn, en sinnes stabiliserande och en för att kunna somna in på natten.

Jag har tur. Det är få som har en vårdplan som liknar min men det beror delvis min doktor som jag hade på BUP Lars Joelsson. Det var han som rekommenderade PUT (psykiatriska ungdomsteamet) istället för vuxenpsykiatrin. På PUT träffade jag min psykolog som har följt med mig på alla möjliga olika möten i Uddevalla stad. På jakt efter den bästa vården som Uddevalla kommun kunde erbjuda.

Har du någon favoritartist?
Då måste jag nog säga Jocke berg och Kent. Det är till kent som jag har levt mitt liv. Jockes texter har funnits med i både glädje och sorg. Alltid lika starka och pricksäkra. Jag kan hitta en låt för varje tillfälle om jag så ska skratta eller gråta.

Vad är din största dröm just nu?
Min dröm eller Ah mitt mål är ju att bli frisk. Jag vill kunna tjäna mina egna pengar och leva in en långvarig relation. Annars drömmer jag om att kunna leva på det jag tjänar via bloggen, youtube kanalen och streamen.

Vad gör du för att må bättre en dålig dag?
Jag sover tills jag inte mår dåligt längre. Vilket kan resultera i liggsår om det blir en lång period men det är bättre än piller och rakblad.

Tack fina du för att du ville delta i en intervju! :) Ni hittar hennes blogg här.Det moderna kvinnohatet

Vissa människor och särskilt vissa män sitter och skriver att det inte existerar ett patriarkat i Sverige. Det är bara något vi "feministf*ttor" har hittat på för att svartmåla alla män. 

Nej, patriarkatet kanske inte existerar i den mån som det kanske gör i vissa andra länder, där kvinnor inte får visa sitt hår eller ansikte. Där flickor inte får gå i skolan eller där kvinnor utesluts från samhället för att hon har mens för på dessa punkter har vi det väldigt bra i Sverige. Alla oavsett kön har rätt till en skolgång. Alla oavsett kön får i princip klä sig som de vill och känner för. Men det finns andra sätt där kvinnor trycks ned här i Sverige. 

Ett exempel på ett modernt kvinnohat här i Sverige kan vara att läsa kommentarsfälten till artiklar/blogginlägg där kvinnor berättar om sina upplevelser där de blivit nedtryckta på grund av sitt kön. I kommentarsfältet till artiklar där det handlar om hur brutalt en kvinna blivit våldtagen står det: "Du bad väl om det din äckliga hora. Du borde passa dig lite mer och inte gå ut på krogen när du vet vad som kan hända." Människor sitter till och med och diskuterar att det egentligen inte var en våldtäkt, för att hon egentligen ville. 

I kommentarsfältet till artiklar där kvinnor berättar varför de kämpar för feminism får de höra att de är manshatande, äckliga slynor som borde dö eller våldtas. Som har fått för lite kuk och borde få den uppkörd. Öppna ögonen och läs lite så ser du det moderna kvinnohatet i Sverige, för om inte detta är kvinnohat, vad är det då? Förtjänar man verkligen att våldtas eller dö enbart för att man vågar berätta om sina upplevelser?

 
Vad lär vi våra barn och unga när de ser detta? Är det verkligen så man ska bete sig mot sina medmänniskor, oavsett om det är män, kvinnor eller hen? Det kan inte få fortsätta så här och vi måste sluta blunda för hur samhället faktiskt ser ut. Detta handlar inte om någon enstaka individ. Detta handlar om flera hundra människor, i synnerhet män som sitter och skriver sådana här kommentarer dagligen till kvinnor som vågar sticka ut hakan och berätta om sina upplevelser. Förtjänar verkligen ett offer som blivit utsatt för sexuella övergrepp ännu mer skit? Är det verkligen så du vill att din syster, din mamma, din dotter ska bli behandlad? Det spelar ingen roll om det bara skulle vara så kallade "troll" för detta är inte okej. Vi kan inte låta folk få hålla på hur de vill, vare sig de trollar eller inte.

Detta handlar inte om alla män, men det handlar om många män och vi tillsammans måste göra något åt det här. Den här synen är inte okej. För varje kvinna som trycks ned på detta sätt misslyckas samhället. Vi säger att vi kämpar för ett samhälle som är jämställt, där alla oavsett kön och läggning ska få samma rättigheter och möjligheter, men när det väl kommer till kritan, vem är då där och stöttar? Vem står upp för de utsatta? Vem ska göra det om inte du och jag gör det?

Bildkälla

Så övervinner vi näthatet

Som ni vet så brinner jag för att bekämpa mobbningen och näthatet som idag existerar. 
Självklart är det jättesvårt att göra det, men jag tror att om vi alla engagerar oss i dessa frågor så kan vi göra en stor skillnad, men då gäller det faktiskt att vi alla gör vår plikt och tar tag i det. Därför tänkte jag lista några punkter vad just du kan göra för att bekämpa mobbningen och näthatet.

♦ Besvara inte enbart de elaka kommentarerna. - Jag ser ofta i bloggares kommentarsfält att bloggaren låter bli att svara på alla kommentarer, men just den där elaka kommentaren har fått ett svar. Jag tror att haters vill ha uppmärksamhet och många tror att om de skriver elakt så får de just det. Vilket de faktiskt får hos många bloggare, då de ignorerar de snälla och besvarar de elaka. Besvara även de snälla (jag svarar på alla mina kommentarer) så kanske fler vill skriva snällt, för de ser att det lönar sig. Uppskatta de snälla och visa det för att motivera fler att skriva snällt. Många vill nog bara att deras idol ska svara dem (särskilt de yngre.)

♦ Hoppa inte på den som mobbar. - Ser du att någon skriver något elakt till dig eller någon annan så ska du absolut inte ge tillbaka med samma mynt. Hat föder hat så du ska inte försvara varken dig eller någon annan med att vara elak mot den som är elak. Om du ska svara så svara istället med att det inte är okej att vara elak, då det till och med kan vara olagligt och håll en god ton.

♦ Våga anmäla. - Får du en elak kommentar eller ser du en elak kommentar så våga anmäla den till exempelvis admin på just den sidan. Se även till att spara ned alla kommentarer du får för att kunna göra en amälan om det behövs. Även om det inte alla gånger blir något av det så har du ändå försökt och det kan stärka dig själv. Våga stå upp för dig själv och andra.

♦ Sprid inte falsk information. - Läste du något på facebook nyss exempelvis om en bloggare eller om invandring? Dela inte detta utan att veta att det är sant. Tro inte på allt du hör eller ser. Att sprida falsk information gör att näthatet växer. Var källkritisk och var säker på att det du delar är trovärdigt och sant.

♦ Ta hand om varandra. - För att övervinna hat måste vi sprida kärlek, så när du har läst detta tycker jag att du ska sprida lite kärlek omkring dig på internet. Skriv ett fint meddelande till din bästa vän. Skriv en fin kommentar till din favorit-youtuber/bloggare. Skriv ett fint blogginlägg till dina läsare. Sprid kärlek istället för hat så är vi snart där vi vill. ♥

 
Bildkälla

Läsartips - relationer

 
Som jag berättade igår tänkte jag komma med en ny idé till bloggen och istället för att ni nu ska dela med er av era bästa må bra tips, så tänkte jag att ni ska få dela med er av era bästa relationstips.

Jag har ju en del läsare som har partners, som har sambo, barn osv och därför tänkte jag att ni ska få ge lite tips på hur man träffar någon, hur man får en relation att hålla, hur man får det att gå ihop med barn, samliv osv så tipsa om det ni känner för så kommer ni såklart få en länk till er blogg om ni vill det. Ni får även vara anonyma om ni känner för det. :)

Allt ni behöver göra är att kommentera detta inlägg så kommer jag publicera varje kommentar i ett eget inlägg. Jag hoppas ni tycker denna idén var bra och att ni kommer med massor av tips! :) ♥

#makethechange
Ni kanske minns att jag har pratat om att jag har lite roliga nyheter att berätta? :) En av dem är att jag har blivit ambassadör för ett värdegrundsprojekt som heter Supermanprojektet. De kontaktade mig för att de hittade min blogg och de såg att jag brinner för frågor om mobbning, psykisk ohälsa och andra samhällsproblem och frågade därför om jag ville bli ambassadör för dem och självklart ville jag det!

Supermanprojektet jobbar aktivt med självkänsla, mobbning, inställning, fördomar och attityd. Deras senaste projekt är ett armband med texten "Make the change" som ni kan se här ovanför. Både jag och Supermanprojektet vill och tror att vi kan skapa ett samhälle där ingen lämnas utanför, där alla känner sig värdefulla och bra som vi är. Men för att kunna skapa ett sådant samhälle behöver vi din hjälp.

När du köper ett armband med Make The Change så går all vinst (ca 92 kr av 100 kr) direkt till Supermanprojektet som är ett icke vinstdrivet projekt. Pengarna kommer så småningom hamna i en fond där man som ung kan söka sponsring för att skapa en förändring, exempelvis genom en av deras föreläsningar. Jag hoppas att du också vill delta och bidra till ett bättre samhälle.

Tillsammans kan vi bygga en bättre värld och tillsammans klarar vi allt. Direktlänk till armbandet.

Vad är att vara modig?

Många tror att vara modig innebär att man är orädd. Att man aldrig har ångest eller känner oro för något, men det stämmer inte. Självklart finns det olika definitioner av modig, men för mig innebär det att man vågar prova och göra saker, trots sin rädsla eller oro. Alla har vi så kallade "svagheter", något vi grämer oss lite extra mycket för. Något som vi är lite rädda för eller känner oro inför. För mig är det exempelvis att ringa telefonsamtal som till tandläkaren eller till och med att beställa pizza.

Men vi är modiga när vi lyckas trotsa detta och faktiskt provar. Jag har börjat ringa och beställa mat själv, jag utmanar mig själv och för det mesta går det bra och det är mod för mig. Det är nog väldigt få människor som är helt orädda av sig, som inte har något de finner extra jobbigt men det innebär inte att de är modiga för det. Vi är bara människor. Det krävs inte att du ska vara perfekt och aldrig vara rädd för något, för jag kan lova dig att även den förebilden du har och ser upp till också har något den är rädd för.

Så känn dig inte konstig för att du kanske är rädd för att prata inför klassen eller för att gå på möte med jobbet. Det är inget konstigt. Du är stark och modig som ändå försöker, trots din rädlsa/oro.


Bildkälla

Läsartips #12


Idag är det Mathilda som delar med sig av sina tre bästa må bra tips. :) 
Mina tips är att vara med dom personerna du blir glad över! Att faktiskt släpa sig ut för träning! Det behöver inte vara 3 timmar på gymmet, men alla vet hur nöjd man känner sig efteråt! Mitt allra sista tips är att göra saker i vardagen som du tycker om, lyxa till det ibland!Nu är denna typ av läsartips stängd och ni kan inte skicka in något mer för imorgon kommer jag med en ny idé som jag hoppas kommer fungera och uppskattas. :) Så kika in imorgon så ska ni få tipsa om ett annat ämne istället! 

Recept: Guacamole


 
6 portioner

Du behöver:
6 st avokador
3 vitlöksklyftor
Röd chili efter smak
2 msk korriander
Lime
Salt
Peppar

Gör så här:
1. Lägg avokadon i en mixer tillsammans med vitlök, chili och koriander och mixa.
2. Smaka av med saften från lime, salt och peppar.

Jag mår bättre

Det märks att jag mår mycket bättre nu än vad jag gjorde för några månader sen, både psykiskt och fysiskt.
För några månader sen levde jag med ständig ångest och det var inte många minuter jag var ångestfri. Jag hade också väldigt svårt att gå upp i vikt, trots att jag både åt mycket och tränade. Jag gick ner istället även om det bara var några hekto, men med tanke på det jag åt så borde jag gått upp. Jag hade nästan ingen mens heller, det var ytterst lite som kom och jag började oroa mig alltmer för min kropp.

Jag är ju väldigt vig och kan både split och spagat på båda benen, men för några månader sen fick jag sådan enorm smärta i vänstra låret och kunde knappt stretcha alls. Jag blev så ledsen över att förlorat min vighet, men nu är jag snart tillbaka och det gör nästan inte ont alls längre. Allt detta berodde på min ångest och mycket av den fick jag av att leva med vissa personer som skadade mig mer än hjälpte mig.

Jag mår bättre nu än vad jag har gjort på månader. Jag har mer energi, jag har nästan inte haft ångest på en hel månad. Vissa dagar mår jag såklart sämre och jag har självklart känt mig lite nere ibland, men det är inte alls på samma sätt. Jag är gladare och en bättre Evah nu och det ska jag hålla fast vid. 


Läsarintervju #40 - Mathilda


 
Hej Mathilda! Berätta lite om dig själv.
Heej! alla mitt namn är Mathilda Lindblad, är en 16 årig med mycket tankar och inspiration. På fritiden bloggar jag, tränar och fotar som också är ett av mina största intressen. Faktiskt väldigt svårt att beskriva sig själv, googlade "Hur beskriver man sig själv" men fick upp väldigt luddiga svar. Men helt ärligt hur beskriver man sig själv? Blev två korta svar. Måste verkligen tänka på det oftare "Vem är jag, vad är jag bra på" och tänka mer på mig själv, för det är minst lika viktigt eller än att bry sig om andra.

Vad får man se i din blogg?
Jag har snart bloggat 3 år alltså hela mitt tonårsliv, mycket tankar, foton och inspiration. Jag skulle klassa min blogg som en livsstil blogg så ni kommer få ta del av min vardag och tankar.

Varför började du blogga?
Oj vilken svår fråga! läste massor med bloggar och fick inspiration från dem, men en av mina närmsta kompisar bloggade på den tiden så fick verkligen inspiration utan henne. Började blogga April 2013 på blogg.se men stannade där endast i 2 månader då jag absolut inte fattade hur man gjorde, koder hit och koder dit, så efter dessa två månader flyttade jag till Blogspot och stannade i ungefär 3 år. Blogspot är en egenportal så man hade absolut ingen kontakt med anda det vill säga man såg inte topplistor eller i egentligen ingenting. Man var själv. Men efter en lång beslutsångest som varade upp till 1 år bytte jag portal. Det blev till Nouw.com, varför valde jag den tro? jo man kunde transportera dit sin gamla blogg som jag verkligen ville, så det var det största anledningen, men nouw.com har sjukt fin design och många öppna dörrar till framgång. Dessutom är bloggarna på Nouw.com fantastiska har verkligen fått nya internet kompisar! oj va långt det blev nu men det var en liten kort "historia" hur jag började blogga :)

Tycker du att man kan blogga om allt?
Ja det tycker jag verkligen eller ja finns självklart saker jag inte tycker är okej också som att lägga upp nakenbilder m.m men annars så tycker jag att man kan blogga om allt. Ju mer öppen man är ju roligare blogg! skulle jag säga. Har haft väldigt svårt med öppenhet i bloggen då har haft väldigt dåligt självförtroende och inte vågat stå för mina åsikter. Men i dag vågar jag. Är inte lika öppen som vissa andra men är mig själv vilket är det viktigaste! :)

Hur skulle du beskriva din stil?
Det beror självklart på vilken stil men kläd viss skulle jag säga Classy, skönt och vardagligt. Skulle ändå inte säga att jag har en typisk stil älskar verkligen alla allt från Keelas stil, så snyggt till Business women stilen.

Har du någon favoritblogg?
Ja det har jag verkligen, har olika favorit bloggare i olika kategorier så inom foto är det helt enkelt Nevnarien.se, Livsstilsblogg är Kissie.se och sen måste det vara Milina.se 
Följer faktiskt mera mindre bloggar än större då jag tycker de är bättre och mer personliga. 

Vad kan du inte leva utan?
Mat och vatten men om man måste säga en materiell sak så helt klart min dator! använder den varje dag :)

Har du något favoritcitat?
"Du kan om du vill, tro på dig själv och var dig själv"

Tack för alla fina svar. :) Ni hittar hennes blogg här.Dagens pepplåt #7Nykterist för att man vill

När människor får veta att jag är nykterist får jag oftast frågan om jag är det på grund av att jag har haft problem med alkoholen eller droger innan. Det är så himla intressant att folk verkar tro att man måste ha haft problem med alkoholen för att kunna vara nykterist.

Jag är 24 år och jag har valt att vara nykterist för att jag inte finner något nöje i alkohol. Jag har inget behov av alkohol och därför har jag gjort ett aktivt val att avstå. Jag har valt att avstå alkohol, vissa har valt att avstå kött och andra har valt att avstå socker och det är ingenting som borde ifrågasättas. Omgivningen borde helt enkelt acceptera det. 

Det är väldigt intressant att se vilken spänd stämning det kan bli kring alkohol och särskilt när man har valt att avstå. Det är provocerande för vissa människor att man är nykterist och inte alkoholist, för då hade det varit skillnad om man avstod det där glaset. Att bara tacka nej till alkohol utan att ha en "ordentlig och accepterad" förklaring räcker tyvärr inte i dagens samhälle. Att man kör bil, har problem med alkoholen eller liknande anledningar är accepterade, men att bara tacka nej för att man vill är tyvärr inte lika accepterat, vilket det borde vara.


Veckans kroppsinspiration #20


 

Att vara en pussy

"Var inte en sån pussy, din jävla fegis."
"Du har ballar av stål som är så modig. Häftigt!"
"Han har balls han!"

Hur kommer det sig att man är en pussy om man är feg, men man har ballar av stål om man är modig? Hur kommer det sig att den kvinnliga könsorganet är kopplat till feghet, svaghet och "dåliga" egenskaper, medan det manliga könsorganet är kopplat till styrka, mod och de "bra" egenskaperna? Jag tycker detta visar på hur kvinnor i samhället fortfarande trycks ned, för att enligt könsrollerna ska hon vara den svaga, den fega och den som inte tar så mycket plats. 

Kvinnor som tar plats och som inte är svaga och fega får inte höra att de har ballar av stål (eller pussys av stål som kanske vore lämpligare?). De får många gånger bara höra att de är jobbiga, tar för mycket plats och är så kallade moralkärringar eller pk-feminister. Kvinnor är uppfostrade till att inte ta plats, att inte stå upp för sig själva eller för sina systrar och så fort en kvinna går emot den normen blir det ramaskri. Kvinnor får ofta höra att de måste stå upp för sig själva och inte låta någon trycka ned dem, men när de väl gör det så blir det klagomål istället för då hittar vi fel som inte finns. Då hittar vi på dessa problem vi upplever och istället borde lägga ned tiden på viktigare saker. Vad kan vara viktigare än att alla blir accepterade och respekterade i samhället och mår bra? Balls ska inte förknippas med styrka och mod och en pussy ska inte förknippas med svaghet och feghet. Vi är alla bra som vi är, oavsett kön, läggning, ursprung. Vi är bra på olika saker för att vi är olika individer, men bara för att någon är sämre på fotboll och är bättre på balett så innebär inte det att personen är en sämre människa.


 
Bildkälla

10 punkter för en bättre värld

 
Våga säga ifrån när du ser att någon blir illa behandlad. Att stå upp för en annan människa är bland det finaste man kan göra.

Hjälp någon att öppna dörren eller att packa varor i affären.

Säg hej till någon du inte känner.

Ge en komplimang, särskilt när det gäller personlighet istället för yta.

Fråga hur dina medmänniskor mår.

Volontärarbeta.

Försök få kontakt med den som ser ensam ut på rasten i skolan eller på jobbet.

Samla in kläder och mat till fattiga i din hemstad.

Sluta blunda för orättvisor och inse istället hur samhället faktiskt ser ut.

Hjälp någon granne att skotta snö.


Läsarintervju #39 - Sandra F


 
Hej Sandra! Berätta lite om dig själv.
Sandra 26 år bosatt i Norrköping, jobbar som förskolevikare samt skriver böcker, Intressen är heminredning, djur och shopping. P
å fritiden utöver att jobba och skriva så umgås jag med min pojkvän och familj & vänner.

Vad får man se i din blogg?
Min blogg är väldigt varierande, det är allt ifrån tips till vad jag gör om dagarna, men det som syns mest är heminredning och shopping. Brukar även ha tävlingar varje onsdag.

Vad är det roligaste och tråkigaste med att blogga?
Det roligaste med att blogga är helt klart läsarna, man får så mycket respons och snälla kommentarer så det peppar ju och man vill fortsätta blogga, sen är det positivt att man kan gå tillbaka och läsa vad man gjort, och att få följa läsarna och se vad dem gör. Det tråkigaste är absolut när man inte har något att skriva om, och man vet att man måste uppdatera men vet inte om vad.

Hur kommer det sig att du började blogga?
Jag började blogga för flera år sedan, jag har ju alltid haft ett intresse att skriva, så jag startade den mest i början för att dela med mig av mina tankar och åsikter, sen har jag haft ett flertal namn men faktiskt alltid bloggat på blogg.se.

Vad gillar du att läsa i en blogg?
Det jag gillar att läsa om är heminredning, djur, shopping musiktips, inspirationsbilder och skönhet & shopping samt vardagsliv.

Har du någon favoritlåt just nu?
Min favoritlåt just nu är Justin biebers - love yourself. Tröttnar aldrig, den är så bra!

Vad gör du för att må bättre en dålig dag?
Om jag har en riktigt dålig dag så brukar jag pyssla eller skriva, för det tar bort det negativa och man fokuserar på annat helt enkelt, Gå ut och gå en promenad och rensa tankarna är också bra. Sen kan man alltid tänka att det finns värre saker & att dagen imorgon säkert blir bättre.

Känner du dig säker i dig själv?
Ja jag känner mig säker i mig själv, man har väl varit osäker när man var yngre, men nu när jag är äldre så har jag insett att man ska älska sig själv och att trivas med sig själv är väldigt viktigt.

Tack för att du ville delta i en intervju. :) Ni hittar hennes blogg här.

 

Läsartips #11


Idag är det Ida som delar med sig av sina tre bästa tips för att må bra. :) Ni hittar hennes blogg här.

Mina tips är att alltid vara ärlig mot sig själv och andra. Hur man mår påverkar andra också i större utsträckning än man tror. Hitta en hobby du gillar och är intresserad av. Där kan du även hitta nya vänner med samma intresse. Låt ingen få dig att må dåligt. Om det är någon som är dum mot dig så säg till att det är inte okej att göra så!


Vill du också skriva dina bästa må bra tips och få en länk? Kommentera då inlägget jag länkar här nedanför så får du också synas med dina tips. :) Direktlänk till inlägget.

Girls united - Clara Henry


Börjat flytta in

 
Idag har jag börjat flytta in i min lägenhet! :D Haha dock blev mitt finger i vägen när jag skulle ta bild men det får ni leva med. Var så stressad så hann inte se det förrän efteråt. Men idag har jag varit där med lite kartonger med inredning, saker till köket osv. Har ju inga möbler där än, men det ska vi ta nu under veckan. Det känns jättebra och jag tror det kommer bli såå snyggt när det är klart. Dock ska de komma och fixa om i badrummet och byta även köksskåp, dock vet jag inte när än. 

Dock är det lite delade känslor såklart, känns lite konstigt att ha sin egen lägenhet nu och känns lite panikartat på ett vis. Men jag är glad och positiv och det kommer bli bra! :) Dock vet jag inte riktigt hur uppdateringen i bloggen blir nu de närmsta dagarna. Har fullt upp just nu, men vi hörs när vi hörs! :)

Recept: Hallonsmoothie


 
Du behöver:
125 g frysta hallon
125 g frysta blåbär
1 banan
Ca 3 dl mjölk

Gör så här:
Häll allt i en mixer och mixa tills det är färdigt. Servera direkt!

Välj den som får dig att må bra

Mitt förra inlägg om att leva i destruktiva relationer blev väldigt uppskattat och många kände igen sig i detta. (Direktlänk till inlägget.) Därför tänkte jag driva vidare på detta ämnet. 

När man är i en relation, oavsett vad det är för typ av relation så är det viktigaste att man mår bra.
En relation där den ena partnern mår dåligt i relationen fungerar väldigt sällan. En relation går ut på att man ska få varandra att må bra och man ska lyfta varandra. Man ska finnas där och kämpa tillsammans. Självklart går alla relationer upp och ned, man bråkar och är oense, men det ska inte vara till den grad att man ständigt mår dåligt.

Jag tror det är viktigt att man är ense om de grundläggande punkterna i livet och särskilt gällande relationen. Att båda ungefär har samma syn på hur ett förhållande ska vara. Jag tror det blir svårt att bygga en stadig relation där båda parter mår bra om man är väldigt olika i hur förhållandet ska vara. Därför är det viktigt att du känner efter när du träffar någon om DU mår bra med denna personen. Höjer personen dig? Mår du bättre när du pratar/umgås med personen? Känner du dig älskad/omtyckt för den du är? Finns personen där för dig? Om svaren är nej på dessa frågor så tror jag det bästa är att man går vidare på varsitt håll, för det är otroligt viktigt att man mår bra och inte förlorar sig själv.

Det kan vara svårt att hitta sig själv igen när man väl förlorat sig själv och jag har själv erfarenhet av detta. Lägg tiden på någon som förtjänar dig, som får dig att må bra för du är värd att må bra och du kommer må bra. Låt ingen trycka ned dig eller ta dig ifrån dig själv.

 
Bildkälla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...