Blir man frisk av positivt tänkande?
Att tänka positivt är inte alltid det lättaste och jag tränar själv på detta fortfarande.
Jag minns hur jag tänkte för några år sen när folk pratade om hur viktigt det är att tänka positivt och att livet blir bättre med en positiv inställning. Vilken bullshit tänkte jag, som att jag valt att må dåligt och skulle bli frisk av att tänka positivt. Som att mitt liv helt plötsligt skulle ordna upp sig av positiva tankar... Så är det ju givetvis inte.

Man blir inte frisk av att tänka positivt. Livet blir inte perfekt och felfritt och bilen lagar inte sig själv av en positiv inställning. Däremot så blir livet lite enklare och jag talar av egen erfarenhet. Jag har varit en negativ person i många år nu på grund av min ångest och alla motgångar, men nu när jag faktiskt övat upp en positivare inställning och faktiskt inte tänker med en gång att allt kommer att skita sig så går saker lite lättare i livet. Jag känner mig gladare, tryggare, mer stabil och kan se förklaringar och lösningar istället för att bara gräva ned mig. När en motgång inträffar kan jag se den ur fler synvinklar och faktiskt se lösningar istället för att ge upp som jag gjorde med mitt negativa tänkande.

Jag har fortfarande dagar där jag mår skit och får kriga med min hjärna för att inte gräva ned mig. Jag krigar fortfarande vissa dagar med att inte vara bitter och se allt jag inte har och jag kan fortfarande ha svårt att se att mitt liv inte är kört, men över det stora hela så har jag blivit gladare och mer positiv av en positiv inställning, vilket faktiskt leder till att livet blir en smula enklare.

Ingen väljer att bli sjuk eller att må dåligt, däremot kan man försöka välja att göra livet så bra som möjligt med de förutsättningar man har. Du blir inte av med exempelvis din ADHD genom att tänka positivt, däremot kan du lära dig hantera den, lära dig allt om ADHD och hitta lösningar som fungerar för dig som underlättar din vardag. Det är detta jag själv jobbar med varje dag och tro mig, det fungerar!

#1 - Polly Svensson

Jätte bra inlägg som vanligt. Positivt tänk underlättar vardagen men löser inga problem. Fin bild. Kram

Svar: Tusen tack. kram
Evah Åberg

#2 - Netti Starby

Jag har haft sjukt mycket motgångar i mitt liv och har också tänkt att det är bullshit att tänka positivt. Men att tänka positivt och att göra det bästa av situationen gör allt mycket enklare. Bra inlägg finaste Evah! <3 Kramis

Svar: Tack fina du <3 Kram!
Evah Åberg

#3 - Amanda CL

Håller verkligen med dig i det du skriver!
Har märkt att jag har fått lättare att hantera en del saker om försöker tänka positivt eller försöker acceptera det som händer. Jag menar det hjälper ju inte att man blir förbannad på sig själv för att man börjar må dåligt, tappar en kaffekopp eller vad det nu är, jag mår bara sämre när jag blir arg på mig själv
kram

Svar: Håller med dig. Kram!
Evah Åberg

#4 - Louise

Bra inlägg! De är viktigt att tänka positivt och inte ge upp! :)

Svar: Tack så mycket :) Ja exakt. Kram!
Evah Åberg

#5 - icaibloggen

Du har mycket rätt i det du skriver. Jag går ju på känsloskola nu, det forskning visat är ju att om man ler, oavsett det är på riktigt eller fejkat, så aktiveras hjärnan lite mer och man kan känna sig lite mer glad. Ganska fantastiskt tycker jag. Men nu är det ju itne så att man mår bra bara för det, men kanske blir lite lättare. Om du förstår vad jag menar?

Kram

Svar: Förstår exakt vad du menar :) Kram!
Evah Åberg

#6 - M

Så sanna ord. Senast ikväll har jag haft den diskussionen med en människa som menade på att hen inte ville vara sjuk men nu var det så. Jag försökte säga att man måste vilja jobba med det och inte gömma sig bakom sin sjukdom. Och det spelar ingen roll om man vill jobba med det till 97 % om de sista (kanske omedvetna) 3 % motarbetar därför att sjukdomsvinsten ändå är större än kostnaden av sjukdomen.

Svar: Håller med dig. Kram!
Evah Åberg

#7 - Håkan

Det är jättebra att se saker positivt för gör man inte det så kommer alla negativa tankar.

Jättebra skrivet och du är underbar :-)

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#8 - Jennifer Queen

Jag försöker alltid tänka positivt, vissa dagar går det bättre än andra :) Men man är inte merän mänsklig.

Svar: Precis :) Kram!
Evah Åberg

#9 - Jessica Högberg

Men ja! Positiva rullen funkar inte bara på andra utan även sej själv, härligt att den börjat ge utdelning. "Jag är inte rädd, jag kan flyga"

Svar: Precis så :)
Evah Åberg

#10 - Pink Unicorn Metalhead

Ja :)
Håller helt med, jag kunde lätt hamna i negativa tankar förut men har lärt mig att tänka mer positivt, det hjälper en bit på traven om allt inte går riktigt som man tänkt :)

Svar: Precis :) Kram!
Evah Åberg

#11 - Lorissa Lovebomb

Min psykolog förbjöd mig att falla för saker som "ryck upp dig" och "tänk positivt" eftersom det kan döda oss som har utmattningssyndrom, eftersom det också blir ett slags krav och därmed ett misslyckande när vi inte klarar av att göra det. Sedan jag började tänka realistiskt istället för att tvinga mig att tänka positivt blev jag mycket bättre.

Svar: Ja så länge man hittar det som fungerar för en :)
Evah Åberg

#12 - http://www.malinasliv.blogg.s

Ett bra inlägg. Jag kämpar också varje dag med mig själv. Ibland vill man skälla ut sin hjärnkontorist. 😂 Skämt och sido.Tack för att ni delade med er av detta inlägg. 😊👍🙂

Svar: Tusen tack :) Vet exakt vad du menar. Kram
Evah Åberg

#13 - Evelina

Jättebra skrivet, verkligen, och super fin bild på dig också :) Stor kram

Svar: Tusen tack :) Kram!
Evah Åberg

#14 - f

Livet är inte enkelt. Lätt sagt - svårt gjort! Vi får kämpa <3

Svar: Precis <3
Evah Åberg

#15 - Ida Jansson

Visst är det bra att kunna tänka positivt men svårt då allt går emot en. Ibland är det ok att va negativ tycker jag. Man kan inte alltid va positiv. Men att försöka se lösningar ist för låsningar är bra. Att försöka se det man har ist för det man inte har. Så en positiv inställning gör gott tror jag absolut även om det är svårt! Kram 😚

Svar: Det är jättesvårt men det gör så mycket för ens mående. <3
Evah Åberg

#16 - Hanna Karlsson

Jag håller med dig i det du skrivet! Superbra inlägg. Jag har märkt att när jag tillåter mig själv att låta de negativa tankarna ta över så mår jag mycket sämre än när jag väljer att tänka snälla tankar.

Svar: Tusen tack :) Kram!
Evah Åberg

#17 - Ricky Andersson

Hej,

Jätte kul att läsa ditt inlägg om positivt tänkande,vilket du beskriver så klokt i ditt inlägg!

Svar: Tack snälla :) Kram!
Evah Åberg

#18 - Viskningen

Det här är så viktigt! Tack för att du delar! Tillsammans är vi mindre ensamma.

Svar: Exakt! :) <3
Evah Åberg