Så får man en positiv människobild
När man råkar ut för många svek och hugg i ryggen är det lätt att man börjar se väldigt cyniskt på människor, samhället och livet i sig. Detta har jag stor erfarenhet av och jag har märkt mer och mer att det cyniska till slut äter upp en innifrån och man börjar sakta men säkert gå sönder mer och mer.

Jag fick faktiskt ett bra tips från en bekant som jag vill dela med mig till er som jag ska försöka använda mig av för att lättare läka och inte se människor som en ond varelse.

Nu beror det ju på vilket svek det är, men säg att en person du har träffat några gånger helt plötsligt slutar höra av sig. Visst är det lätt att man börjar tänka att personen är en idiot som bara ville såra dig? Istället för att tänka så så borde du istället tänka att personen inte menade att såra dig egentligen, men personen är väldigt osäker och inte vågar säga till dig att du inte är rätt för personen. Enligt min bekanta skulle det här göra att man får en bättre syn på människor och blir mindre rädd för att bli sviken på grund av att man inte tänker ont om människor, utan istället ser att det finns förklaringar till olika beteenden och att alla människor där ute inte är likadana.

Det är ingen ursäkt att bara sluta höra av sig, men det kanske blir lite lättare att hantera om man tänker att personen är väldigt osäker och otrygg i sig själv och att personen inte medvetet tänkte: "Hah, nu ska jag såra Greta och göra henne ledsen!" Tänker man det sista alternativet så är det lätt att man blir väldigt cynisk och tror att alla är ute efter att såra en, vilket kanske inte är sanningen alla gånger. Man får helt enkelt se att människan inte är dålig i sig, utan bara gjorde ett dåligt val på grund av olika orsaker.

Detta funkar ju såklart inte på alla svek, men mycket kan nog bli lättare med denna inställningen tror jag. Man ska inte vara blåögd och naiv, men inte heller för cynisk utan helt enkelt hitta en bra balans där i mellan och tro gott om människor tills de bevisar motsatsen och faktiskt visar att man har något att misstänka. Detta ska jag själv försöka ta åt mig av och tänka på!

#1 - annelie

det ska jag tänka på :D

Svar: Vad bra! :)
Evah Åberg

#2 - Alice

Jättebra tips 💕

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#3 - Netti Starby

Jättebra saker att tänka på och så bra skrivet! Kramis

Svar: Tack :)
Evah Åberg