Kroppspositiv

En gammal vän till mig som heter Anna har startat ett instagramkonto tillsammans med sin kompis Emelie där de lägger upp bilder på sina kroppar för att öka acceptansen för tjocka och feta människor. Kontot är till för att lära andra att älska sig själva och förstå at man duger exakt som man är, oavsett kroppsstorlek.

Tjocka människor får utstå väldigt mycket hat på grund av hur de ser ut och detta konto är inte till för att uppmana någon att vräka i sig 20 påsar bullar varje dag och sluta träna, det är inte det det handlar om. Det handlar om att rätten att få vara exakt som man är, oavsett storlek och utseende. Det handlar om att man är exakt lika mycket värd även om man är tjock för värdet sitter inte i utsidan eller hur många procent fett man har i kroppen. Värdet sitter i hur man är på insidan. Det är insidan som är det viktigaste.

Jag är så otroligt trött på alla hälsopoliser som ska komma med sina pekpinnar om vad de tror är rätt. Det är sådan hets gällande vikten och utseendet idag och de som bryr sig mest är människor som inte ens känner en. Det är ju tyvärr knappast av omtanke de skriver att någon är ohälsosamt fet, även om de vill få det att verka så med sina "inte för att vara elak men..." kommentarer. Allt fetthat som finns idag är fruktansvärt. Vad gör det dig om människor skulle väga 800 kg, vad har du med det att göra?

Det är ingen som säger att det är hälsoamt att vara fet och att vräka i sig godis varje dag eller att sluta träna.
Det enda jag och de som driver detta kontot vill är att de ska vara lika respekterade som vem som helst och faktiskt få synas och få lägga upp bilder på sig själva utan att behöva få höra vad äckliga, fula och fruktansvärda de är. Jag tror varje människa känner sig själv och sin egen kropp bäst och de behöver inte era kommentarer. De vet hur de ser ut och hur deras värden ser ut och det är inget du behöver påpeka.

Självhat är aldrig lösningen på ett problem, oavsett om man är tjock och vill gå ned i vikt, smal och vill gå upp i vikt eller lider av ångest och vill bli av med det. Man blir inte smalare av att hata sig själv om man är tjock och man blir inte ångestfri av att hata sig själv, tvärtom! Det viktigaste för att må bra är att älska sig själv som man är och då kommer ofta det andra på köpet.

Jag stödjer de här två tjejerna till fullo och alla har rätt att finnas, synas och vara stolta över sig själva! Och till dig Anna, vi har känt varandra i ca 12 år nu och du ska veta vad glad jag är över att ha dig i mitt liv. Jag är så stolt över dig och den resa du har gjort. Du är stark, modig och en riktigt powerwoman! ♥

Direktlänk till deras instagram
#1 - Polly Svensson

Instämmer. Bra att "feta" människor syns och får ta plats, eller vadå får dom har samma rätt som alla andra. Så trött på allt kroppsfokus. Asså vad tusan lev livet. Kram

Svar: Precis! Kram
Evah Åberg

#2 - Jessica Högberg

Stöder massor!❤

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#3 - Netti Starby

Så himla grymma brudar! <3 Kramis

Svar: Verkligen! :) Kram
Evah Åberg

#4 - annelie

heja anna!! kram

Svar: Och Emelie som också driver kontot. :) Kram!
Evah Åberg

#5 - Jennifer Queen

Jätte bra inlägg!!

Svar: Tusen tack :) Kram!
Evah Åberg

#6 - jessy

Härligt!

Svar: Ja :) Kram!
Evah Åberg

#7 - Gabriella

Såååå himla bra konto!!

Svar: Ja verkligen :) Kram!
Evah Åberg

#8 - Håkan

Åh detta är så bra! Att stötta är en jättebra sak men att se ner på är så hemskt och hjälper ingen :-/ super bra att sådana underbara människor finns :-)

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#9 - Louise

Väldigt bra instagram konto! :)

Svar: Ja verkligen :) Kram!
Evah Åberg

#10 - Anna Ahnström

Tusen tack älskade du <3

Svar: Ingen fara vännen <3
Evah Åberg

#11 - JoJo

så starkt och bra gjort av dom!! <3

Svar: Ja verkligen :) Kram!
Evah Åberg

#12 - Days by Johanna

Bra det finns, men egentligen skall det inte behövas. Alla är vi lika fina!

Svar: Håller med dig. Kram!
Evah Åberg

#13 - tess

Oh vad jag diggar dessa människor! Börjat avfölja många "kan jag så kan du" instagrammare & börjat följa riktiga inspirationer som står upp för sig själva o deras kroppar! All hets kring att det är fel, fult & äckligt att ha kurvor eller lite mjukt fläsk på kroppen bidrar till så mycket stress & negativitet!

Svar: Håller med dig. Kram!
Evah Åberg

#14 - Amanda CL

Ska kolla in det!

Svar: Gör det :) Kram!
Evah Åberg

#15 - Amanda

Så bra!!

Svar: Ja verkligen :) Kram!
Evah Åberg

#16 - pink Unicorn MetalHead

Visst är det :) Superbra inläg! Är också sååå trött på alla hets kring hur man "ska se ut" idag. Låt alla bara leva som de själva vill om de mår bra av det :)

Svar: Tusen tack :) Håller med dig. Kram!
Evah Åberg

#17 - Emma Hellström

Alla är vi fina som vi är <3

Svar: Precis :) kram!
Evah Åberg

#18 - Jeanette

Så bra inlägg! Och så bra konto :)

Svar: Tusen tack :) kram!
Evah Åberg

#19 - Anna

Mycket fint och inspirerande. :) <3

Svar: Ja verkligen :) Kram!
Evah Åberg

#20 - Pauline Hurtig

så bra!

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#21 - Baby borderline

Åååh! Så. Jäkla. Grymt! Blir helt varm i magen och glad i hjärtat! THIS is the WAY! <3 <3 <3

Self love, here we cooome!

Svar: Visst var det häftigt, så bra gjort! Dock finns inte kontot kvar då Anna inte finns i livet längre. :(
Evah Åberg