Jag bestämmer själv i min blogg
Jag har insett vikten av att göra sig av med dålig energi och faktiskt hålla fast vid den energi som är bra. Sen jag insåg att jag bestämmer själv över min blogg och mina andra sociala medier så har det blivit mycket roligare. Min blogg är inget diskussionsforum utan ett ställe där jag ventilerar mina tankar, åsikter och känslor. Jag har alltså inget slags ansvar att läsa kommentarer eller svara på kommentarer jag inte anser är viktiga eller relevanta.
 
Vissa kommentarer jag får läser jag knappt. Jag kan läsa några enstaka ord och direkt jag ser att det är en kommentar som jag inte finner något värde i så raderar jag den. Det kan gälla reklam för sin egen blogg, en spamkommentar eller en kommentar som på något sätt innehåller gnäll eller kränkningar mot mig eller någon annan.
 
För några år sen var jag den som skulle svara på alla kommentarer och alltid lägga ned energi på svar på tal, men idag vet jag bättre. Jag lägger min energi där jag vill lägga den idag och känner inget ansvar att diskutera med människor som jag inte får ut något av att diskutera med. Jag har lärt mig att se igenom kommentarer där det otrevliga försöker döljas med meningar som: "Inte för att vara elak men..." eller kommentarer där personen i fråga egentligen inte bryr sig utan bara vill klaga lite. Jag styr själv över mina sociala medier och det är en otroligt skön känsla när man insett det!

#1 - Linda

Så himla rätt!! U go girl <3

Svar: Tack fina du :) <3
Evah Åberg

#2 - Lars Gustafsson

Bra Eva jag som är bloggnybörjare lär mig hela tiden hur och vad jag svarar eller skriver i ett inlägg. Tack vare personer som dig som har mer erfarenhet i bloggandet. Jag tackar och tar emot och lär mig av era/ dina erfarenheter. Och du glöm inte att jag ska ha förstå exemplaret av din bok. Signerad av dig. Om jag inte tar fel så tror jag det startar nästa år? Din bokplansplanering

Svar: Haha nja det vet jag inte just om det kommer göra. Det är en dröm jag har men som jag inte alls vet om eller när den kommer förverkligas. :)
Evah Åberg

#3 - Netti Starby

Du gör så himla rätt och självklart ska man lägga energi på bara bra och roliga saker! :-D Kramis

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#4 - Carro

Helt rätt av dig!!!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#5 - Gabriella

Såå bra att ta upp, jättebra att du läger energi på rätt saker!! <3

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#6 - Amanda

Så bra att du mår bättre efter att du insett det! :)

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#7 - Jessica

Hej! Du har en bra blogg med massa nyttiga tips. Tycker du är tuff som vågar stå upp för dig själv och att du vågar vara öppen med din psykiska ohälsa. Du är en förebild för mig och många fler. Jag lever själv med psykisk ohälsa . Jag har själv tagit fram jul sakerna redan på grund av ditt peppande och du hade en bra anledning. Så tack så mycket för att du hjälpt mig och jag kommer fortsätta läsa din underbara blogg. Kram

Svar: Åh tusen tack, vad glad jag blir! :) Kram!
Evah Åberg

#8 - Annika

Vilken fin höstbild på dig.

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#9 - Hanna

Jag håller med dig totalt i inlägget vissa människor kommentarerna endast för att man ska gå in på deras bloggar, dom läser inte ordentligt vad man hae skrivit i bloggen och komenterar något som bara ger som mer följare, tycker ja är så tråkigt för ja bloggar ju för att de är så kul och det är kul att läsa andras bloggar också!

Svar: Ja det är jättetråkigt när folk gör så :/
Evah Åberg

#10 - Felicia

Helt rätt :)

Svar: Jaa :)
Evah Åberg

#11 - JoJo

det låter klokt av dig. man ska inte ha massa negativ energi omkring sig <3

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#12 - Maria

Negativ energi kan man vara utan så du gör helt rätt vad det gäller kommentarer här på din blogg :)

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#13 - Ida

SÅ bra av dig!! Lägg energi på de/det som ger dig energi. Energitjuvar ska bort! Man måste inte svara på alla kommentarer. Jag får en del elaka kommentarer men orkar inte ens svara på de längre. Tar bara massa onödig kraft. Stå på dig fina du <3

Svar: Jättebra att du inte svarar längre <3 Du är fantastisk så du ska verkligen inte ta åt dig av det negativa. <3
Evah Åberg

#14 - Amanda CL

Så viktigt! Det hjälper inte att diskutera med såna människor 💕

Svar: Nej, precis det gör ju inte det...
Evah Åberg

#15 - Tisa

Så bra att du känner att du vågar sätta gränser!

Svar: Jaa verkligen :)
Evah Åberg

#16 - Irmeli

Konstigt nog blir jag alltid lite glad när jag läser om andras liv, det visar att det finns fler med samma, men ändå olika perspektiv. Jag gillar din blogg och hoppas att fler upptäcker den då du behandlar saker som bör få mer uppmärksamhet än de får idag. Jag kommenterar sällan andra bloggar, eftersom även jag använder bloggandet mer som en dagbok, men på senare tid har jag upptäckt att det finns alldeles för lite kunskap om psykisk ohälsa och då blir jag extra glad när jag hittar någon som vågar skriva om det. Det förtjänar att bli uppskattat så fortsätt att göra det som du redan gör bra!

Svar: Tusen tack, det värmer verkligen ska du veta! :)
Evah Åberg

#17 - Frida

Tycker att du gör helt rätt! :)
Bara du som kan bestämma över din blogg, passar det inte vissa får de låta bli att läsa och kommentera anser jag :)

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#18 - Ake

Visst är det en viss känsla att man bestämmer i sin blogg. Jag läser då alla kommentarer, sen om jag släpper in dem är en annna sak. Jag minns själv då jag skulle börja komentera vad försiktig man var... jag brukar vända på det och tönka: Det kanske är någon som skriver sina första ord, man vet aldrig... Jag och min sida är kanske inte så intressant för dig... men jag gillar att läsa hos dig. Men om jag kommenterar allt det är en annan sak. Jag har min nich och du har din. Sköt om dig 🤗

Svar: Det är ett bra tankesätt! Och så är det viktigt att tänka på hur man själv vill bli behandlad. :) Ha det bra!
Evah Åberg