Vad är att vara modig?
Många tror att vara modig innebär att man är orädd. Att man aldrig har ångest eller känner oro för något, men det stämmer inte. Självklart finns det olika definitioner av modig, men för mig innebär det att man vågar prova och göra saker, trots sin rädsla eller oro. Alla har vi så kallade "svagheter", något vi grämer oss lite extra mycket för. Något som vi är lite rädda för eller känner oro inför. För mig är det exempelvis att ringa telefonsamtal som till tandläkaren eller till och med att beställa pizza.

Men vi är modiga när vi lyckas trotsa detta och faktiskt provar. Jag har börjat ringa och beställa mat själv, jag utmanar mig själv och för det mesta går det bra och det är mod för mig. Det är nog väldigt få människor som är helt orädda av sig, som inte har något de finner extra jobbigt men det innebär inte att de är modiga för det. Vi är bara människor. Det krävs inte att du ska vara perfekt och aldrig vara rädd för något, för jag kan lova dig att även den förebilden du har och ser upp till också har något den är rädd för.

Så känn dig inte konstig för att du kanske är rädd för att prata inför klassen eller för att gå på möte med jobbet. Det är inget konstigt. Du är stark och modig som ändå försöker, trots din rädlsa/oro.

#1 - Ann

Så himla sant!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#2 - Netti Starby

Jag håller verkligen med dig! Kram

Svar: Vad bra :) Kram!
Evah Åberg

#3 - Amanda CL

jag känner mig modig när jag går emot mina negativa tankar
bra inlägg!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#4 - Johanna Utterberg

Vilket bra inlägg, jag har lite telefonskräck när det kommer till att ringa och beställa mat faktiskt!

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#5 - Viktoria Eriksson

så bra skrivet och så sant, man är modig som ändå försöker! :)

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#6 - Tisa

Bra skrivet! Undra egentligen vad man får allt det där ifrån som ex; ensam är stark! eller det är modigt att inte gråta o.s.v. När jag var yngre var det mycket sånt där. Kramar

Svar: Tack! Ja, det under jag med. Kram
Evah Åberg