Det är okej att känna
"Vad tramsig jag är som gråter och känner så här. Det är ju ingen big deal!"

Hur ofta tänker inte vi kvinnor sådana här saker? Jag kan tänka så här jätteofta och jag tror mitt tänk grundar sig i att jag alltid fått höra att jag överreagerar eller är tramsig. Men vem bestämmer vad som är tramsigt? Varför är det tramsigt att känna känslor?

Det är helt okej att känna alla känslor. Det är okej att känna ilska, sorg, glädje, rädsla, oro, avundsjuka, svartsjuka. Vi trycker ned oss själva och varandra så enormt mycket för något som egentligen är helt mänskligt. Vi är bara människor, vi föddes med känslor och tankar. Det är så fel att nedvärdera vissa känslor och bara se dem som något dåligt. Att känna känslor och agera på känslorna är två skilda saker. Det är okej att känna ilska eller att vara svartsjuk men att alltid agera på känslorna är inte okej. Ibland behöver man hålla tillbaka sina ageranden.

Jag tänker hädanefter sluta säga till mig själv att jag är tramsig för att jag känner något. 

#1 - My Nadja Luong Phan

Vi är starka som vågar säga ifrån och erkänna för oss själva om våra känslor! Jag har med fåttt jobba på den fronten! härlig och fin bild förresten!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#2 - Kattis

Alltid helt okej att känna och Ja, vi tänker att det är tramsigt allt för ofta tyvärr.

Svar: Ja jag håller med dig!
Evah Åberg

#3 - Lars Gustafsson

Eva du ska vara stolt att du inte är tramsig och visar dina känslor. Jag däremot är tramsig som inte alltid visar vad jag känner. En svaghet jag definitivt har. Men du vilken snygg bild på dig med en bukett vita rosor. Underbart. Du ser så lycklig ut där
Glöm inte heja på Hanna ikväll i Idol hehe

Svar: Tack så mycket :) Det var på min systers bröllop
Evah Åberg

#4 - Maria

Det är inget tramsigt att känna saker. Gör man inte det då är man ju inte normal. Man kan eller ska inte stänga in sina känslor tycker jag...

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#5 - Ida

Känslor är FINT!! <3 Får ofta höra att jag är så känslig som att det vore nåt dåligt. Stå på dig och tillåt dig att känna alla känslor! Kram

Svar: Jag håller med dig! Kram!
Evah Åberg

#6 - Annika

Jag brukar också ha lätt för att gråta, men jag tycker det är skönt att kunna visa känslor.Önskar dig en trevlig helg. Kram.

Svar: Ja det tycker jag med, även om jag många gånger dömer mig själv efter vad andra sagt... Ha en bra söndag :)
Evah Åberg

#7 - JoJo

jag har också lätt för att gråta och visa känslor. ibland vill jag kunna stänga av det men samtidigt så tycker jag att det är skönt att jag kan uttrycka hur jag känner :)

Svar: Ja jag håller med :)
Evah Åberg

#8 - Fikastyle

Helt rätt, heja dig! Känns som att det, åtminstone genom mitt liv, dessutom är män, ofta äldre män, som säger de där orden om att överreagera och vara tramsig. Om vi vänder på det kanske det är dem det är "synd om" - för att de inte VÅGAR vara "tramsiga" och släppa fram sina känslor och göra sig sårbara. Vågar man inte det tror jag nämligen inte heller att man kan uppnå de allra starkaste känslorna, av lycka och glädje till exempel. Vad tror du?

Svar: Jag håller med dig! Jag tycker faktiskt det är starkare om man nu ska uttrycka sig så att våga visa sina känslor, att våga visa sig sårbar, glad eller vad det än kan vara. Det är styrka att öppna upp sig, både för sig själv och andra.
Evah Åberg

#9 - Tisa

Det är inget fel i att känna. Vad fin du är på bilden:)

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg