Hittat sig själv eller tappa bort sig själv
Man pratar ofta om att "tappa bort sig själv". Men hur vet man om man egentligen har hittat sig själv? Hur vet man skillnaden på att tappa bort sig själv och om man någonsin har hittat sig själv?

Jag har funderat en del på detta och jag tror att man kommer tappa bort sig själv ett flertal gånger i livet. Det måste man nog göra för att man är i så många olika skeden i livet där man utvecklas och både hittar nya och tappar bort sidor hos sig själv. Jag tappade nog bort mig själv 2013 när det blev slut med mitt ex. Vi var så unga när vi träffades, vi var bara 18. Sen var vi ihop i över 3 år och jag var så inställd på att det skulle vara vi. Jag var så inställd på att bli sambo med honom, skaffa familj med honom och när han bara dumpade mig helt utan förvarning, utan att berätta varför så kom det som en chock för mig.

Jag tror att jag där någonstans tappade bort vem jag var för jag visste vem jag var med honom, men vem var jag utan honom? Jag saknar inte honom eller vår tid ihop över huvud taget för jag inser idag att vi var alldeles för olika som personer och vi hade aldrig fungerat i det längre loppet, men jag saknar att känna mig själv. Jag tror det är väldigt vanligt att man tappar bort sig själv i samband med ett uppbrott eller i en dålig relation. Särskilt om uppbrottet kommer som en chock och man helt plötsligt måste starta ett helt nytt liv som man inte planerat. 

Jag vet att jag nu börjar lära känna mig själv igen. Jag har hittat nya sidor hos mig själv, jag har börjat förstå varför jag mår som jag mår och jag har börjat hitta lösningar på mina problem. Jag har utvecklats enormt mycket de senaste åren och särskilt de sista månaderna. Jag vågar ta bilen och åka 15 mil helt själv utan att veta vägen. Jag vågar ringa viktiga samtal. Jag vågar be om hjälp när jag mår dåligt. Det tar tid att börja må bättre, men det går framåt och jag är så glad över alla lärdomar jag fått och den utveckling jag har gjort. Jag är inte längre 18. Jag är 25 och jag börjar hitta mig själv som en vuxen kvinna nu!

#1 - Netti Starby

Jag känner igen mig i det du beskriver för när jag blev dumpad av barnens far var jag inte mig själv under en lång tid. Men det har jag inte tänkt på fören nu när jag läste det här inlägget. Kramis

Svar: Skönt att fler känner igen sig <3
Evah Åberg

#2 - Days by Johanna

Intressant och läsa.

Ja vi har verkligen mycket att vara tacksamma för här i Sverige.

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#3 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Är nog ett vanligt problem det där att tappa sig själv :)

Svar: Ja jag tror också det :)
Evah Åberg

#4 - Amanda CL

Jag tappade ju bort mig själv redan i tonåren men sen rejält när jag var runt 18, tog nästan 10 år att hitta mig själv igen, men jag är ändå "glad" över att jag lärde känna en del sidor hos mig själv då, sidor jag inte visste jag hade och framförallt att jag har lärt mig hantera dem på ett sätt nu.

kramar

Svar: Ja man får försöka se det positiva i det :)
Evah Åberg

#5 - annelie

kärleken kan vara knepig både till sig själv o andra kram

Svar: Precis!
Evah Åberg

#6 - Lorissa Lovebomb

så fantastiskt skrivet. Jag hittar långsamt mig själv jag med! Men vet inte när jag tappade bort mig riktigt.

Svar: Tack snälla :) Skönt att du också börjar hitta dig själv!
Evah Åberg

#7 - Jessica Högberg

Utvecklas hoppas jag att vi gör hela tiden men ibland hinner man inte med❤

Svar: Precis!
Evah Åberg

#8 - Alice

Så himla bra och välformulerat skrivet💕

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#9 - Håkan

Åh jättebra text! det känns skönt att känna igen sig :-) tänkte skriva något mer men det får räcka med att du är såååå vacker och fin <3

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg