Lite tafs är ju inte så farligt
När en kvinna utsätts för tafs eller för olika slags övergrepp så ska det alltid jämföras och värderas av andra människor i samhället. Meningar som: "Men vadå, en hand på rumpan eller brösten är väl inte så farligt. Tänk på de som faktiskt blir våldtagna! Vill du inte bli tafsad på så gå inte ut" förekommer. Blir man våldtagen så är visst inte det heller "tillräckligt" för då ska man tänka på människor som blir våldtagna systematiskt istället.

Men tänk om vi skulle jämföra andra våldsbrott på samma sätt som vi jämför tafs, sexuella trakasserier och övergrepp. "Men Jens, att få en spark i pungen och få en kula krossad är väl inte så farligt. Tänk på de som får BÅDA kulorna krossade!". Eller varför inte; "Men Jens, att få näsan sönderslagen är väl inte så farligt. De kunde ju tagit hela ansiktet. Lägg energin på de som slår sönder hela ansiktet istället för de som bara tar näsan. Vill du inte få din näsa krossad så stanna hemma istället!" Detta skulle inte vara lika acceptabelt att säga va?

Min rumpa är min, vilket innebär att ingen har rätt att ta på den utan mitt samtycke. Din pung är din, vilket innebär att ingen har rätt att sparka på den utan ditt samtycke (varför du nu skulle vilja det). Att ta på någon utan personens samtycke är sexuella övergrepp. Har du inte fått lov att lägga din hand på någons kropp så ge fan i att göra det. Man ska inte behöva finna sig i att någon tar på ens kropp mot ens vilja bara för att det förekommer "värre brott" där ute. Så kan vi bara ta offer på allvar för en gångs skull och faktiskt lägga skulden där den hör hemma, alltså på förövarna? Tack!

#1 - Lars Gustafsson

Våra kroppar är våra och de bestämmer vi över. Ingen annan har rätt att röra mig om jag inte tillåter det. Om de gör det så är det allvarligt. Som vilket brott som helst.

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#2 - Pauline Hurtig

så bra skrivet! :)

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#3 - Netti Starby

Så himla bra skrivet! Kramis

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#4 - Carro

Word!!!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#5 - Kattis

Bara idiotiskt att jämföra nivåer av brott i syfte att förminska det ena brottet!😔

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#6 - Gabriella

SÅÅ bra att ta upp!!

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#7 - ullie

precis de lägger den ofta fel det har ja me tänkt på ofta

Svar: Ja verkligen...
Evah Åberg