Att se sin utveckling
När jag ser tillbaka på vem jag var för några år sen så ser jag vilken fasad jag egentligen hade uppe.
Eller fasad och fasad, jag hade den inte uppe med flit för jag visste inte så mycket om mig själv som jag gör idag, men jag var varken ärlig mot mig själv eller mot andra om hur jag mådde eller vem jag var.

Jag har ju länge varit medveten om min psykiska ohälsa, men förstod nog aldrig hur stor den faktiskt var och hur mycket den faktiskt tyngde ned mig. Jag försökte dölja det genom att hela tiden skriva peppiga inlägg på bloggen, skriva lite kaxiga texter om mig själv och ta en del utmanande bilder på mig själv, som jag då trodde att jag gillade.

Idag när jag lärt känna mig själv mer så ser jag ju att det mestadels handlade om bekräftelse på olika sätt. Jag ville framstå som mer självsäker och tuffare än vad jag egentligen var. Även om jag idag har mer ångestfyllda dagar än förr så känner jag mig på ett vis mer stark och mer säker då jag faktiskt inte har den där fasaden längre. Jag är öppen och ärlig mot alla om mitt mående och jag skäms inte längre. Jag vågar prata om det och slätar inte bara över det med att det bara är en dålig dag längre för jag vet vad det beror på.

Jag är så glad över att jag vågade släppa den där fasaden och faktiskt lära känna mig själv. Jag har genomgått en väldigt stark resa men ju mer jag skriver, ju mer jag pratar och ju mer jag bearbetar i min terapi, desto starkare blir jag. Även om det tar tid så går det framåt hela tiden och jag ser verkligen det när jag kollar tillbaka på mitt gamla jag och förhoppningsvis kan jag säga samma sak när jag tittar tillbaka på det här inlägget om ett år.

#1 - Carro

Vad härligt! Du är så stark! :)

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#2 - Linda

Skönt att du vågade släppa fasaden <3

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#3 - lars

När du beskriver hur du upplever saker då och nu så har du förmågan att uttrycka dig på ett så enkelt och okomplicerat sätt. jag kan därför identifiera mig ofta med vad du skriver. Jag har inte läst hela din story, därför att jag inte bloggat så länge. Men att lägga på en mask för att jag vill hur andra ska uppfatta mig, det känner jag så väl igen. Precis som du avslutar så är det intressant hur jag uppfattar,skriver om mig själv efter ett år. INTRESSANT. Jag hoppas ju att jag utvecklas, tillfrisknar. Du är bloggens Drottning

Svar: Men åh, tack så jättemycket :) Kram!
Evah Åberg

#4 - Netti Starby

Kul att du delar med dig av din utveckling! :-D Kramis

Svar: Tack, kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#5 - J

Vad skönt att du känner att du är på väg mot rätt riktning, tror på det precis som du säger!

Svar: Ja det är jätteskönt :)
Evah Åberg

#6 - Abra

Att lära känna sig själv är verkligen så viktigt.

Svar: Ja verkligen!
Evah Åberg

#7 - Tisa

Det är superbra att du inte har den där fasaden längre!
Att jobba med sig själv och faktiskt känna sig själv är bra mycket lättare än jobba med sig själv och inte känna sig själv. Been there done that.
Kramar

Svar: Ja precis. Har också varit där och det försvårar verkligen det hela... Kram!
Evah Åberg

#8 - icaibloggen

Sv: Tack fina du!! Du är med fin <3

Alltså jag känner så igen mig, iaf i situationer där någon måste vara stark och våga saker. Ska jag hjälpa andra med olika saker i livet så är jag typ som att jag klarar allt, jag är så himla tuff och stark. Men när det handlar om mig tex, så är jag svagare än svagast och vågar knappt något.

Det var mer innan, nu är det ju bättre kring det, men skrev ner tanken snabbt.

Tack för att du skriver så bra kring psykisk ohälsa! Alla behöver få läsa din blogg!! <3

kram

Svar: Vad skönt att det är bättre nu. Åh tack fina vännen, vad glad jag blir <3
Evah Åberg

#9 - Jinx

Tack för att du delar med dig! Du är så stark :)

Svar: Tusen tack :) <3
Evah Åberg

#10 - JoJo

vad kul att du vill dela med dig utav din utveckling fina du :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#11 - Veronika

Tuff resa och starkt skrivet

Svar: Tack så mycket <3
Evah Åberg