Läsarintervju #42 - Sara


 
Hej Sara! Berätta lite om dig själv.
Jag heter Sara, är 25 år gammal och bor på Åland. Jag är utbildad djurskötare och hortonom och arbetar med trädgårdsarbete. Jag älskar att läsa, vara ute och promenera och pyssla om mina växter. Jag är också feminist och vegan, vilket jag tycker att alla borde vara.

Vad får man se i din blogg?
I min blogg (sarabacksbacka.blogg.se) får man se lite allt möjligt. Jag visar bilder jag har fotograferat, jag skriver om djurrätt och veganism och dessutom en hel del om min vardag med både tips och tankar om allt möjligt.

Hur kommer det sig att du började blogga?
Jag började blogga för att jag hade ett stort fotointresse och ville ha någonstans att visa upp mina bilder. Jag har dessutom alltid tyckt om att skriva. Bloggen blev en bra plattform för det tyckte jag.

Du gillar at fotografera, vad är ditt bästa tips för att få till en bra bild?
Svår fråga, det beror mycket på vad för typs bild man fotograferar. Men överlag med både människor och saker så är det bra att placera dem i skuggan, eller i alla fall i så jämnt och mjukt ljus som möjligt. Molniga dagar kan man ibland ta de bästa bilderna!

Vilken bild är du mest nöjd med?
Ännu en svår fråga! Jag är nöjd med många av mina bilder, men samtidigt utvecklas man ju och ens stil ändras hela tiden. De här tre bilderna tror jag i alla fall att är favoriterna från 2015:

 
Hur gammal var du när du började intressera dig för foton?
Jag minns inte riktigt. Jag fick min första digitalkamera när jag gick ut grundskolan, men innan dess hade jag fotograferat i ganska många år med kamera med film i. Min systemkamera har jag haft i ungefär fem år. Min pappa har själv alltid varit fotointresserad, så på det sättet växte jag upp med det och han uppmuntrade det alltid.

Vad är ditt bästa tips för att börja må bra i sig själv? 
Att stå upp för den du är och vad du tycker. Inte falla för grupptryck och göra saker som innerst inne inte känns bra, utan inse att man är bra som man är. Alla kommer aldrig tycka om dig, men är du dig själv så kommer rätt människor tycka om dig.

Har du något favoritcitat?
Ett av mina favoritcitat just nu är: ”You will never influence the world by being just like it.”. De senaste åren har jag mer och mer hittat mig själv, och vad jag egentligen står för. Till exempel utnyttjar och dödar vi människor djur i onödan varje sekund, men nu vägrar jag uppmuntra det, därför har jag valt att bli vegan (jag gör i alla fall mitt bästa) och dessutom försöker jag sprida kunskap om ämnet på min blogg. Citatet ger mig styrka att fortsätta kämpa även om det känns som att hela samhället är emot en.

Tack för alla fina och bra svar! :) Ni hittar hennes blogg här.

#1 - Skogsraah

Kul att läsa :)

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#2 - Maria-Alexandra

Vilka jättefina bilder :)

Svar: Visst är det :)
Evah Åberg

#3 - Tuva Björnwall

kul att läsa! :)

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#4 - Amanda

Vilket bra blogg tips! :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#5 - Linn Strömberg

Super kul att läsa :D

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#6 - Amanda CL

så fina foton :D
Ska kolla in hennes blogg också :D

Svar: Visst är det :)
Evah Åberg

#7 - Tilda Barkselius

Gud vilka fina bilder hon tagit!

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#8 - Josse

Kul att läsa!

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#9 - Frida

Kul läsning :)
Fick du mitt mejl med mina svar ?
Ska jag skicka mer foton?

Svar: Jag kan inte hitta ditt mejl så du får gärna skicka det igen! :)
Evah Åberg

#10 - Frida

Har skickat mejlen igen, kan du kolla om du fått det nu? :)

Svar: Nu har jag fått det :) Det finns andra intervjuer som kommer komma upp före, så dina svar beräknas att publiceras om ca 2-3 veckor eftersom jag publicerar intervjuer varje torsdag och söndag och publicerar svaren i tur och ordning som jag får dem. :)
Evah Åberg

#11 - linah

va roligt:D!

Svar: Ja :)
Evah Åberg