Det moderna kvinnohatet
Vissa människor och särskilt vissa män sitter och skriver att det inte existerar ett patriarkat i Sverige. Det är bara något vi "feministf*ttor" har hittat på för att svartmåla alla män. 

Nej, patriarkatet kanske inte existerar i den mån som det kanske gör i vissa andra länder, där kvinnor inte får visa sitt hår eller ansikte. Där flickor inte får gå i skolan eller där kvinnor utesluts från samhället för att hon har mens för på dessa punkter har vi det väldigt bra i Sverige. Alla oavsett kön har rätt till en skolgång. Alla oavsett kön får i princip klä sig som de vill och känner för. Men det finns andra sätt där kvinnor trycks ned här i Sverige. 

Ett exempel på ett modernt kvinnohat här i Sverige kan vara att läsa kommentarsfälten till artiklar/blogginlägg där kvinnor berättar om sina upplevelser där de blivit nedtryckta på grund av sitt kön. I kommentarsfältet till artiklar där det handlar om hur brutalt en kvinna blivit våldtagen står det: "Du bad väl om det din äckliga hora. Du borde passa dig lite mer och inte gå ut på krogen när du vet vad som kan hända." Människor sitter till och med och diskuterar att det egentligen inte var en våldtäkt, för att hon egentligen ville. 

I kommentarsfältet till artiklar där kvinnor berättar varför de kämpar för feminism får de höra att de är manshatande, äckliga slynor som borde dö eller våldtas. Som har fått för lite kuk och borde få den uppkörd. Öppna ögonen och läs lite så ser du det moderna kvinnohatet i Sverige, för om inte detta är kvinnohat, vad är det då? Förtjänar man verkligen att våldtas eller dö enbart för att man vågar berätta om sina upplevelser?

 
Vad lär vi våra barn och unga när de ser detta? Är det verkligen så man ska bete sig mot sina medmänniskor, oavsett om det är män, kvinnor eller hen? Det kan inte få fortsätta så här och vi måste sluta blunda för hur samhället faktiskt ser ut. Detta handlar inte om någon enstaka individ. Detta handlar om flera hundra människor, i synnerhet män som sitter och skriver sådana här kommentarer dagligen till kvinnor som vågar sticka ut hakan och berätta om sina upplevelser. Förtjänar verkligen ett offer som blivit utsatt för sexuella övergrepp ännu mer skit? Är det verkligen så du vill att din syster, din mamma, din dotter ska bli behandlad? Det spelar ingen roll om det bara skulle vara så kallade "troll" för detta är inte okej. Vi kan inte låta folk få hålla på hur de vill, vare sig de trollar eller inte.

Detta handlar inte om alla män, men det handlar om många män och vi tillsammans måste göra något åt det här. Den här synen är inte okej. För varje kvinna som trycks ned på detta sätt misslyckas samhället. Vi säger att vi kämpar för ett samhälle som är jämställt, där alla oavsett kön och läggning ska få samma rättigheter och möjligheter, men när det väl kommer till kritan, vem är då där och stöttar? Vem står upp för de utsatta? Vem ska göra det om inte du och jag gör det?

#1 - Minna

Så himla bra skrivet!

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#2 - Sofia

Så jäkla bra skrivet! Förstår inte varför vissa ska lägga skuld på offren! :(

Svar: Tack! Nej, inte jag heller... :/
Evah Åberg

#3 - Polly Svensson

Det är så det ser ut, sen blir jag trött på att man jämför sverige med andra länder. Sverige är sverige och här finns det många brister fast enligt mig väldigt dolda sådana. Bra inlägg. Kram

Svar: Håller med dig! Tack så mycket. :) Kram!
Evah Åberg

#4 - Tuva Björnwall

alltså dom där kommentarerna, herregud..

Svar: Ja :/
Evah Åberg

#5 - Frida

Mycket bra inlägg :)

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#6 - Netti Starby

Så bra att du lyfter det här och jättebra skrivet! Kram

Svar: Åh tack :) Kram!
Evah Åberg

#7 - Håkan

Att killar skriver såhär och har en sådan sjuk syn på kvinnor får mig att må dåligt =/
Man ska respektera alla oavsett!

Svar: Jag håller med dig!
Evah Åberg

#8 - Josefin Hallgren

Så jävla vidrigt! Jag blir äcklad av att se kommentarerna.. Vad är det för fel i deras huvud?

Svar: Ja, det är fruktansvärt :/
Evah Åberg

#9 - Mathias

bra inlägg evah sånt här fullkomligt vidrigt ... är synd att dagens samhälle är så stelt konservativt

Svar: Tack så mycket! Ja, jag håller med dig.
Evah Åberg

#10 - Carina Marianne Holst

Usch! Sá grisigt!! Sex helt utan kärlek och vem vill bli väckt pá det sättet..Stá pá dig! Kram!

Svar: Det är fruktansvärt :/ Kram!
Evah Åberg

#11 - Maria-Alexandra

Alltså kommentarerna du tagit med är äckliga. Vidriga. Folk som skriver sådana saker måste ju vara sjuka. Jag blir så himla arg av att läsa sånt. Men jättebra att du tar upp det!!

Svar: Fruktansvärt är det :/
Evah Åberg

#12 - Linn Strömberg

Otroligt bra formulerat! Och jävlar vad dumma människor det finns här i världen asså

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#13 - Mathildalindblad

JÄTTEBRA inlägg!! som alla borde läsa

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#14 - linah

asså fy. blir arg när jag ser detta

Svar: Jag med..
Evah Åberg

#15 - Martina

Så himla sjuk bild, ännu sjukare att människor faktiskt kan få för sig att kommentera sånt där. Jättebra skrivet!!

Svar: Ja, verkligen... Tack så mycket :)
Evah Åberg

#16 - Stina Losbäck Holstad

Det är viktigt att vi ständigt ifrågasätter och diskuterar såfort det dyker upp sexism. I ett samtal kan förståelsen ta sin plats och dessa hatare behöver inte gå i försvarsställning och späda på kvinnohatet.

Svar: Precis!
Evah Åberg