Läsarintervju #56 - Madeleine

 

Hej Madeleine! Vem är du? Berätta lite om dig själv.
Ska jag beskriva mig själv så är jag mamma sedan 2004, utbildad, examinerad och legitimerad lärare F-9. Samt doula sedan 2015, för er som inte vet vad en doula är så är det ett stöd under förlossningen. En oftast kvinna som hjälper den födande och hennes eventuella partner genom hela förlossningen. Doulan har inget medicinskt ansvar, men stöttar, ger massage och hjälper även partnern med at stödja sin födande. Med doula så minskar risker för bristningar samt kejsarsnitt, och många väljer även bort medicinsk smärtlindring med doulan, eftersom doulans specialitet är att stötta och stärka. Anledningen till att jag blev doula var för att jag är väldigt intresserad av födande, och blev det när jag väntade min son som 19 och 20-åring.

Vad får man se i din blogg?
Allt, jag skriver och försöker fotografera. Tyvärr har det blivit lite mindre av den saken i år eftersom jag varit upptagen. Jag har nyligen även börjat med Youtube så tanken är att sprida mer i det ämnet. Jag kommer även fotografera mer nu när våren och sommaren är här.

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
Målinriktad.
Känslosam.
Öppen.

Vad har du för drömmar/mål just nu?
Det här låter nog konstigt, men jag har uppfyllt mina drömmar. Innan jag fick barn hade jag inga drömmar. När jag blev mamma satte jag upp mål och har strävat dit. Jag trodde aldrig som avhoppad gymnasieelev att jag skulle bli lärare och mamma. Att bli gravid som 19-åring utan utbildning gjorde att jag ville utbilda mig, få ett jobb och kunna leva på mitt liv. Det har jag uppnått nu, och det är befriande.

Vem riktar sig din blogg till?
Jag tror att vem som helst kan läsa min blogg, jag hoppas att den som hamnar där känner sig välkommen och intresserad.

Har du några tips hur man ska kunna må bättre i sig själv?
Här skulle jag säga, våga lyssna på dig själv. Ta promenader i skogen eller naturen. Om du har någon vän eller familjemedlem som står dig nära ring dem eller besök dem. Lyssna inte på andras goda råd, du vet vad som är bäst för dig.

Brukar du få hatkommentarer på din blogg? Om ja, hur hanterar du det?
Jag började blogga 2004, eller egentligen tidigare. Men bloggen jag har nu är sedan 2004. På den tiden och fram tills för ungefär 5 år sedan har jag inte fått sådana. Innan det blev jag dessutom väldigt sårad, VEM blir inte ledsen av elakheter? Jag tycker det är väldigt sorgligt med människor som skriver hatkommentarer till andra. Varför hata när det finns så mycket i livet att älska istället?

Om du var statsminster i Sverige en dag, vad skulle du då göra?
Höja upp löner inom typiska "kvinnoyrken". Vi kvinnor förtjänar mer! Snart har vi ett land där kvinnor bränt ut sig totalt, ett land utan skola och vård för folk säger upp sig. Jag skulle därmed sluta ge löften och ta pengar till dem som förtjänar det, dem med lägsta lönerna. Snippbärarna!

Tack för att du ville delta! :) Ni hittar hennes blogg här.

#1 - Jessica Högberg

Denna blogg läser jag redan men gillar dina tips 😊

Svar: Vad kul :)
Evah Åberg

#2 - CAMILLAESI

kul att läsa :-D

Kram<3

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#3 - Tilda Barkselius

Kul att läsa!

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#4 - N

Väldigt kul att du kör läsarintervjuer!

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#5 - linah

kul! läser hennes blogg:)

Svar: Vad kul :)
Evah Åberg

#6 - Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Åh kul att jag kom med :)

Svar: :)
Evah Åberg

#7 - Sara Ekman

Hennes blogg brukar jag kika in på :)

Svar: Vad kul att du gör det :)
Evah Åberg

#8 - JoJo

jag gillar hennes blogg. :)

sv; ja jag tycker också att färgen är helt fantastisk :)

Svar: Jag med :)
Evah Åberg