Det kräver tid och tålamod för att lyckas
När vi ser en bild på en tjej på instagram med en "perfekt" sminkning, "perfekt" kropp och det där utseendet vi avundas så är det så lätt att bli avundsjuk och börja se ned på sig själv. Det är så lätt att man tänker att hon kan allt, att hon är så vacker och duktig, men att en själv bara är dålig. Att jämföra sig är bland det värsta och jobbigaste man kan göra.

Det jag tycker är viktigt är att tänka på hur många timmar av träning som ligger bakom den där så kallade perfekta sminkningen. Det är ytterst sällan någon sätter en perfekt sminkning första gången personen håller i en sminkborste. Det kräver tid, tålamod och mycket träning. Hon lyckades förmodligen inte med den där sminkningen direkt och även de som är utbildade kan ibland sminka fel och behöva tvätta bort det. Det är alltså inget konstigt att det ibland blir fel.

Detta gäller ju egentligen allt i livet, för att bli bra måste man träna oavsett om det gäller hockey, skrivning, smink eller att tatuera. När man ser andra människor som är duktiga så gäller det att tänka realistiskt, att faktiskt se att de inte är perfekta och felfria. De gör misstag, de tröttnar ibland och vill ge upp de också.

Tänk också på att du kanske inte kommer lära dig den där sminkningen så bra som du vill, men du är bra på andra saker. Ingen människa är bra på allt och ingen människa är dålig på allt. Försök hitta din grej och lägg mycket tid på det och ge aldrig upp!

 
En gammal poledance bild från 2015.
#1 - Annika

Det var tänkvärda ord.Ha en trevlig onsdag.Kram.

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#2 - JoJo

så bra skrivet. jag jämför mig själv tyvärr med andra emellan åt. men tack och lov så gör jag det inte lika ofta nu för tiden :)

Svar: Det är så jobbigt när man gör det...
Evah Åberg

#3 - Pauline Hurtig

så bra skrivet! du är så duktig, skulle vilja prova!

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#4 - Felicia

sååå sant! :)

Svar: Jaa :)
Evah Åberg