Män som objektifierar kvinnor

Alltså är det inte sjukt hur män kan vara så respektlösa mot kvinnor överallt, hela tiden? Jag hade en diskussion med en kille om att jag mår dåligt över att livet bara springer ifrån mig och han frågade varför jag kände så, så jag förklarade och till svar får jag att jag ska dansa för honom. Oavsett om det bara är ett troll som driver så är detta inte okej. Män ska inte få trycka ned kvinnor och sexualisera dem hur de vill. Vi är fan inga objekt. Vi är människor som är exakt lika mycket värda som vad männen är. Att ens få för sig att skriva om att jag kan dansa för honom över huvud taget och SÄRSKILT i en diskussion om psykisk ohälsa får mig att vilja kräkas.

Tack för att du kom på lösningen på mina problem, nu slipper jag ju gå i terapi för min psykiska ohälsa för att bli objektifierad och sexualiserad av en sliskig snubbe räddade ju allt!

Kvinnan har setts som ett objekt i så många år, där hon bara duger till att tillfredsställa mannen, men vi är nu på 2016. Vi är inte grottmänniskor längre. Vakna upp från 1300-talet och börja leva som moderna människor istället! Vi lever i Sverige år 2016 och män kränker fortfarande kvinnor dagligen. Män våldtar fortfarande kvinnor dagligen. Män misshandlar och mördar fortfarande kvinnor dagligen. Kvinnor matas dagligen med att de inte är bra nog för att springa som en tjej, kasta som en tjej eller vara allmänt "tjejig" är något dåligt. Ni kanske tror att Sverige är jämställt, men vi är långt ifrån. Ja, vi har det bättre än många andra länder men det finns fortfarande mycket att jobba på och den kampen tänker jag fortsätta med och jag nöjer mig inte förrän varenda snubbe där ute har förstått kvinnans värde och Sverige blivit jämställt, på riktigt!

#1 - moamedalicia.blogg.se

ja sådär är tyvärr många killar stå på dig och ta bort alla troll <3 kram fina.

Svar: Ja verkligen <3
Evah Åberg

#2 - Ann

Det är sjukt hur samhället funkar... Bra skrivet iaf!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#3 - Alice

Man blir inte ens förvånad över något längre, personer kan verkligen vara helt jäkla sjuka.

Svar: Eller hur!
Evah Åberg

#4 - Netti Starby

Fy vilken vidrig snubbe och det är jättebra att du lyfter det här! Kram

Svar: Eller hur!
Evah Åberg

#5 - Frida

Ja riktigt härligt :) Men usch, asså vissa verkar inte ha någon hjärna ibland.

Svar: Nej verkligen...
Evah Åberg

#6 - Kimmey :)

Usch

Svar: Mmm...
Evah Åberg

#7 - Sofia

Vissa killar alltså.. :(

Svar: Ja :/
Evah Åberg

#8 - N a t h a l i e

Oherregud.. Helt sinnessjukt!

Svar: Ja...
Evah Åberg

#9 - Tilda Barkselius

Så vidrig kommentar, lir så trött på att samhället ser ut såhär!

Svar: Jag med!
Evah Åberg

#10 - Amandahans - Exklusiv skönhetsblogg på Beauty Boulevard

Asså hur trött blir jag inte på sådana kommentarer. Fjantigt och förnedrande. Kram

Svar: Eller hur!
Evah Åberg

#11 - Mathias

tråkigt ja .. tyvärr så är det sant vi lever i ett samhälle där mycket är så förstenat i konservativt inskränkt primitivt sätt att se förstå tolka på objektifiering utifrån kön är ett man kan ju undra när vi någonsin ska ta steget ut ur skalet och se framåt framtiden allas lika värde rättigheter friheter oavsett kön härkomst hudfärg tyvärr ligger sverige efter riktigt grovt det är bra mycket mer som behövs för att det ska bli förändring ett annat nytt sätt att tolka på utifrån nya bättre normer värderingar osv

Svar: Exakt!
Evah Åberg

#12 - Caroline

Hoppas att du blockerade den idioten, eller minst tar avstånd från att prata med honom!

Svar: Det gjorde jag :)
Evah Åberg

#13 - Erik

Hur i helskotta kan poledancing lösa psykisk ohälsa?! Jag blir själv väldigt trött på killar som är respektlösa mot er kvinnor. Väldigt många kvinnor förtjänar all respekt som ni behöver. Vill bara spy på killar som tänker på en och samma sak! Blä!

Svar: Ja det undrar jag med faktiskt...
Evah Åberg