Ett brev från ångesten
Hej Evah! Det är din ångest som skriver.
Vi har ju känt varandra länge nu. Jag har varit med dig sen du var barn och gjort allt jag kan för att trycka ned dig och för att få dig att må dåligt. Vi har haft många stunder tillsammans och du har börjat vänja dig att ha mig som sällskap.

Du vet, varje gång du sitter och gråter och är ledsen så är jag där och gör det hela värre för det är så jag livnär mig. Jag mår bra av att du mår dåligt. Varje gång du mår lite bättre försöker jag trycka ned dig igen för det är där du hör hemma, med mig i det mörka och svarta. Hur kan du någonsin tro att någon kan älska dig? Att någon egentligen ska bry sig om dig och att du ska lyckas med saker? Du är ingen speciell, du är bara Evah som bor med mig Ångest och varje gång du försöker må bättre tänker jag trycka ned dig lite ytterligare. Jag krigar mot dig Evah. Jag krigar tills jag fått det jag vill.

Vem skulle du egentligen vara utan mig? Jag är ju den som funnits med dig i alla år. Jag har ju blivit din vän nu. Det är bara mig du kan lita på Evah. Jag tänker tillbaka på alla gånger jag fått dig att inte vilja finnas kvar på jorden. Jag tänker på alla gånger jag fått dig att tro att du är ensam, ful, äcklig och värdelös. Jag tänker på alla gånger jag fått dig att tro att saker kommer gå åt helvete och alla gånger du förbereder dig på det allra värsta. Det är min förtjänst. Jag tänker på de gånger du skadat dig själv för att jag lyckats trycka ned dig så mycket. Visst är jag en bra och trogen vän? Du kämpar för att bli av med mig men jag finns ännu kvar i dig. Vi hörs snart igen ska du se!

Om min ångest kunde prata så känns det som den skulle säga något sådant här till mig. Ångesten är ett mörkt och fult monster som vill trycka ned en i det mörkaste hål. Det Herr Ångest inte vet om, är att jag är starkare än honom och kommer kriga jag med. Jag kommer kriga ännu hårdare än vad ångesten gör för han ska inte få vinna, det är en sak som är säker och sakta men säkert ser jag Herr Ångest bli mindre och mindre och jag större och större!

#1 - Netti Starby

Så himla bra skrivet! <3 Kramis

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#2 - CArro

Usch vad det låter tufft! Kram till dig

Svar: Det är det...
Evah Åberg

#3 - Gabriella

<333

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#4 - ullie

ja men du visst är det sådär som du beskriver som man kan tänka sej faltiskt HUA otäckt!

skickar en stor kram idag

Svar: Kram!
Evah Åberg

#5 - Hanna Karlsson

Det låter vidrigt, kämpa på! <3

Svar: Kram <3
Evah Åberg

#6 - Maria

Usch det där med ångest låter inget vidare. Förstår att det måste vara/är superjobbigt. Men du är en fighter det har jag förstått, så kämpa vidare mot Herr Ångest så han inte vinner för det ska ju du göra...

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#7 - Linda

<333

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#8 - lars-erik

så bra skrivet kram vännen

Svar: Tack så mycket!
Evah Åberg