Hur det går med gruppterapin
Igår var jag iväg på gruppterapin igen och nu har vi gått 6 gånger på denna kursen i KBT och på dessa veckorna har jag faktiskt lärt mig en hel del. Det är otroligt jobbigt med alla uppgifter vi får och ibland känns det svårt att genomföra dem, men jag vet att det ger mig väldigt mycket att faktiskt göra det.

Vi har en bok vi läser i till varje torsdag och sen får vi även uppgifter att fylla i utöver det om våra känslor, tankar och beteenden. Vi ska lära oss hur kroppen reagerar på olika känslor och tankar, men också hur tankarna och känslorna sätts igång av kroppen.

Jag trivs jättebra i gruppen och tycker det är jättekul att gå dit då det är skönt att höra andras tankar och erfarenheter, men också att få dela med sig av sitt eget. Man märker helt enkelt att man inte är ensam. Jag har också lärt mig att mycket av min ångest grundar sig i andra människor, alltså i relation med andra människor. Att jag är rädd för att bli sviken och ensam så jag bygger upp ett skydd. Jag har också insett att exempelvis min ångest för att bli sjuk mycket grundar sig i att jag är rädd för att bli sviken och ensam, oavsett om det gäller förkylning eller värre sjukdomar. Detta har jag insett av att göra de här uppgifterna vi får varje vecka och det är skönt att jag börjar förstå nu. Då är det också lättare att göra något åt det.

Så att börja i KBT i grupp var ett av de bästa besluten jag har tagit för jag får träna på att vara social, jag har fått kontakt med en jättefin tjej och vi har tänkt börja umgås, jag får träna på att öppna mig inför andra. Jag får också träna på att lyssna på andra och se att andra genomgår exakt samma sak samt att jag lär mig jättemycket om mig själv, så jag är så glad att jag valde detta. :)

#1 - moamedalicia.blogg.se

Altså wow vad modig du är. Vad hlad jag är för din skull :)

Svar: Tack snälla! <3
Evah Åberg

#2 - Caroline

Skönt att det funkar för dig!!

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#3 - Flisan

sv: tack :D

vad kul att du trivs!

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#4 - Boel

Härligt att det känns bra :D <3

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#5 - ddianasliv.blogg.se

Vad härligt att höra, du är så bra! Jag gick i DBT-grupp för några år sen och tyckte också att det var väldigt givande. :)

Svar: Vad skönt :)
Evah Åberg

#6 - Jessica Högberg

Så glad jag blir att höra detta!

Svar: Vad kul :)
Evah Åberg

#7 - Polly Svensson

Vad härligt att det fungerar för dig och att du trivs. Kramis

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#8 - annelie

va kul och höra ..själv skulle jag aldrig våga gå på gruppterapi :/

Svar: Det trodde inte jag heller att jag skulle klara men det funkar jättebra :)
Evah Åberg

#9 - Mina -

Vad kul att du trivs :)

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#10 - JoJo

skönt att höra att det går så bra för dig på gruppterapin :)

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#11 - Sara

Så bra att det känns bra för dig. Hört att KBT är väldigt bra :) Kram

Svar: Ja det är jättebra :)
Evah Åberg

#12 - Tisa

Härligt att gruppterapin går så bra och att den passar dig så bra! :) hur många gånger är hela behandlingen? Det kan göra så mycket att veta varför man har sin ångest. Man får liksom en helt annan förståelse för sig själv. Kul att du hittat någon du dessutom vill börja umgås med :)

Svar: Den är 12 gånger tror jag :) Ja, precis!
Evah Åberg

#13 - Linda

Skönt att det känns bra!

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#14 - Julia

Så bra att det funkar bra! :)

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#15 - Lin

Jag ligger lite efter i att läsa din blogg för jag har haft mycket i plugget o livet, men nu mår jag bättre. Jätteskönt att höra att det känns så bra för dig på gruppterapin, viktigt! <3 Hur lång tid är det kvar?

Svar: Vi har 5 gånger kvar tror jag :)
Evah Åberg