5 tips mot panikångest


  Tänk på att dina känslor är ofarliga - Dina reaktioner på olika händelser är helt ofarliga och inget hemskt kommer att inträffa, även om dessa reaktioner är väldigt obehagliga att få. Du kommer inte att dö, du kommer inte att kvävas och du har inte blivit galen.

 Försök tänka lugnande tankar. - Det värsta man kan göra under en panikångestattack är att tänka jobbiga tankar och förvärra situationen. Försök tänka istället på översta punkten, att inget farligt kommer att inträffa utan det är helt normalt och inte farligt.

♥ Tänk på din andning. - Försök att räkna från 1-8 och sedan räknar du från 8-1 samtidigt som du andas djupa och lugna andetag. Detta kan hjälpa dig att sluta hyperventilera.

♥ Tillåt dig själv att känna. - Det är inte fel av dig att känna som du gör, så döm inte dig själv för att du fick en panikattack. Du behöver inte dölja eller skämmas för detta. Försök också att grundligt tänka på vad som händer i din kropp under en panikattack, hur känns det? 

♥ Tänk på att ångesten alltid går över! - En panikattack varar inte för alltid, utan den kommer snart ha gått över. Denna tanke kan lindra din rädsla, så du slipper oroa dig för vad detta faktiskt är. 

Detta inlägg är en repost och jag publicerade den för första gången 12/9-2015.
#1 - Malin

Så viktiga tips. Speciellt det om att inte döma sig själv, sin reaktion eller sina tankar tror jag är superviktigt. Det sista man behöver är skuldkänslor. Jag kan ibland hantera ångest bättre i duschen faktiskt. Det är något med ljudet av rinnande vatten tror jag som gör att jag bättre kan sortera och fokusera på en tanke i taget. Det låter kanske helt galet men så är det, plus att det är ett "tryggt" rum med lås på dörren... inte säker på varför det underlättar men det gör det.

Svar: Vad bra att du har hittat ett sätt som funkar :) Det där med "tryggt rum" kan jag känna igen mig i faktiskt
Evah Åberg

#2 - Anna

Så bra text och så fin bild på dig!

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#3 - Alice Lindström

Det här inlägget är nog till bra hjälp för många!

Svar: Tack, det hoppas jag :)
Evah Åberg

#4 - Netti Starby

När jag får en panikattack så glömmer jag alltid att tänka på andningen fast jag vet att man ska göra det. Bra tips! :-D Kramis

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#5 - Carro

Vilka bra tips! :)

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#6 - Linda

Bra tips <3

Svar: Tackar :)
Evah Åberg

#7 - Jessica Högberg

En del saker tål verkligen att återpubliceras!

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#8 - Kattis

Bra tips! Just andningen upptäckte jag var väldigt bra att fokusera på och få lugn när jag fick attacker!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#9 - Amanda

Så fint och bra inlägg, kram<3

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#10 - Anna

Bra tips! :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg