Inte alla män, men vilka?
 
Vi kvinnor får ofta höra vad vi ska göra för att undvika att bli våldtagna.
Vi ska klä oss på ett visst sätt. Vi ska undvika att gå ensamma hem när det är mörkt ute. Vi ska inte bli fulla. Vi ska tänka på vilka signaler vi sänder ut. Vi ska inte prata med främmande män. - Ja listan kan göras lång.

Ansvaret för att inte bli våldtagen läggs alltså på oss kvinnor, men när vi är på vår vakt, när vi passar oss för eventuella våldtäktsmän och blir rädda om en man går bakom oss så döms vi istället som manshatande feministsvin, för att alla män inte är våldtäktsmän. Det blir exakt som på bilden här ovanför alltså.

Men när vi är på en fest där det är främmande män med, hur ska vi veta om någon av dem faktiskt är en våldtäktsman? När vi är på väg hem från en kompis kl 22 på kvällen, hur ska vi veta om mannen vi möter på vägen hem är en våldtäktsman? Vi ska alltså passa oss och undvika att bli våldtagna, men vi får inte dra alla män över en samma kam för då är vi manshatare. Hur ska vi då kunna passa oss?

De flesta kvinnor vet att alla män inte är svin. De flesta kvinnor har faktiskt en pappa, en pojkvän, en manlig lärare, en manlig kollega eller en manlig vän som de inte tror illa om, som de litar på och älskar. Problemet är att det inte står "våldtäktsman" i pannan på de som våldtar. Vi VET att inte alla män våldtar, men vi vet inte VEM som är kapabel till att göra det, det är det som är problemet.

En kvinna som litar på alla män och inte "är på sin vakt" får skylla sig själv om hon blir våldtagen, för hon borde vetat bättre och faktiskt passat sig bättre när det finns våldtäktsmän där ute.

En kvinna som "är på sin vakt" och är lite mer försiktig blir istället dömd som manshatande feministfitta som drar alla män över en och samma kam.

Så hur ska en kvinna göra egentligen för att vara bra och inte bli dömd?
#1 - Netti Starby

Det är verkligen så himla sjukt i samhället och vilket bra inlägg! Kramis

Svar: Tack :) Kram!
Evah Åberg

#2 - Ann

Så himla bra skrivet, du sätter verkligen ord på allt!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#3 - Emma Broberg

Det är så himla fel att kvinnor ständigt får skulden för våldtäkt. Hemkst. Man kan bara hoppas på att en attitydförändring sker snart!

Svar: Ja verkligen!
Evah Åberg

#4 - Mathias

väldigt svår fråga att besvara :/ tråkigt nog så går dom flesta på ytan drar alla över en kam dvs oavsett vem man är oavsett kön klass status utseende hudfärg bara för att några varit svin som gjort fel som gett konsekvenser som indirekt drabbar dom som faktist sköter sig

Svar: Fast det var ju inte alls det som var poängen i mitt inlägg, utan att kvinnor får skulden oavsett vilken väg de än "väljer". "Väljer" de att lita på alla män och inte "vara på sin vakt" så blir de dömda om de blir våldtagna. "Väljer" de att vara på sin vakt så blir de dömda som manshatande feministsvin.
Evah Åberg

#5 - Sofia Werlin: mammalivet och hälsolivet

Himla bra inlägg som vanligt 👏🏼.

Svar; ja det är himla bra det citatet :D

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#6 - Anna Hansen

Ett mycket bra inlägg. Hur ska man kunna veta på förhand vilka män som är våldtäktsmän? Jag känner mig sällan säker när jag är ute själv och tycker det är läskigt att gå i mörkret.

Svar: Precis! Tack så mycket :)
Evah Åberg

#7 - Rickard Karlsson

I mina ögon så ska man kunna gå naken om det är så men tyvär kommer folk som finner det attraktivt att kolla vilket man inte kan undgå. Sen ofc ger det inte någon rätten att våldta eller ens påpeka det. Hur en kvinna ska göra är som alla andra gör, har en tanke om att det finns idioter och att en del inte kan se skillnaden på att inte våldta och våldta, försöka prata i telefon påväg hem och hålla tummarna. Själv är jag aldrig på krogen pågrund av rädsla för att bli rånad och misshandlad i stället. Det är ett sjukt land där offren blir mera offer. Att dra folk över samma kam tillhör många, jag drar dom mesta tjejerna över samma kam då jag blivit behandlad av kvinnor som man har.

Svar: Det är hemskt att man ska behöva gå och vara rädd...
Evah Åberg

#8 - Baltazar

Bläääh! Damn it you do - damn if you don't. Den allra lättaste lösningen på det här problemet är ju faktiskt att man praktiserar det som annars praktiseras inom rättsväsendet - nämligen att gärningspersonen har ansvaret för handlingen/brottet som är begått. Men dit är det väl låååååångt...


Svar: Eller hur!
Evah Åberg

#9 - annelie

det är en bra fråga ;)

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#10 - Alice

Åh så bra skrivet! Du får verkligen fram de perfekta orden och formuleringarna med tangenterna. Så otroligt duktig skrivare 💕

Svar: Tack snälla, vad glad jag blir! :) Kram
Evah Åberg

#11 - deninrekampen

Sv: tack! Tror inte det spelar så stor roll om man har mer allvarligt egentligen, det kan vara minst lika jobbigt. Klart det blir värre om man har flera tvång samtidigt.

Hur e det? Kram

Svar: Det är bra med mig :) Hur är det själv? Kram
Evah Åberg

#12 - Tilda Barkselius

Det där är såå sant!!!

Svar: Ja!
Evah Åberg

#13 - Krisse

Så sant men även en väldigt svår fråga

Svar: Ja verkligen...
Evah Åberg

#14 - Amanda

Känns som att vi kvinnor inte kan vinna, hur vi än gör vänds allt alltid mot oss..

Svar: Exakt!
Evah Åberg

#15 - linda

Bra skrivet!

Svar: Tack :)
Evah Åberg