Artikel om övervikt

Igår publicerade blogg.se mitt blogginlägg som artikel gällande fat shaming vilket jag tycker var jättekul. :) Jag har fått jättebra respons för detta faktiskt och de flesta håller med mig. Skönt att veta att fler människor tar avstånd från body shaming och att lägga sig i andras liv utan att ha en aning om hur de lever. Tack till alla som läser, kommenterar och delar, ni är bäst! :)

Direktlänk till artikeln
#1 - Svart-Stina

Läste den precis och kan också bara hålla med. Det här med vikten är komplext och beror på en massa faktorer (blev ganska chockad av BBC-serien The men who made us thin när jag förstod hur mycket markndaskrafter har påverkat samtidigt som man alltid vill skuldbelägga individen). Själv har jag precis får hem ett gentest från Apoteket - flera olika gener påverkar vikten. Nu är jag normalviktig själv (även om jag gärna velat väga 4 kg mindre) men tyckte det ändå vore spännande att veta hur just mina gener ser ut och vad kanske just jag ska passa mig för när jag äter om jag vill hålla en bra vikt. Att tro att man kan bara titta på en person och säga hur den lever eller är, är korkat och okunnigt (och inte heller vidare konstruktivt).

Svar: Bra skrivet :)
Evah Åberg

#2 - N

Kul att inlägget blev uppmärksammat!

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#3 - Amanda

Kul att dom publicerade ditt inlägg! :)

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#4 - Natalie Honkonen

Det här måste jag läsa! Så grym du är! Vi behöver fler personer som dig, kramar fina du!

Svar: Åh tack snälla :)
Evah Åberg

#5 - Flisan

Så himla bra skrivet!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#6 - Kim

Jag skulle inte ha åsikter generellt, hur folk väljer att leva sitt liv är upp till dom. Däremot som arbetsgivare måste jag analysera personalen jag anställer. Det är jättebra att många företag inte har fördomar mot överviktiga, psykiskt sjuka eller handikappade. Men just i min bransch, funkar det inte med såna kollegor

Svar: Aha okej :)
Evah Åberg