#IStandUp - Kvinnor är inga objekt


Det här är den tragiska sanningen om hur kvinnor idag objektifieras. Flickor växer upp och tror att allt handlar om hur de ser ut. De växer upp och tror att så som tjejer ser ut i media är sanningen, att det är det enda rätta. När till och med kändisar har sina små "skavanker", men det syns inte i tidningarna för det retuscheras bort.

Flickor växer upp och tror att de måste vara på ett visst sätt för att passa in. Flickor växer upp och tror att de måste ha sex för att göra sin kille nöjd. Flickor växer upp och tror att de ska vara objekt. Vill du verkligen att det är så här din syster, din mamma, din dotter ska ha det? Vill du verkligen att din dotter eller systerdotter ska få komplex när hon är 5 år för att hon anser sig vara för tjock? För detta är så det är i dagens samhälle, små barn vill banta för att de känner sig för tjocka. Små barn vill skönhetsoperera sig för att de tycker deras näsor är fula.

"Men hallå, ser du någonsin att män och killar faller för idealet? Jävla kvinnor som ska gnälla på allt hela tiden."

Nej, de kanske inte gnäller lika mycket som oss. De kanske inte mår lika dåligt över sitt utseende just för att det oftast är större press på kvinnors utseende rent generellt. Kvinnor ska raka bort allt hår förutom på sitt huvud för där ska håret vara långt och tjockt. Kvinnor ska sminka sig och dölja sina skavanker. Kvinnor ska vara smala med stora bröst. Kvinnor ska inte ha några bristningar, celluiter eller lår som går ihop. Stämmer de inte in i denna bilden får de ofta höra vad fula och äckliga de är, särskilt om de vågar trotsa normen och ha lite hår under armarna på en bild på instagram, då kommer hatstormen direkt. 

Jag säger inte att män sätter detta idealet och kräver att kvinnor ska vara så här, men det är så här medias bild av en kvinna är och tyvärr är det många som hakar på den här trenden. Innan jag började träna vägde jag 56 kg till mina 154 cm och jag fick höra att jag var otroligt fet och äcklig, flera gånger i veckan, för jag var ju inte så där smal som modellerna var.

Så ni som tycker att män sköter detta bättre och att vi kvinnor klagar för mycket, kom och säg samma sak när exakt samma press sitter på männen. Kom och säg samma sak när män får klagomål för att de har lite hår under armarna. Ursäkta mig om jag gnäller för mycket enligt dig, men jag tänker inte stå ut med att kvinnor ses som objekt, som små dockor som vi ska bygga om. Vi är alla människor, med tankar, känslor och rättigheter och jag tänker inte finna mig i att vara någon perfekt Barbiedocka.

#IStandUp

#1 - Polly Svensson

Skit bra inlägg, håller själv på och skriver om det här, tycker det e viktigt att ta upp. Kram

Svar: Tack så mycket!
Evah Åberg

#2 - Tilda

Jättebra inlägg!!!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#3 - Jessica Högberg

Även vi måste lära oss. Att inte lyssna. För Våran egen skull! 💚

Svar: Ja kanske...
Evah Åberg

#4 - Amanda

Jätte bra inlägg!!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#5 - Frida

Superbra inlägg. Skulle va kul att höra vad du tycker om mitt inlägg som heter fotografuppgift. Läs det gärna :)

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#6 - MissLie

Håller med dig! Kvinnor är inga objekt!

Svar: Precis!
Evah Åberg

#7 - Netti Starby

Det är verkligen sjukt hur samhället ser ut i dagens läge. Därför är det så bra när ämnet lyfts upp och du har skrivit det här så himla bra! Kram

Svar: Ja verkligen...
Evah Åberg

#8 - Siri |Diabitfit|

Grymt bra skrivet!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#9 - Elin

Klockrent inlägg! Som alltid när du skriver! :) Och jag håller med dig, är verkligen något att ta tag i på riktigt.

Ja, man blir alltid lite peppad att vårda bloggen bättre än man emellanåt gör..
kramar

Svar: Tack så jättemycket :)
Evah Åberg

#10 - Blondina

Så jävla rätt gumman

Sv; Ja visst är den 😊 hur mår du hjärtat? 😍😘❤️

Svar: Jag mår sådär. Hur mår du?
Evah Åberg