Är det fel att leta efter hat?
Jag följer serien Skam och för någon vecka sen var det en mening i ett avsnitt som väckte mina tankar. Isak sa till Sana: "Börjar man bara leta efter hat så hittar man det."

Jag tycker faktiskt det är viktigt att leta fel och hat i världen för att kunna förändra det som inte är bra. För oavsett hur gärna vi vill så kan vi inte blunda för att människor behandlas olika på grund av kön, läggning, ursprung, religion och så vidare. Det finns otroligt mycket hat, fördomar och andra fel i världen och letar man inte efter dem så kommer saker inte heller förändras till det bättre.

Det handlar inte om att bli cynisk eller hatisk själv. Det handlar om att se vilka fel som finns i världen för att faktiskt kunna ta lärdom av dem och försöka ändra det till det bättre. Om kvinnor inte hade sett felet med att bara män fick rösta förr i tiden så hade det inte funnits kvinnlig rösträtt. Om människor inte hade upptäckt vad fel det är att låsa in funktionshindrade så hade det fortfarande pågått. Hade inte jag märkt mina brister så hade jag inte gjort något åt dem. Alla förändringar vi gör är efter att vi hittat felen och därför måste det finnas människor som letar efter dessa felen för att kunna förändra.

Rasism existerar. Sexism existerar. Kränkningar och mobbning existerar och allt detta pågår i detta nu, över hela världen. Att leta fel behöver inte innebära något negativt. Det innebär en möjlighet till förändringar om ett snällare samhälle. 

 
#1 - Louise

Bra skrivet ! ❤️

Svar: Tack ås mycket :)
Evah Åberg

#2 - J

Fin bild!!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#3 - Netti Starby

Det stämmer verkligen och så himla bra skrivet! Kramis

Svar: Tack snälla :) Kram!
Evah Åberg

#4 - Boel

Bra inlägg! Håller med dig, att det är viktigt att kunna se det negativa också för att kunna göra något åt det.

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#5 - Denise

Håller helt med dig i din åsikt faktiskt. Hat måste upptäckas och åtgärdas!

Svar: Precis! :)
Evah Åberg