Du är aldrig ensam


Orden som sägs i början av videon: "Du har hela livet framför dig" är så lätt för andra att säga. Men för oss med psykisk ohälsa känns det inte så. Jag har mått psykiskt dåligt sen jag var 7 år. Alltså snart hela 19 år. Det har gått upp och ned. Jag har genomgått ätstörningar, depressioner, ångest, självskadebeteenden och jag mår fortfarande inte helt bra. Jag tar mig uppåt, men det tar lång tid. 19 år av mitt liv har försvunnit med denna psykiska ohälsan och jag är inte frisk än och när man då får höra: "Du har hela livet framför dig" från någon som faktiskt tar sig framåt och uppåt, som lever det där liv du vill leva gör det bara värre.

Jag vet att det oftast sägs i all välmening, men vissa saker har man inte hela livet på sig att göra. Vissa saker i livet är tidsbegränsade, livet är tidsbegränsat och det handlar inte om att vara negativ, det handlar om att vara realistisk och det är just därför jag kämpar så mycket som jag gör, för att jag vill hinna leva innan jag dör. Jag ska bli frisk. Jag ska få den där familjen jag alltid drömt om. Jag ska kunna livnära mig på mitt skrivande och att hjälpa andra som mår psykiskt dåligt. Jag ska bli lycklig på riktigt. Tack till alla som kämpar med mig, utan er hade jag aldrig klarat detta!


Titta på videon och bryt tystnaden om psykisk ohälsa. Våga berätta dina erfarenheter, våga visa att psykisk ohälsa inte är fel eller något att skämmas för. Vi är krigare som kämpar och vi är aldrig ensamma!

#1 - Netti Starby

Så himla bra att du delar med dig! <3 Kramis

Svar: Tack <3
Evah Åberg

#2 - A M

Det är verkligen en vikta film, tycker den är fint gjord! Viktigt att veta: ingen är ensam!!
sv: Visst är dem fina" :D

Svar: Ja verkligen!
Evah Åberg

#3 - Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Så bra budskap :)

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#4 - Jessica Högberg

Lycklig på riktigt önskar jag dig med det snaraste

Svar: Tack <3
Evah Åberg

#5 - Bella

Så viktigt!

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#6 - Amanda

Så himla viktigt budskap. Jag stred alldeles ensam mot psykisk ohälsa i flera år, fram tills att jag förra året tillslut vågade be om hjälp. Numera går jag i samtalsterapi och tar medicin, och det känns som den mest naturliga saken i världen. Du är fantastisk Evah som struntar i all tabu som tyvärr finns, och fortsätter skriva om psykisk ohälsa. Och du är en riktig förebild som vågar blotta dig själv på detta sätt, och som trots bakslag alltid ställer dig upp igen och fortsätter kämpa <3

Svar: Tusen tack för dina fina ord, de värmer verkligen ska du veta <3 Skönt att du hittat ditt sätt att må bättre <3
Evah Åberg

#7 - annelie

jättefint inlägg kram

Svar: Tack :) Kram!
Evah Åberg

#8 - Alice

jag måste titta på den! 😊 och jag håller med dig, ni är verkligen krigare 💓

Svar: Gör det :) Tack kära du <3
Evah Åberg

#9 - JoJo

jag ska absolut ta och kolla in videon! :)

Svar: Gör det :)
Evah Åberg

#10 - Days by Johanna

Skall titta på videon när rapport är slut :)

Svar: Okej :)
Evah Åberg

#11 - Tilda Barkselius

Ska absolut titta på denna!!

Svar: Gör det :)
Evah Åberg

#12 - Tisa

Vad bra att du känner att du har saker att kämpa för, det är sååå viktigt! Jag håller med dig angående "Du har hela livet framför dig". Det är inte enkelt nej. Jag hatar dom orden...

Svar: Jag med...
Evah Åberg