Svar på tal - n-ordet
 

Jag såg att nyheter24 återpublicerade mitt inlägg om chokladbollar och n-ordet och såg några kommentarer där som jag finner extremt intressanta och roliga faktiskt som jag nu tänker ge svar på tal till. Direktlänk till nyheter24.


"Skaffa dej nåt meningsfullt att göra i stället för att tjafsa om skitsaker."
- Okej, så att du ska argumentera för n-ordet är alltså meningsfullt, men att jag argumenterar emot det ordet saknar alltså mening? Det verkar väldigt logiskt. Kanske borde du också lägga tiden på något meningsfullt då än att kämpa för att bevara en bakelses namn. :)

"Törs man laga ungersk gulasch, köpa tysklimpa, och en påse turkisk peppar?Sen baka negerkyssar"
- Absolut törs du laga ungersk gryta eller köpa tyskt bröd. Jag vet faktiskt inte när ordet tysk eller ungersk var ett nedvärderande ord som vita människor använde till sina slavar. Att jämföra ordet tysk med n-ordet visar brist på kunskap inom ämnet.

"Jag har sagt NEGERBOLL i hela mitt liv och tänker fortsätta med det kan ingen ändra på löjlig diskussion."
- Vad synd att du inte är redo att lyssna på andra människor och våga utvecklas tycker jag. Kanske vi borde stanna i utvecklingen och bo i grottor och bete oss som grottmänniskor också för att man gjorde så förr? :)

"Blir sååå j.. trött Det har hetat Negerboll i alla år och Negro betyder svart färg ej hudslag eller att någon är svart.... men ska vi köra så ja då tar vi bort allt som börjar på vit.... Får inte heta vit chocklad längre tack... Jag kan faktiskt ta åt mig.. Tycker jag är rasistiskt... INGEN som tänkt på det va....."
- Skulle du kunna visa mig den historieboken där svarta människor höll vita människor som slavar och kallade dem för vit choklad? :) Skulle gärna läsa den. Nu heter det ju faktiskt inte negroboll utan något helt annat och chokladbollen är väl ändå brun så varför ska den heta "svartboll"? Jättetråkigt att höra att du blir kränkt av ordet vit choklad, men ordet "VIT" är fortfarande inget skällsord så som n-ordet har varit i all sin tid. DÄR har du skillnaden.

"Oj nån kan kränkas. Inget händer om man blir kränkt utan livet går vidare. Jag blir kränkt av alla som röstat på sossar och miljöpartister, alla dåliga program på tv ex idol, big brother, bonde söker fru, ensam mamma söker osv. Sluta kränk mig och alla andra med sånt skit eller väx upp och gå vidare."
- Usch, jag beklagar att de gör så dåliga program som idol som kränker dig, det är verkligen låg nivå idag alltså. Hur tusan kan man sitta och göra ett program som idol som kränker dig så mycket? Jag skulle dock vilja veta vad exakt som kränker dig med det programmet. Är det ditt kön? Ditt namn? Ditt ursprung? Din läggning? Din familj? Ditt utseende? Din sångröst? Program som idol är ju verkligen jämförbart med rasism, jag förstår dig fullt ut. Att tvingas se idol kan ju vara något av de värsta brotten som begåtts i modern historia alltså...

"Alltid hetat negerboll kommer alltid heta negerboll! Fan va trött jag blir på dessa människor som älskar att vrida ord o göra stora skriverier om en sådan här kulturskatt"
- Ja, att chokladbollen var Sveriges kultur hade jag inte en aning om. I världen firas det olika fina högtider, de tror på Gud och samlar in pengar till världens barn. I Sverige tror vi på n-bollen och kämpar för att Pippis pappa fortfarande ska få vara n-kung för DET ni, det är kultur om något!

"Eva gör allt för att synas och höras. Hon är en riktig mupp. Vet vem hon är och hon har inte alla hästar hemma så att säga"
- Yes, I do och du går rakt i fällan och ger mig den uppmärksamheten jag vill ha. Jag kanske inte har alla pommes på tallriken men förmodligen så pass många pommes att jag lyckades fånga din uppmärksamhet, igen! ;)
#1 - Netti Starby

Vilka bra svar och speciellt den sista. Du är så grym Evah! Kramis

Svar: Tack fina du :) <3
Evah Åberg

#2 - Sandra SG

intressant läsning

sv: det var mycket skönt med en morgonrunda!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#3 - annelie

hahah hur tänker folk egentligen ?

Svar: Undrar jag med :P
Evah Åberg

#4 - Amand

Den sista, så bra svar!! Haha!

Svar: Tack :D
Evah Åberg

#5 - Ann

Du är för bra alltså! :D

Svar: Tack :D
Evah Åberg

#6 - Sofia Werlin: mammalivet och hälsolivet

Skrämmande hur vissa resonerar alltså! 😬..

Svar: Ja verkligen...
Evah Åberg

#7 - Jessica Högberg

Älskar framförallt sista svaret😍

Svar: Tack :D
Evah Åberg

#8 - linda

Verkligen intressant att läsa, folk kommer med så konstiga kommentarer ibland..

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#9 - Mina -

Vad tänker folk med?? Vissa har inget innanför pannbenet verkar det som.. Tragiskt

Svar: Undrar jag med...
Evah Åberg

#10 - Peter

MYCKET bra skrivet! Du ger verkligen svar på tal när det gäller alla dåliga ursäkter! Den sista var bäst av alla! :D

Svar: Tack så mycket, vad glad jag blir! :)
Evah Åberg

#11 - Julia

Du är grym alltså, så bra svar :D

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg