Ångesten äter upp mig idag
Jag har generellt den senaste tiden haft mycket mindre ångest, men idag (torsdag) har det varit en fruktansvärd dag. Jag vet inte varför, men ångesten har gnagt som sjutton gällande allt. Jag blir så otroligt trött när det är så här så jag kan sova hur länge som helst, men när natten kommer så kommer natt-tankarna och jag kan inte slappna av. 

Den senaste tiden har så många bra saker inträffat och jag har mått mycket bättre och därför blir det nästan jobbigare när dessa dagar kommer för att jag inte riktigt förstår. Det är så snabba vändningar ibland att jag knappt klarar av det själv, för ena dagen (som igår onsdag exempelvis) mådde jag superbra, allt var roligt och gick bra, men idag är det tvärtom och jag blir bara liggandes i en hög och gråter.

Under dessa dagar oroar jag mig för allt. För att inte räcka till, för att bli ensam och övergiven, för att bli sviken, för att bli sjuk, för att min dator ska gå sönder, för att mista mina nära och kära, för att dö. Det finns liksom inga gränser för min oro och just den här typen av oro har jag inte riktigt lärt mig hantera än. För hur hanterar man katastroftankar som bara fylls på en efter en gällande allt man kan tänka sig? Mycket av min ångest kan jag hantera idag, men inte just den här typen. Jag kan börja gråta av minsta lilla för att jag börjar oroa mig och hjärnan går på högvarv för att överanalysera.

För några nätter sen drömde jag om att jag tappade mina tänder och jag läste att det har med att göra att man känner sig maktlös. Kanske har det med denna ångesten att göra... Jag har sovit bättre de senaste nätterna dock. Jag vet att jag tar stora steg framåt och min familj märker stor skillnad på mig särskilt senaste månaden, men de här dagarna är fortfarande otroligt jobbiga så nu gäller det bara att hitta sättet att hantera detta på.

#1 - Linda

Fy för mardrömmar, hoppas du blir av med dem!

Svar: Hoppas jag med :)
Evah Åberg

#2 - Asylmamma

Åh vad jobbigt att ångesten kommit tillbaka så starkt! Ger dig lite nätkärlek ❤️❤️❤️

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#3 - Kattis

Ångest är verkligen inte lätt att hantera och jag har endast en liten del av det du beskriver. Men härligt med dina framsteg senaste tiden!:)

Svar: Ja det är skönt med framsteg :)
Evah Åberg

#4 - Jessica Högberg

Hoppas di hittar den nyckeln fort!

Svar: Hoppas jag med!
Evah Åberg

#5 - Tisa

Usch vad jobbigt! :/ hoppas att det vänder fort.

Svar: Det är bättre nu :) <3
Evah Åberg

#6 - Annika

Tack för din kommentar på min blogg. Roligt att du läser den. Jag känner igen mig mycket i det du beskriver. Tänker på dig. Kram.

Svar: Tack <3 Kram!
Evah Åberg

#7 - Sanemro

Usch... Har också drömt flera gånger att jag tappat alla mina tänder, sjukt obehagligt är det.

Svar: Usch vad jobbigt :/
Evah Åberg

#8 - Amanda CL

<3 kan jag göra nåt för dig?
Kramar

Svar: Du finns där, det räcker <3
Evah Åberg

#9 - Ida

Keep hoding on! <3

Svar: Tack det ska jag <3
Evah Åberg

#10 - JoJo

hoppas att det är bättre idag! <3

Svar: Det är bättre nu :) <3
Evah Åberg

#11 - Joanna-Livet med psykisk ohälsa

hoppas att det känns bättre snart

Svar: Det känns bättre nu :)
Evah Åberg

#12 - Ida Jansson

Jag drömmer återkommande drömmar om att jag tappar mina tänder. Gjort det ganska länge. Undrar vad det betyder? Hoppas du mår lite bättre idag ❤

Svar: Det undrar jag med :/ <3
Evah Åberg