Dessa sjuka ideal bryter ner människor
 
Jag är medlem på en dejtingsida som heter Happy Pancake och fick nyligen syn på denna presentationen och jag känner bara, are you for real?

Jag har cencurerat en del av texten då jag inte vill "hänga ut" personens text för i övrigt var texten bra, men just denna meningen som står sist får mig verkligen att fundera. Vem skriver ens sådant på en presentation? Varför är det sådan fruktansvärd fokus på vikt och utseende? Självklart ska det finnas en attraktion för att det ska fungera, men att skriva en sådan sak får mig att bara vilja sticka ifrån och aldrig se åt den där killen igen. Hur ska vi bygga självkänsla hos unga tjejer när vi hela tiden pratar om hur man SKA se ut?

Jag vet själv hur det är att vara i viktträsket och senast igår mådde jag dåligt över min kropp, trots att jag inte ens är en gnutta överviktig. Trots att jag vet att jag är fin exakt som jag är. Trots att jag kämpar för att alla kroppar ska ses som bra kroppar. Detta jäkla idealet påverkar oss mer än vad vi tror att det gör. Det ställs krav överallt på hur vi ska se ut, hur vi ska vara, vad vi ska jobba med och vilka intressen vi ska ha. Vi matas hela tiden med att det vi är, det vi gör och så som vi ser ut aldrig duger, för det går alltid att bli bättre. Bli snyggare. Bli rikare. Bli populärare. Fokus läggs aldrig på att vi faktiskt är bra exakt som vi är.

Jag undrar hur de som skriver en sådan här presentation tänker. Vad skulle hända om han faktiskt skulle finna en kurvig eller knubbig tjej attraktiv och faktiskt vilja ha kontakt med henne? Jag undrar om hon verkligen skulle svara på hans meddelande efter en sådan text, det skulle då inte jag. Jag undrar också hur han definierar smal, kurvig och knubbig. Skulle jag vara smal nog åt honom eller är jag också för stor? Många gånger undrar jag om personer verkligen vill träffa någon för jag skulle då inte bli lockad av en sådan presentation, för mig är det fruktansvärt lågt att skriva så. För mig är det fruktansvärt lågt att fatshama på det viset, för detta är en av anledningarna till att unga tjejer svälter sig, att de börjar fiffla med maten och tro att de inte duger som de är, för de blir hela tiden matade med att de inte duger om de ens har ett gram för mycket. När samhället håller på så här och hela tiden kräver och kräver att alla ska vara smala så bryts ännu en själ itu och en till hamnar i ätstörningar eller under kniven.

Missuppfatta mig inte nu för självklart har man olika saker man finner attraktivt, men att skriva ut det på detta sättet är fel enligt mig. Att skriva ut att ens krav är att tjejen SKA vara smal sätter så onödiga krav hos många tjejer och de tror att alla killar vill ha en smal tjej. Självklart är det inte heller fel att vara smal, men det är heller inte fel att vara större.

Jag säger inte heller att bara killar skriver enorma och dåliga krav på sin presentation, men eftersom jag inte söker tjejer på dessa sidor så kan jag inte uttrycka mig om deras presentationer.

 
#1 - Tuva Björnwall

fy tusan alltså..

Svar: Ja!
Evah Åberg

#2 - Polly Svensson

Jag blir typ arg är jag läser detta. Visst alla är vi olika men i alla fall. Vet inte vad jag ska säga mer än att inlägget är bra. Kram

Svar: Eller hur! Tack så mycket :) Kram!
Evah Åberg

#3 - N

Usch.. Blir så irriterad av sånt här

Svar: Jag med faktiskt!
Evah Åberg

#4 - Jeppson

Någonstans får man väl ändå dra en gräns för det "politiskt korrekta" speciellt på just dejtingsidor tycker jag det är bra att folk är tydliga med va de söker. Slipper man slösa sin egna tid 😊

Man kan omöjligt fundera över hur andra uppfattar ens presentation hela tiden, ser inget fel i att skriva på detta sättet faktiskt.

Svar: Men samtidigt kan han väl bara låta bli att svara på de som inte passar hans smak? Jag som tjej blir direkt avskräckt när jag ser en sådan presentation, fast att jag anser mig som smal och ganska vältränad och jag kan lova dig att fler tjejer blir avskräckta av det så förmodligen minskar hans chanser rätt rejält när han skriver så, för tjejer dömer sig själv och sina kroppar väldigt mycket rent generellt och avstår då många gånger att skriva för att de tror att de inte passar in.
Evah Åberg

#5 - Sebastian

Jag förstår hur du tänker men är det så att han bara atreaheras av smala tjejer så ja självklart borde han få skriva de.

Dom flesta mail sollas bort ändå på såna sidor för att något inte faller en i smaken.
varför ska man då inte vara tydlig från början vad man söker

Svar: Jag tycker inte att man kan skriva vad som helst, utan då kan man bara ignorera de som skriver helt enkelt. :) Samtidigt så vet han ju faktiskt inte om han någon gång i framtiden kommer finna en större tjej attraktiv för vi kan ju inte tala om vad som händer i framtiden redan nu så redan imorgon kanske han hittar den där tjejen han söker, men som är lite större. :)
Evah Åberg

#6 - Erik

Jag är kille och till och med jag tycker det är löjligt att skriva sånna saker. Det skapar ju onödig press hos tjejer. Har även sett en hel del hos tjejer som jag börjar fundera över hur knäppa folk egentligen är. Bra inlägg iaf.

Svar: Tack så mycket! :)
Evah Åberg

#7 - Ann

Håller verkligen med dig! Tycker detta med ideal har gått alldeles för långt

Svar: Precis!
Evah Åberg

#8 - Anna

Jag är en smal tjej som troligen passar in i idealet men jag skulle aldrig skriva till honom eller svara om han skriver. Tycker det hör till vett och etikett att man inte skriver så. Om han och jag skulle bli tillsammans och jag skulle gå upp några kilo i vikt, skulle han inte vilja ha mig längre då? Som du skriver, det är ju bara att ignorera meddelandet om man inte är intresserad men jag och många andra tjejer blir nog avskräckta....

Svar: Exakt, så tänker jag också! Även om det då är känslor inblandade så har han ju redan gjort klart att tjejen SKA vara smal för att det ska fungera. Man måste ju försöka se det hela ur ett större perspektiv.
Evah Åberg

#9 - annelie

Är oxå medlem där....

Svar: Okej :)
Evah Åberg

#10 - Louise

Fy alltså..!!

Svar: Ja :/
Evah Åberg

#11 - Liv

Man kan väl inte skriva bara rakt ut sådär att man vill ha en smal tjej, jag lovar att han menar "en lagom smal tjej", "inte alldeles för smal, men inte för tjock heller, en lagom platt tjej". Jag blir så arg när folk säger sånt!!

Jag är inte platt men jag har en lite mullig mage, och jag mår så himla dåligt över den, jag har utvecklat ätstörningar, ett tag åt jag en dag i veckan. Jag spyr upp mat och kollar mig på vågen varje dag, och att någon säger att hen bara vill ha smala tjejer gör inte så att jag mår bättre!!

Väldigt bra inlägg!!! Håller med dig till 100%!!!!

Svar: Exakt! Vet hur du menar.
Evah Åberg

#12 - Sofia

Jag säger precis som Anna, jag skulle aldrig skriva till honom för en sådan presentation är ingenting som direkt skulle locka mig till o bli intresserad!

Svar: Exakt!
Evah Åberg

#13 - Mathias

pausat mitt konto .. tyvärr så är det en tråkig sanning idag det är lättare än irl att sitta och ha högra realistiska krav på hur en person ska se ut för att va attraktiv vilket är tråkigt sen så har vi idag tyvärr en väldigt felaktig snedvriden skev bild utav utseendet och skönhetsfixeringen med särskilt klädindustrin är så fel med all reklam på retuscherade kroppar som är snygga smala vältränade perfekta och det är tråkigt och synd

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#14 - linah

men gu va sjukt!!

btw så träffades jag och min sambo på den sidan haha!

Svar: Vad kul att ni gjorde det! :)
Evah Åberg

#15 - Sebastian

Förlåt att jag lägger mig i och skriver igen men ärligt talat, han skriver ju va han vill ha inte vad världen vill se.
Man blir väldigt sällan kär i någon man inte attreheras av.
Missförstå mig rätt jag har varit tillsammans med allt från stora tjejer till "modellsmala" (vad nu det betyder)
Men att han (eller någon för den delen) skriver vad han söker är väl upp till honom.

Jag läste en gång på Happy pancake "blä för skägg" .
Hälften av mans samhället har skägg , inte skulle någon bli upprörd för det.

folk har sin smak

Svar: Jag står fast vid det jag skrev i min förra punkt, att en dag kan man attraheras av en person man minst anar det och passar inte den personen som skriver kan han bara låta bli att svara helt enkelt. :) Det är min åsikt och den står jag fast vid.
Evah Åberg

#16 - Stefan

jag håller med dig. jag skulle själv inte bli lockad av att skriva till en sån person som skriver så som han gjorde. man får dras till det man vill men man behöver inte skriva ut det för som du skriver så kan man ju ignorera och låta bli att svara istället då så slipper man lägga ner sin tid.

Svar: Kul att du håller med! :)
Evah Åberg

#17 - FrökenTV, bloggen om tv och film

alltså skulle aldrig vilja vara tillsammans (eller ens vilja träffa) med en sådan person även fast jag vore jätte smal. Att ens uttala sig så är väldigt omoget tycker jag. Alla har olika smak men man skriver inte ut det på det där sättet men det är vad jag tycker :).

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#18 - isabell

Usch va arg och äcklad jag blir av sånt här... FY!!
Bra att du tar upp detta fina du! <3

Svar: Jag med, det är sjukt! :/ <3
Evah Åberg