When you hurt me, you hurt yourself
Nu tänker jag skriva ett riktigt negativt inlägg för jag mår otroligt dåligt just nu så jag behöver skriva av mig.

Vet ni vad jag är otroligt trött på? - Människor som inte kan bara skaffa lite jävla respekt och säga som det är istället för att såra andra människor. Jag är trött på människor som låter saker rinna ut i sanden eller drar ut på svaret när man ställer dem mot väggen. Det vore så enkelt för människor att säga: "Hej! Nej, tyvärr jag känner inte att det här funkar. Jag vill att vi skiljs åt här." istället för att låta andra människor vänta och hoppas. Detta gäller både tjejer och killar och alla typer av relationer. Det är så fruktansvärt elakt och respektlöst att låta andra människor gå med förhoppningar eller gå i väntan på ett svar istället för att bara säga som det är.

Jag är så otroligt trött på att bli behandlad som en dörrmatta om jag ska vara ärlig. Folk tror att de kan komma och trampa på mig hur de vill och inte ens när jag ställer frågan rakt ut får jag ett svar. Jag ska helt enkelt gå där och spilla min tid medan de lever life. Jag är inte din jävla dörrmatta, jag är inte någons dörrmatta.

Jag är så otroligt trött på "vänner" som bara pratar om sig själva, som skriver och frågar hur det är när de bara vill ha fram sina egna problem och egentligen skiter i mitt svar. Som aldrig erbjuder sig att komma till mig, utan det tas för givet att jag ska komma till dem och köra överallt. Jag är så trött på "vänner" som ringer när man säger att man ska sova eller som lovar att höra av sig om när man ska ses och inte gör det.

Jag måste sluta vara så jävla snäll mot folk hela tiden och sätta ned foten med en gång. Jag försöker inte höja mig själv till skyarna och jag är inte den bästa vännen eller flickvännen heller, men jag har blivit utnyttjad för många gånger i mitt liv nu av både vänner och pojkvänner så nu får det fan räcka. Jag är så trött på människor att jag vill kräkas.

De säger att man ska älska sig själv men hur bygger man upp sin självkärlek när andra hela tiden trampar sönder en och mosar en? När andra hela tiden bevisar för en att de har så pass lite respekt för en att de kan behandla en så? "Det ligger hos den som behandlar dig illa och inte hos dig" och allt det där, jag vet. Jag vet det så väl, men ändå kan jag inte låta bli att krossas, i alla fall för stunden. Det gör så fucking jävla ont att bli behandlad som en dörrmatta och särskilt när det händer om och om igen, av alla möjliga människor. Det får mig att känna mig så jävla liten, så jävla dum.

Och när man är mitt i skiten så är det svårt att se det positiva. Det är svårt att tänka att man snart kommer ha nya vänner, ny partner, kanske till och med nytt jobb och bostad för man fastnar i det där negativa och det måste man också få. För just nu känner jag mig som den ensammaste människan på jorden. Som aldrig kommer få må bra, som aldrig kommer få vara lycklig. Som aldrig kommer ha riktiga vänner eller man och barn. Som bara är en dörrmatta som folk torkar av sina smutsiga skor på för att må bättre själva och sen kunna träffa bättre människor. Människor som är snyggare, snällare, mer förstående, tryggare, roligare, säkrare, ja helt enkelt bättre än mig.

 Jag är förkrossad över att återigen tillåtit mig att bli behandlad som skit när jag vid detta laget borde veta bättre. Jag kanske förtjänar detta, det kanske är karma. Jag kanske inte förtjänar att må bra? Jag kanske inte förtjänar att få en riktigt förklaring eller ursäkt? Kanske är jag så jävla kass, vem vet... 

Jag vet att jag kommer ta mig upp igen. Det gör jag alltid. För att jag måste. Men nu måste jag få rasa ihop ett tag.

#1 - Cilla

Gulle dig💕 Jag känner igen mig i varje mening.. jag vet att det gör ont. Inte för att prata om mina problem nu men är nog i en håla-granne med dig. Jag har med problem att folk inte säger, gör slut osv. Vi känslomänniskor känner direkt när det är något som inte stämmer men man får höra att man inbillar sig, att det inte alls är så... dröjer ju inte länge innan det man känner var precis det man kände. Tog upp det här i DBT gruppen förra veckan faktiskt att vi ALLA uppskattar ärlighet i alla relationer- att vi måste få höra ett avslut inte bara försvinna. Det är kanske så "normalstörda" funkar? att dra sig undan sen ska man bara förstå varför? Säg till mig om jag gjort något, sagt något! men icke...:(

Svar: Det är bara skönt att få höra dina erfarenheter också så det gör absolut ingenting att du berättar om dina problem <3 Ja det kanske är så det är. Konstigt det där :/ Hoppas alla fall att vi båda hittar bättre människor att umgås med, det är vi värda <3
Evah Åberg

#2 - Jessica Högberg

Bryt ihop och kom igen är en annan klycha...
<3<3<3

Svar: Precis <3
Evah Åberg

#3 - icaibloggen

Ingen ska få behandla dig så! Du är värd så mycket mer!! Du vet var jag finns om det är något vännen!! Kram <3

Svar: Så glad att jag har dig vännen <3
Evah Åberg

#4 - Netti Starby

Vad tråkigt att du känner så och det är bra att du skriver av dig. Självklart kommer du att resa på dig igen och det är viktigt att vara ledsen ibland också. Många styrkekramar från mig! <3

Svar: Tusen tack fina du <3 Kram!
Evah Åberg

#5 - elin

Sv: Åh tack så mycket , bra skrivet hatar också folk som inte har respekt<3

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#6 - Louise

Styrkekram!!!!!!

Svar: Kram kram <3
Evah Åberg

#7 - Lena Olsson

Så många kloka ord du skriver. Människor som trampar på dig eller någon annan är människor som själva inte mår så bra. Dom är kaxiga när dom kan trycka ner någon och dom tror alltid att dom är bäst.
Du är stark och man har rätt att må dåligt ibland, inget fel med det. Det är bara ett bevis på att du är en väldigt känslig kvinna och värd all lycka här i Världen. Ibland får man lyfta på många stenar och pussa på många grodor innan man hittar sin drömprins.
Stå på dig.

Svar: Tusen tack fina Lena för dina omtänksamma ord. Du har så rätt :) Kram!
Evah Åberg

#8 - Maria

Skulle kunna varit skrivit av mig det där. Känner igen mig så väl i det du skriver. Förra helgen skulle jag ha en dejt med en kille men 21.30 på kvällen skriver han att han inte hinner komma för hans cykeltur drog ut på tiden!! Sånt händer mig också jämt att folk bara tar mig för givet och ibland inte ens avbokar en träff förrän då jag hör av mig några dar senare och frågar varför dom inte kom, det dök upp nåt annat brukar vara svaret. Det svider ganska rejält och gör ju att jag inte vill umgås med folk då jag blir sårad hela tiden. Men som du skriver, man reser sig igen, tillslut.

Svar: Men usch vad hemskt gjort... Sånt har hänt mig med, med både vänner och dejter. Så dåligt gjort. Men till slut hittar vi bra vänner och dejter, det är vi värda <3
Evah Åberg

#9 - Vemod

Är det man,barn,bostad,jobb som ger dig lycka? eller är det bilden av lycka som samhället förmedlar?

Min egen teori är att man måste själv lista ut vad som lycka för en själv även om det så må vara att utföra sin hobby, bilda familj eller något annat.
Det är lättare sagt än gjort jag försöker själv lista ut vad lycka är för mig och vad som ger mig lycka i livet.
Jag har gjort ett par små framsteg.

Har också insett att när man nu närmare sig 30 att leva som andra vill eller och förväntar sig aldrig blir bra.

Tror dock inte ett ögonblick på att du skulle vara "kass" snarare var dessa människor kanske inte värda att vara dina vänner.

/Herr Vemod

Svar: Det är det som ger mig lycka. Har haft samma dröm sen jag var liten i stort sett :) Har länge drömt om att kunna leva på att skriva och haft en klar bild av hur jag vill att mitt liv ska se ut så det vet jag är min egen lycka och inte bara samhällets bild av lycka.
Tack för dina uppmuntrande ord :)
Evah Åberg

#10 - Tobias Lindkvist

Gud vad jag känner igen mig i det du skriver. Inlägget skulle minst lika gärna kunna var skrivet av mig för inte alls så länge sen.
Men det är en stor styrka och ett stort framsteg bara att komma till de insikter du gjort. Och fasen så viktigt att alla relationer bygger på ett givande och tagande från alla inblandade...

Svar: Jag håller verkligen med dig! Mår så mycket bättre nu när jag satte ned foten ordentligt
Evah Åberg

#11 - Banshee.devote.se

Det hade kunnat vara jag som skrev denna text, blir alltid utnyttjad och har också energitjuvar i min närhet som bara hör av sig när se vill ha något.:(

Svar: Usch det är så jobbigt, men man tjänar mest på att ta bort dem ur sitt liv :/
Evah Åberg

#12 - Fredrik Emilsson

Att man kan skriva ett långt inlägg är inga problem, men att få andra att vilja läsa är en annan sak tycker du har allt, bra skrivit och inget skitsnack utan bara ren fakta, man ska inte ta skit från andra eller låta dom ta din energi, passar det inte så dra, tycker du är grym.

Svar: Tusen tack, vad glad jag blir :)
Evah Åberg