Att ständigt behöva kriga
Idag är en sådan dag där allt bara känns hopplöst. Jag är så otroligt ledsen och bara gråter hela tiden.
Jag är så trött på att behöva kriga för exakt allt jag tar mig för. Att behöva se min familj kriga mot allt. För att vara ärlig har ingen av oss haft särskilt mycket "tur" i livet eller vad man ska kalla det. Vi måste kriga för våra rättigheter gällande precis allt, det har alltid varit så. Vi har krigat mot skolor, landstinget, kommuner, skolor, försäkringskassan, släkt, vänner, partners, ja egentligen allt man kan tänka sig. Vi har mött motgång på motgång, varje dag i flera års tid. 

Jag känner mig bara så trött, utmattad, ledsen, arg, sårad. Allt blir till en kamp där man måste se till att inte bli nedtrampad. Att bara få hjälp av sjukvården för ett enkelt blodprov har varit ett krig. Alla människor genomgår motgångar, men att hela tiden behöva kämpa och kriga mot allt och alla gör att man till slut inte orkar mer.

Jag är inte perfekt, jag gör mycket fel och jag har många brister. Men jag försöker hela tiden bättra mig och gör mitt bästa för att vara en bra människa. Senaste månaden har jag verkligen gjort allt i min makt för att utvecklas och det mesta av min fritid går till att läsa böcker, göra KBT-uppgifter osv. Men för vilken nytta känner jag nu?

Ibland undrar jag hur mycket prövningar man ska behöva gå igenom? När ska man få andas ut och känna att man har lite flyt, få varva ned och känna ren och skär lycka? De säger att livet blir vad man gör det till, men om man hela tiden möter motstånd från alla håll och kanter, om man hela tiden får kriga för sina egna och sin funktionshindrade systers/dotters rättigheter, hur ska man då kunna se positivt på det? Till slut går man in i väggen och känner att man inte orkar mer och dit har jag nått nu.

Jag är så otroligt trött på att ständigt gå på nitar. Att ständigt behöva kriga. Att ständigt bli ifrågasatt. Att ständigt bli sårad. Att ständigt behöva kämpa utan framgång. Att ständigt få min lycka raserad efter 5 sekunder. Finns det högre makter och vad begär de av mig och min familj?! Vad är det vi ska göra för att få lite medgång?

Jag har under 2016 och nu 2017 utvecklats enormt mycket. Jag har tagit tag i mitt liv på riktigt. Jag har insett mina fel och jobbar ständigt på dem för att rätta till dem. Kan jag inte bara få något tecken på at jag är på rätt väg, mot lycka? Måste det fortsätta såhär, som det sett ut i alla år? Snälla, det räcker nu. Jag orkar inte mer...

Jag tänker inte ens "försvara" varför jag skriver ett sådant här gnälligt inlägg. Vill du inte läsa det så är det upp till dig för det är min blogg och här skriver jag exakt vad jag vill, oavsett hur det kan tolkas för jag har nått en gräns nu.

 
Såhär känner jag mig idag. Som att jag bara vill krypa ihop i en liten boll och försvinna...
#1 - Deninrekampen

Fina du! Va ledsen jag blir av att läsa att du får kämpa såhär:( önskar verkligen jag kunde göra något för dig! Glöm inte att du kan skriva till mig när du känner att du behöver!

Massa varma kramar till dig <3

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#2 - Zyllah

Vad otroligt jobbigt att ha det så!! Jag önskar att jag kunde ge dig tips, men jag tror inte jag är rätt person för det. Jag kommer dock önska dig en underbar måndag med massa styrka och hoppas att det blir en bättre vecka!!! <3

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#3 - MADDISENJ.SE

Ville kika in och berätta att jag är tillbaka i bloggen och känner att motivationen hittat tillbaka! Hoppas du vill fortsätta kika in hos mig :) Usch för sådana dagar! Hoppas morgondagen blir bättre!!

Svar: Tack <3
Evah Åberg

#4 - Jessica Högberg

Men fy, vad har hänt?? Skickar så mycket styrkekram det går via nätet!

Svar: Tack <3
Evah Åberg

#5 - Håkan

Du är så otroligt duktig! jag har följt din resa länge och ibland hittar jag inte ord för att beskriva hur stark och underbar du är!

Man behöver inte alltid känna sig så stark som du alltid behöver göra utan då och då får du vila huvudet mot någon annan som bryr sig om dig :)

Tycker du är underbar Evahle!

Svar: Tusen tack för dina fina ord! :)
Evah Åberg

#6 - Christina

Fruktansvärt jobbigt! Vad gör man när allt går emot en, man måste kämpa på och uppskatta de små positiva sakerna i vardagen och tänka att så småningom blir det bättre. De flesta jag känner kämpar med något, och det är väl så livet ser ut, det är ingen dans på rosor tyvärr man måste bara försöka leva med besvären. Hoppas du kan hitta en balans i misären, styrkekram till dig.

Svar: Tack! <3
Evah Åberg

#7 - Tibrys

Det är okej att må dåligt och ha sådana tankar vännen *Styrkekramar*

Svar: Tack för dina peppande ord <3
Evah Åberg

#8 - Frida

Tack så mkt ! :)
Usch, jag har också sådana dagar ibland, massvis av grejer som inte går som jag hoppats.. Men det brukar som tur är lösa sig i slutändan. Hoppas du mår lite bättre snart<3

Svar: Tack <3
Evah Åberg

#9 - Sanemro

Finns här alltid vännen <3

Svar: Tack vännen <3
Evah Åberg

#10 - Sandie

Vägen till lycka är att lära känna sig själv. Min terapeut sa till mig när jag läste massa böcker att sluta med det. Det tog upp för mycket tid av min tankeverksamhet. Det är inget fel i att läsa men när man överkonsumerar självhjälpsböcker så som jag gjorde behövde jag stanna upp. Det fick mig att må lite sämre pga att jag kände en otillräcklighet. När ska jag hamna där? Inget fel på självhjälpsböcker men läs en i taget och ta dig tid att reflektera. Det kanske du gör men det är mitt tips. Alla svar finns inom dig. Du duger som du är. Kram

Svar: Tack för tipset :) Dock har jag faktiskt börjat lära känna mig själv just genom böckerna så för mig fungerar det jättebra att läsa och min kurator berömde mig för alla framsteg jag gjort senaste månaden så för mig funkar böcker jättebra. Gör även olika övningar varje dag som finns med i olika böcker, så som alternativa tankar, tankefällor, ARK osv och det har fått mig att förstå vad som händer,vad som triggar mig och vad jag kan göra istället. Men just gällande detta inlägget så är det saker som hänt mig och min familj som gör att jag hamnade i en svacka för att jag hatar att se dem må så dåligt. Kram
Evah Åberg

#11 - ddianasliv.blogg.se

Stor kram fina du. Jag hoppas att allt löser sig snart. Och det är okej både att känna det vi känner, vad vi än känner, och att berätta om det. Stor kram som sagt <3

Svar: Kram <3
Evah Åberg

#12 - Tisa

Det låter riktigt jobbigt! :( hoppas du mår bättre fortast möjligt.

Svar: Hoppas jag med <3
Evah Åberg

#13 - Ida Jansson

Har du tips på nån bra bok som hjälpt dig?

Svar: Ja, det kommer komma upp inlägg titt som tätt med boktips :) Ett inlägg ligger redan uppe
Evah Åberg

#14 - Amanda CL

känner igen mig i det du skriver!
hoppas allt blir bättre snart <3
kram

Svar: Hoppas jag med <3
Evah Åberg

#15 - den som vägrar ge upp

Jag känner igen det där och just nu är jag verkligen i botten av botten och har egentligen ingen kraft att göra något alls. Åkt på en sjukdom som förstört hela mitt nuvarande liv, å det påverkar också psyket något så enormt. När man känner att man tappat allt man kämpat så otroligt mycket för, å att ens föräldrar inte finns med i ens liv. Man har liksom ingen å prata med riktigt. Förutom sin loggbok man så ivrigt skriver i varje dag. Det som håller mig uppe är att jag inte vill ge upp mitt liv för jag har alldeles för många drömmar jag vill uppnå. Jag dagdrömmer mycket och försöker tänka positivt varje dag även om stora delen av dagen går åt att må skit.

Svar: Hoppas verkligen du snart mår bättre! Kämpa på <3
Evah Åberg