Samhället är så jävla politiskt korrekt
"Samhället är så jävla pk idag. Det var bättre förr. Då hade folk i alla fall humor och man fick skämta och ha kul!"

Den här kommentaren läste jag igår. Ja, samhället börjar bli mer politiskt korrekt, men vad är det egentligen som är så fel med det? Varför är det så fel att kämpa för alla människors lika värde? Att alla människor ska trivas, må bra, ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter i vårt samhälle? Varför är det så fel att alla människor ska få känna sig värdefulla, accepterade och ha ett välmående? Varför är det så fel att man ska få vara tillsammans med vem man vill, tro på vad man vill, få se ut som man vill, jobba med det man vill och bara få vara den man är? För det är i alla fall det samhället jag vill leva i.

Jag vill lära mina framtida barn att de får vara exakt som de vill vara, så länge de inte skadar sig själva eller någon annan. Jag vill visa dem att de är värdefulla hur de än är eller vill vara. Vad de än väljer för yrken, vem de än blir kär i om de ens kommer bli kära. Jag vill att de ska få växa upp i ett samhälle där ingen mobbas, där ingen hatas, hotas eller misshandlas för sin läggning, för sitt ursprung, för sitt yrke, för sin klädsel eller utseende. Där det inte spelar någon roll om de är utvecklingsstörda eller normalstörda, om de är rika eller fattiga, långa eller korta.

Du kanske hade det bättre förr, men de människorna som dagligen blev nedtryckta, som dagligen hotades, hånades och hatades var det inte lika kul för. Det är lätt om man slipper genomgå detta att tycka det är kul, att samhället var bättre förr. Men om du finner glädje i att trycka ned andra och inte ser varför det är bra att samhället blir mer politiskt korrekt så bör du kanske söka hjälp för det, för det finns något som heter empati, även om man inte genomgått de här sakerna själv.

Jag är för alla människors lika värde och jag vill inte att någon ska behöva plågas med självhat på grund av vad andra människor säger och gör.

#1 - Anna

Så bra skrivet!

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#2 - Boel

Grymt bra inlägg! Håller verkligen med!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#3 - Netti Starby

Så himla viktigt och bra skrivet! Kramis

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#4 - Jessica Högberg

Kärlek är så mycket roligare att sprida=)

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#5 - Carro

Håller med dig! :)

Svar: Vad kul :)
Evah Åberg

#6 - Pauline Hurtig

du tar upp så himla bra saker!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg