Jag vägrar medicin

Sen jag började öppna mig om min psykiska ohälsa så har folk pratat med mig om mediciner.
Läkare, vänner, människor över internet, träningskompisar. Många verkar tro att en tablett löser allt och om man inte vill ta tabletter så mår man egentligen inte dåligt.

Jag är en av de som vägrar medicin så länge jag kan, för det är inte aktuellt för mig. Jag vet vad jag behöver jobba på, därför jobbar jag på mina problem från grunden istället för att ta en medicin. Missförstå mig inte, mediciner kan vara jättebra för vissa personer, men jag tror att många gånger utnyttjas det för att det inte finns tillräckligt resurser eller kunskap alla gånger och då är det lättare att bara skriva ut medicin.

Medicin för mig skulle bara göra att jag skjuter problemen framför mig istället för att jobba bort dem och jag är inte en sådan person som tycker det är bra att skjuta upp problemen eller skjuta undan mina känslor. Jag tar hellre tag i det direkt och gräver så långt jag kan för att reda ut det. Jag gör framsteg varje dag och på bara några månader har jag utvecklats extremt mycket och jag vet att det enbart beror på mig själv, för att jag aldrig ger upp. Jag är inte rädd för att visa mina känslor eller visa mig "svag".

Jag har klarat mig så bra utan mediciner och jag tänker inte börja nu när jag börjar hitta min väg. Mediciner kan lösa mycket för vissa, men det löser inte allt och det är inte för alla.Kommentarer
deninrekampen

Sv: Precis så tänker jag med! :)

Man ska vara glad så länge man kan klara sig utan medicin, det är starkt av dig! En person att se upp till!! Önskar jag kunde vara så stark och slippa medicin..

Kram fina du! <3

Svar: Precis. En dag kanske du känner att du klarar dig utan medicin, men du är inte svag för att du äter medicin idag, det får du absolut inte tro. Kram <3
Evah Åberg

2017-01-14 22:40:30
URL: http://deninrekampen.bloggplatsen.se/
annelie

skönt för dig att du börjar hitta din väg :D

Svar: Ja :)
Evah Åberg

2017-01-15 01:22:13
URL: http://tippellertopp.blogg.se
Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Jag har också varit anti till medicin tills jag fick nu i höstas. Eftersom jag var så himla nere och inte kunde gå ut, inte rörde mig och bara grät. Mina värden var jättelåga, men äter ju bara dessa tills värdena är bra igen. Det känns okej, jag börjar ju må bra nu :)

Svar: Skönt att du börjar må bra :)
Evah Åberg

2017-01-15 12:24:22
URL: http://www.saramadeleine.se
Jessica Högberg

Tufft! Självklart är medicin bra ibland men inte om man känner att man kan klara det utan! Work work - hard work... men det fixar du!!

Svar: Precis! :)
Evah Åberg

2017-01-15 13:48:21
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
A M

Som du säger så tycker jag själv att man inte ska behöva ta mediciner! Det är bättre att gå sin egen väg och i nödsituation om inget hjälper får man nog acceptera att medicin kanske är en lösning. Du ska verkligen göra precis så som du känner! <3
sv: Ja yoga är underbart!

Svar: Precis :)
Evah Åberg

2017-01-15 14:07:09
URL: http://alicemalmstrom.blogg.se/
Nathalie

Jag tänker precis som du. Tabletter är bara symtomlindring och det viktigaste är att ta tag i grundproblemet!
Kram!

Svar: Precis :) Kram!
Evah Åberg

2017-01-15 14:47:34
URL: http://naatly.se
Daniel

Keep up the good work. En tablett kan inte ersätta viljan att må bra. Själv tar jag en dos varje dag som hjälper mig hålla uppe humöret :)

Svar: Tusen tack :) Skönt att det hjälper dig!
Evah Åberg

2017-01-19 21:38:15


Kommentera här
* Alla kommentarer ska först godkännas av mig.

* Alla kommentarer jag finner stötande mot mig eller andra kommer att raderas.

* Kommentarer som "allt bra?" osv raderas, läs inlägget istället!

* Kom ihåg att ditt IP-nummer alltid loggas och att du aldrig är helt anonym på nätet!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:


Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...