Det viktigaste i en relation

Jag som intresserar mig väldigt mycket för psykologi och välmående intresserar mig också väldigt mycket för relationer och då menar jag alla slags relationer. Jag är säker på att våra relationer påverkar vår psykiska hälsa enormt mycket. Om vi blir sårade eller sårar någon vi älskar så påverkas ju såklart humöret och ens hälsa.

Det viktigaste för mig i relationer är inte att få dyra presenter (även om presenter kan vara roligt och en del av förhållandet också). Det viktigaste för mig är att känna mig sedd. Känna mig uppskattad. Känna mig älskad och omtyckt. Känna mig respekterad och att bli hörd. Inga presenter i världen kan gå upp mot dessa punkter. 

Att få höra att någon saknar en, tycker om en, att man är fin eller att man är bra helt spontant betyder så otroligt mycket, för en relation grundar sig i att bekräfta varandra och att se varandra. Det är så enkelt att göra någon glad och det behövs inte mycket. Jag tror det är enormt viktigt att aldrig sluta bekräfta varandra på både psykiska och fysiska sätt. Människor behöver beröm och beröring men det gäller att hitta en fin balans mellan dessa två. Man kan inte bara berömma sin partner och aldrig röra personen, men det får inte heller vara tvärtom. Det handlar alltså om att se din partner, både psykiskt och fysiskt OCH berätta samt visa det för din partner.

Många människor håller kärleken till sin partner inom sig eller pratar med andra om hur mycket de tycker om sin partner, men det viktigtaste är att du visar din partner den kärleken. Håll den inte inom dig, för där inne gör den ingen nytta. Släpp ut den, berätta för din partner att du tycker om hen, vad du tycker om med hen, rör vid hen. Få hen att förstå att du bryr dig och håller av hen. Förvänta dig inte att få psykisk och fysisk bekräftelse om du inte ger det själv.  Visa att du är villig att ge av dig själv och att du vill få din partner att må bra, både psykiskt och fysiskt, för när man känner sig sedd, respekterad och uppskattad i en relation så går saker oftast så mycket lättare.
#1 - Frugan E

Så himla bra skrivet! Det är världens lättaste tabbe att begå, att ta en annan för givet. Speciellt i en längre relation är det lätt hänt. Bara för att man inte är sådär nykär längre så betyder det ju inte att man inte behöver närheten eller att bli uppmärksammad och uppskattad.

Svar: Tack så mycket :) Håller med dig!
Evah Åberg

#2 - Jessica Högberg

Du har så rätt

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#3 - Jennifer

Håller med dig till 100%!

Svar: Vad kul :)
Evah Åberg

#4 - Frida G Svensson

jag håller helt med dig, det är så himla viktig att bli sedd och bekräftad i en relation. och så skratt och vänskap, det tror jag också på!

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#5 - My

Så himla bra skrivet!! Håller med till tusen procent :D

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#6 - Ida Jansson

Relationer är såå intressant! Varför vi beter oss som vi gör och varför vi umgås med dem vi gör.
Att bli sedd är oerhört viktigt! Att inte man tar varandra för givna. Små saker kan betyda så mycket. En kram, en lapp där det står "önskar dig en fin dag", att nån tar diskberget eller lyssnar när man behöver prata. Jag hoppas jag får en nära och fin relation med nån i framtiden.

Svar: Håller verkligen med dig! Jag är säker på att du kommer få en jättefin relation framöver, du förtjänar det bästa! :) <3
Evah Åberg

#7 - Annika

Så sant som det är skrivet. När jag och min man skildes för 5 år sedan rasade allt för mig. Att han älskade någon annan. Nu 5 år senare kan jag prata med honom utan att känna mig bitter och sårad.Det är viktigt med kärlek.

Svar: Vad skönt att du kan det :)
Evah Åberg

#8 - Louise

Bra inlägg! 😊

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#9 - Jessica Högberg

Finns mycket att lära i alla relationer hela tiden

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#10 - Netti Starby

Det är verkligen viktigt att visa för varandra om hur man känner och att man kan prata med varandra. Jättebra skrivet! Kramis

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg