Du är inte din sjukdom
När man mår dåligt vare sig det är psykiskt och fysiskt så måste man inse att det inte är fel på en som människa. Man är fortfarande lika mycket värd, man är fortfarande en människa som har all rätt i världen att må bra och leva livet. 

Du är inte din sjukdom eller ditt tillstånd, du är en människa som har en sjukdom. Det är faktiskt en stor skillnad. Samma gäller även människor som mig som exempelvis lider av ångest och oro på grund av hemska händelser i livet. Jag är inte min oro eller min ångest, jag är en människa som har oro och ångest i kroppen. 

Du har fortfarande rätt att bli lika bra bemött som alla andra människor har. Du har fortfarande rätt att bli tagen på allvar och njuta av ett varmt bad exempelvis. Du har fortfarande rätt få kärlek av nära och kära. Du har fortfarande rätt att få hjälp av samhället och bli sedd som en individ. Du är en värdefull människa som förtjänar allt gott som kan hända dig. Be inte om ursäkt för att du finns, be inte om ursäkt för att du blev sjuk. Du är fortfarande en människa med tankar, känslor, vilja och behov, tänk på det!

#1 - Nina Frogner

Visst är det så! MEN det är lätt att bli identifierad med sitt tillstånd. Både av andra men även av sig själv. När jag själv mått som sämst har jag långa ggr funderat på varför jag inte kan skärpa mig och må bättre... Det är tyvärr ofta lättare att trycka ner sig själv än att lyfta upp... Det får åtminstone jag jobba på!

Uppskattar dina inlägg!
Kram

Svar: Ja det är väldigt svårt och som du säger så måste man jobba på det för det händer även mig att jag blir min sjukdom... Tack, vad roligt att höra! :) Kram!
Evah Åberg

#2 - Linnéa

Vilket bra och viktigt inlägg!

Jag har nyligen börjat förstå just det här och faktiskt kunna känna så för första gången i livet. Tidigare har jag blandat samman allt, men nu kan jag se känslor, symtom och kroppens reaktioner som separata från mig som person. Det gör att jag inte behöver bli arg eller besviken på mig själv lika ofta. Den insikten har förändrat mycket för mig bara under de senaste veckorna :)

Svar: Tack snälla!Åh vad skönt! :)
Evah Åberg

#3 - Frida

Bra inlägg :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#4 - linah

himla bra inlägg! <3

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#5 - Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Så sant :D.

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#6 - Sara

Det är verkligen viktigt att tänka på, speciellt när det gäller psykiska sjukdomar! Ingen skulle ju säga till någon med cancer att den ÄR cancer, där är det så tydligt att det är något man har fått, något man HAR. Men psykiska sjukdomar blir mycket oftare en del av en själv, man själv är det och blir på något sätt en sämre människa.. Dumt det där!

Svar: Precis, så är det!
Evah Åberg

#7 - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Bra inlägg! Det är lätt att tro att man är sin sjukdom när den tar över i många lägen, när den bestämmer över en. Jag brukar faktiskt säga att jag är min sjukdom. Jag är inte det, men jag minns inte hur jag var utan den. Och det hindrar mig från väldigt mycket i livet.

Svar: Tack! Jag förstår vad du menar.
Evah Åberg

#8 - Martina

Så sant, jättebra skrivet!!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#9 - Sanna

Du har helt klart rätt i det du skriver, men ibland känner jag mig som min sjukdom speciellt när man mår riktigt dåligt o då är de svårt o sära på det där...

Svar: Förstår vad du menar...
Evah Åberg

#10 - Susanne

Utan min diagnos är jag inte jag ☺
❤ fint skrivet

Svar: Väldigt bra skrivet! :)
Evah Åberg