Uppmärksamhet är ett behov

Sen jag blev offentlig på internet har jag fått höra av många människor att jag bara söker uppmärksamhet och därför skriver texter och lägger upp bilder på sociala medier.

Självklart är uppmärksamheten en stor del av det för hade det inte varit det hade jag ju kunnat skriva mina texter i en dagbok istället för att publicera det på internet. Jag älskar att synas, jag älskar att få mina texter publicerade och jag älskar att väcka reaktioner, att få folk att diskutera, reflektera och tänka.

Uppmärksamhet är ett behov människan har. Alla människor behöver uppmärksamhet och bekräftelse av olika slag. Ändå ses uppmärksamhet fulare än andra behov vi har. Ingen klagar över att vi behöver sova, men uppmärksamhet har blivit något fult och skamligt. Alla människor behöver få beröm över att de är bra på sitt jobb, att de är en bra förälder, partner, vän eller vad det nu kan vara. Vi alla behöver bli sedda och inte bara bli sedda, utan faktiskt bli sedda som dem vi är. Alla människor syns, men det är inte alla människor som blir sedda.

Att bli sedd är en rättighet. Att bli uppskattad är ett behov som är vackert och mänskligt, som visar på att människor faktiskt mår bra av kärlek och omtanke. Som visar att världen blir till en bättre plats om man faktiskt ser varandra och vågar berömma varandra.

Alla människor som lägger upp något alls på internet, oavsett om det är en selfie, en status om vad man gör nu eller en åsikt om något handlar ju i grund och botten om en viss bekräftelse. Att få en like, att få en kommentar, att få synas inför andra oavsett om det bara är ens vänner. Uppmärksamhet och bekräftelse är inget fel eller smutsigt så länge det inte går till överdrift. Vi måste bara våga erkänna att vi alla har detta behovet för att normalisera det igen.Kommentarer
Minna

Verkligen bra Skrivet! Alla behöver bli sedda, varför skulle det vara fel liksom??

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

2016-10-22 05:12:50
Minna

Du är så jävla bra! :)

Svar: Men åh tack :)
Evah Åberg

2016-10-22 05:37:02
annelie

du har så rätt

Svar: Tack :)
Evah Åberg

2016-10-22 13:58:41
URL: http://tippellertopp.blogg.se
Amanda CL

har också fått höra sånt, att jag borde skriva i en dagbok för mig själv istället för att blogga. Samtidigt har man ju ett behov av att bli sedd och att dela med sig av olika erfarenheter är ju inte att söka uppmärksamhet
bra inlägg!

kram

Svar: Precis :) Tack så mycket!
Evah Åberg

2016-10-22 17:19:42
URL: http://amandacarlberg.se/
Gabriella

Såå bra inlägg!!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

2016-10-22 20:57:51
URL: http://gabriellasigfridsson.devote.se
Bambi

Jag förstår inte hur uppmärksamhet kan ha blivit en dålig grej att vilja ha :O Vi alla behöver den liksom. Det är ett faktum.

Svar: Precis!
Evah Åberg

2016-10-23 01:21:20
URL: http://iambaam.blogg.se
Peter

Grymt bra skrivet! Du har rätt i det du skriver & du har formulerat det riktigt bra! :) Håller med dig fullständigt! :)

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

2016-10-23 11:04:56


Kommentera här
* Alla kommentarer ska först godkännas av mig.

* Alla kommentarer jag finner stötande mot mig eller andra kommer att raderas.

* Kommentarer som "allt bra?" osv raderas, läs inlägget istället!

* Kom ihåg att ditt IP-nummer alltid loggas och att du aldrig är helt anonym på nätet!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:


Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...