4 saker du kan tänka när du får komplex
Jag tror att i stort sett alla människor har haft eller har komplex för något på sin kropp.
Jag har också komplex och mina komplex växlar väldigt mycket. Ena stunden kan jag ha komplex för min näsa, nästa för brösten och andra stunder för min mage. Därför tänkte jag skriva en liten lista på sätt man kan tänka när man får en negativ tanke om sin kropp. Vi är värda så mycket mer än att gå och oroa oss för olika kroppsdelar och livet är alldeles för kort. När man får en negativ tanke är det viktigt att försöka möta den med en positiv tanke istället. Vi tar så mycket för givet när det gäller vår kropp och vill så gärna ändra det vi är missnöjda med, istället för att faktiskt se vad vår kropp gör för oss, varje dag.

• Du tycker inte om din näsa.
- Tänk då på att du kan andas med din näsa. Din näsa gör att du kan känna goda dofter så som parfym, mat. Du kan känna lukten om det börjar brinna eller om något farligt börjar rinna ut. Din näsa hjälper dig med mycket.

• Du tycker inte om dina ben.
- Hur coolt är det inte att du kan ta dig vart du vill med dina ben? Du kan gå, springa, dansa och cykla med dina ben. Det viktigaste är inte storleken på dina ben. Det viktigaste är att du faktiskt kan använda dem för det finns de människor som inte har ben eller inte kan använda de ben de har fått.

Du tycker inte om dina armar.
- Dina armar kan lyfta saker. Dina armar kan bära dina barn. Dina armar kan krama dina nära och kära. Dina armar kan sträcka sig efter saker så du når. Du kan använda dina armar och händer till att sminka dig, köra bil, äta mat, massera människor, rita och så mycket mer. Var glad för att du har de armar du har!

• Du tycker inte om utseendet på din snippa/snopp.
- Du kanske tycker din snopp är för liten eller för sned. Du kanske tycker din snippa har för stora blygdläppar eller vad det nu kan vara, men har du tänkt på allt du kan göra med ditt könsorgan? Du kan kissa, du kan njuta av sex och onani, du kan göra barn och med din snippa kan du föda barn. Vad spelar utseendet och storleken för roll när du kan göra så mycket roligt och skönt med ditt könsorgan?!

#1 - Netti Starby

Så himla sant och sånt glömmer man annars bort! :-D Kramis

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#2 - Alice Lindström

Åh så bra inlägg, alla borde läsa det!

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#3 - lars

Hej

Jag har komplex för min stora mage. Jag har svårt att "skärpa"till mig och äta rätt. Alldeles för mycket som är fel som är för gott

Svar: Vad tråkigt att höra att du har komplex :(
Evah Åberg

#4 - Carro

Fina du och så kloka ord! :)

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#5 - Sanemr0

Vilka bra tips vännen! Du är alltid lika grym ❤️

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#6 - Amanda

Sååå bra tips och inlägg <33

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#7 - Asylmamma

Det här inlägget tycker jag blogg.se borde tipsa om på första sidan 😘

Svar: Åh tack, vad glad jag blir :)
Evah Åberg

#8 - Jennifer

Ja alla har nog komplex, mer eller mindre..

Svar: Ja tyvärr är det nog så :/
Evah Åberg

#9 - Cenedra

Bra skrivet! Älskar såna här inlägg, då det är så himla viktigt att älska sin kropp! :)

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#10 - Linda

Så bra inlägg!

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#11 - Kattis

Bra sätt att vända något negativt till positivt!☺

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#12 - Frida G Svensson

jag tror också på att försöka undvika att tänka på sina komplex.

Svar: Ja det är nog det bästa tror jag
Evah Åberg

#13 - Jessica Högberg

Du har många knep 😀

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#14 - My

Så bra!

Svar: Tackar :)
Evah Åberg

#15 - Annika

Jag har slutat bry mig mig hur jag ser ut. Jag försöker ta vara på livet istället.Som du själv skrev så är livet för kort.Det är ett fint kort taget på dig. Kram.

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#16 - Daniel

Man ska inte va ytlig,jag vet.Men du tänder mig enormt.Jag har tjej.fast är lite översexuell ,det är mitt sätt att koppla av.Och du är mitt frikort ;) haha det är sant,kram

Svar: Vet du vad som är ännu mer sant? Det är hur tragisk det är att din kvinnosyn är så fruktansvärt kass så som du behandlar både din tjej och hur du uttrycker dig till andra kvinnor. Det finns terapi för de som är översexuella, sök den hjälpen och lär dig att behandla kvinnor rätt så är du välkommen att kommentera min blogg efter det igen!
Evah Åberg

#17 - Daniel

Det var fel av mig att kommentera på din blogg absolut,förlåt om jag gjorde dig upprörd .Finns olika sätt att leva sitt liv på,ditt är inte säkert det rätta för alla :) jag och min flickvän lever på vårat och trivs med det ,vi är swingers .Kram och sorry att jag skrev så klumpigt ,ska bättra mig.

Svar: Swingers med frikort? Kändes ju logiskt...
Evah Åberg

#18 - Daniel

Kanske inte ville skriva att hej jag är en swingers kille :) Och översexuell är inte samma sak som sexmissbrukare som behöver hjälp,jag har full koll på mitt underbara sexliv,menade bara att jag vill ha sex ofta :) Men jag är skitdålig på att ge smickrande kommentarer på bloggar ,det håller jag med om,och ska verkligen tänka mig för,nästa gång lusten faller på.Gillar dig och din blogg,kram