Att känna sig avundsjuk och svartsjuk
Avundsjuka och svartsjuka, det är nog något vi alla har känt någon gång, även om alla kanske inte vill erkänna det. Jag kan fortfarande bli både avundsjuk och svartsjuk på olika människor och saker ibland och jag tror det är en helt naturlig känsla. Men när vi pratar om avundsjuka och svartsjuka i samhället så anses det alltid vara så oattraktivt och hemskt när det faktiskt är helt naturligt att känna de här känslorna.

Vi jämför oss med andra människor i olika situationer och det är ju det som tyvärr skapar avundsjuka och svartsjuka många gånger. Vi ser det som andra människor har men inte vi och tror att de på något vis skulle vara bättre för det. Men det stämmer ju inte, för värdet sitter ju inte i vilka kläder man har, vilket utseende man har eller hur mycket pengar man har. Värdet sitter ju inte heller i om man har ett förhållande eller inte.

Jag tror dessa två känslor kan bli värre om man har en dålig självkänsla, men jag tror också att oavsett om man är världens mest självsäkra person så tittar dessa känslor in ibland ändå och jag tror det är viktigt att låta sig känna dessa känslor ibland, men att inte låta dem ta över. Det får inte bli överdrivna känslor där man blir missunnsam eller så svartsjuk att man låser sin partner helt för då kan det bli farligt istället.

#1 - Netti Starby

Det där brukar jag också fundera på för ibland glömmer man att uppskatta det man har. Så himla bra skrivet! :-D Kramis

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#2 - Amanda

Så bra skrivet av dig!! <3

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#3 - Amanda CL

Bra inlägg!

Jag tror att det är bra att vara avundsjuk i lagom skala, jag kan ju känna att det ibland sporrar mig för att göra saker för mig själv också

Svar: Tack så mycket :) Håller med dig!
Evah Åberg

#4 - Denise

Avundsjuka och svartsjuka är verkligen förrädiska känslor som kan vara svåra att hantera..

Svar: Ja de kan vara riktigt svåra tyvärr...
Evah Åberg

#5 - Tilda Barkselius

Himla bra skrivet!!

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#6 - Louise

Bra skrivet!!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#7 - Kamilla

Håller med dig om att självkänslan påverkar oss alla personligt. När man inte är tillfreds med sig själv eller mår kass är det lätt att känna avundsjuka inför de som verkar eller ser ut att må sådär som vi själva önskar.

Var rädd om dig.
/Kamilla

Svar: Precis :) Kram!
Evah Åberg